Copy
Lue selaimessa

Satavuotias Kameraseura koostuu ihmisistä, joita valokuvaus yhdistää – 100 vuotta Kameraseuraa -kirja on ilmestynyt
 

Historioitsija Yki Hytönen on tutkinut ja koonnut Kameraseuran satavuotisen tarinan, sen taustat ja vaiheet. Kirja kertoo, kuinka kameraseurasta tuli keskeinen osa suomalaisen valokuvan suurta kertomusta.Kameraseura syntyi vuonna 1921 osana kansainvälistä amatööriliikettä. Valokuvataiteen rakastaja, amator, koki tärkeäksi jakaa kokemuksensa muiden kanssa ja kehittyä omassa tekemisessään ja taidelajissaan.

Sataan vuoteen mahtuu erilaisia kehitysvaiheita. Aikansa valokuvauskäsityksiä ravistelleesta suuntauksesta, piktorialismista siirryttiin modernismiin, ja myös kuvajournalismin kultakausi heijastui Kameraseuran toiminnassa. Useat menestyneet valokuvataiteilijat ovat saaneet ensimmäisen kosketuksen valokuvataiteeseen Kameraseuran piirissä. 

”Se oli unelma-projekti, kertoo historiakirjan kirjoittaja Yki Hytönen. Sain hyödyntää monipuolisesti aiempaa työkokemustani sekä kokemustani harrastajakuvaajien järjestötoiminnasta. Kameraseuran historia osoittautui monipolviseksi tarinaksi ja seura yhteisöksi, joka on elänyt ajassa. Se ei ole ollut erillinen saareke yhteiskunnassa, vaikka yhteydet ajan virtauksiin ovat toisinaan olleet vaikeammin tunnistettavissa. Kameraseura on koko olemassaolonsa ajan ollut keskeisessä asemassa järjestäytyneessä harrastajavalokuvaajien liikkeessä, joten sen historia kertoo myös jotain koko harrastajavalokuvauksen kehityksestä Suomessa. Oli hieno tilaisuus saada tutkia Kameraseuran vaiheita”, toteaa Yki Hytönen.Korkeasti koulutettujen, hyvin toimeentulevien harrastajien herraseurue on jäänyt historiaan, ja moni asia on muuttunut. Tärkein yhdistävä tekijä on kuitenkin säilynyt. Kameraseura on aina vetänyt puoleensa ihmisiä, jotka haluavat valokuvata ja oppia harrastuksestaan lisää sen itsensä vuoksi. Taiteellisen kilvoittelun tilalle on tullut väljempi seurakulttuuri, jossa monenlaiset tyylisuunnat, tavat tehdä ja tuottaa valokuvia elävät rinnakkain. Yhteisöllisyys rakentui alusta lähtien valokuvauksen ympärille. Kameraseura koostuu ihmisista, joita valokuvaus yhdistää. 


Hanki oma kappale historiaa verkkokaupastamme! 

Verkkokaupasta ostamasi kirjan voit noutaa Kameraseuran toimitiloista, Eerikinkatu 46, Helsinki, ja samalla saada siihen Yki Hytösen signeerauksen seuraavina ajankohtina:

pe 21.5. klo 16–18
su 23.5. klo 16–18
to 27.5. klo 16–18

Lue muista toimitusvaihtoehdoista verkkokaupassamme:
www.kamera-lehti.fi/kauppa/100-vuotta-kameraseuraa/
Kameraseura ry
Kameraseura ry
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Copyright © 2021 Kameraseura ry, All rights reserved.


Peruuta uutiskirje   Päivitä sähköpostiosoitteesi

Email Marketing Powered by Mailchimp