Copy
2.3.2021
Lue selaimessa

Kameraseuran Uutisvahti

Kameraseura 100 vuotta

Kameraseura ry (Helsingin Kameraseura) täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 100 vuotta. Seura perustettiin 2.3.1921. Perustajina oli 14 aktiiviharrastajaa. Sadassa vuodessa Kameraseura ry on kasvanut yli tuhannen harrastajan yhteisöksi.  Lajissaan se on Suomen suurin. Seuran tarkoituksena on edistää valokuvausta ja herättää harrastusta siihen.

Jäsenilleen Kameraseura ry tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia kehittää taitojaan kuvaajana sekä sosiaalisen yhteisön ajatusten vaihtoon. Seurassa on toistakymmentä aktiivista kerhoa eri aihepiirien ympärillä. Usein kerhoissa on myös ulkopuolisia alan huippuja kertomassa omasta työstään sekä antamassa palautetta kerholaisten kuvista. 

Kameraseura tarjoaa jäsenilleen edullisesti käyttöön valokuvausstudion, pimiön sekä mahdollisuuden tulostaa ja skannata kuvia. Seura julkaisee myös Kamera-lehteä, joka on alan johtava julkaisu Suomessa. Kameraseura järjestää kaikille avoimia kursseja niin aloittijoille kuin konkareillekin.

Juhlavuonna on monenlaista ohjelmaa, siinä laajuudessa kuin koronapandemia suo. Maaliskuussa on Helsingin Kaapelitehtaalla Galleria Westissä Arkiston aarteita -näyttely, johon on koottu seuralaisten kuvia vuosien varrelta. Huhtikuussa Kameraseura isännöi Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttelyä. Syksyllä on vuorossa seuran juhlanäyttely niin ikään Kaapelitehtaalla, joka keskittyy seuralaisten 2000-luvun kuviin. Suunnitteilla on myös juhlaseminaari. Yki Hytönen on koostamassa seuran historiikkia, joka tullaan julkaisemaan kirjana.

Toivotan kaikki valokuvauksesta kiinnostuneet mukaan Kameraseura ry:n toimintaan sekä juhlimaan ensimmäistä sataa vuottamme.

Jan Ekström
Kameraseura ry
Puheenjohtaja

Arkiston aarteita -näyttely avautuu lauantaina 6.3. Kaapelitehtaalla Kameraseuran Galleria Westissä. Satavuotisjuhlavuoden kunniaksi seura haluaa nostaa esille 
toiminnassa vuosien saatossa mukana olleita valokuvaajia, jotka ovat sijoittuneet näkyville paikoille Suomessa ja kansainvälisesti. Valokuvia on muun muassa  seuraavilta kuvaajilta: Jussi Aalto, Arvi Hanste, Helge Heinonen, Ismö Hölttö, Eino Mäkinen, Matti A. Pitkänen, Pietisen veljekset, Pentti Sammallahti, Salme Simanainen, Antero Takala, Eero Venhola

Arkiston originaalit on lahjoitettu Suomen valokuvataiteen museolle. Nyt esillä olevat teokset ovat originaalien digivedoksia. Näyttely esitetään uudestaan ja myös uusilla lisäyksillä vuoden vaihteessa, toivottavasti jo koronapandemian helpottuessa.

Arkiston aarteita
6.–23.3.2021
Kaapelitehdas, Galleria West, B-rappu, 2. krs
Avoinna päivittäin klo 9–21

Facebook
Facebook
Kameraseura ry
Kameraseura ry
Instagram
Instagram
Copyright © 2021 Kameraseura ry, All rights reserved.


Peruuta uutiskirje   Päivitä sähköpostiosoitteesi

Email Marketing Powered by Mailchimp