Copy
Positieve Veranderingen in Zware Tijden
Klik hier Ials de nieuwsbrief niet goed weergegeven wordt.
Kinderen uit Pying Mong, Birma, die nu een school hebben voor het komende schooljaar.
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Email Email
Website Website

Beste vrienden,


Na een productief 2019 en met nieuwe sponsors en teamleden aan boord, begonnen we 2020 vol energie. We wilden nog meer doen om ‘Mensen in nood te vinden, te helpen en te empoweren’.

Maar net als jullie wordt SPC getroffen door de uitbraak van het Coronavirus (COVID-19). Vrienden, familie, donateurs en de mensen die we helpen, staan elke dag voor nieuwe uitdagingen.
 
Op dit moment voeren we samen met onze partners zogenaamde effectbeoordelingen uit. Daarmee brengen we in kaart welke gevolgen de crisis heeft voor de mensen die we steunen. Hierdoor begrijpen we beter wat mensen nodig hebben, nu en in de toekomst.
 
In deze nieuwsbrief delen we verhalen van de projecten die ons tijdens deze crisis hebben geïnspireerd. Het is juist nu ontzettend belangrijk om goed nieuws en mooie resultaten te vieren.

[continue]

Doneer nu
Meer dan 60 kinderen in een afgelegen Birmees dorp hebben eindelijk een school voor slechts € 16.422! Lees verder
Zes projecten in Thailand en Cambodja: zes nieuwe video's. Lees verder
Filantropie die werkt - Twee donateurs vertellen waarom zij SPC steunen. Lees verder
Geslaagde fondsenwerving en hoe een enkele introductie een wereld van verschil kan maken. Lees verder
[continued]

We willen ook graag enkele organisatorische updates te geven:
  • We hebben onlangs onze Thaise Bestuursvergadering 2020 gehouden.
  • Mark Kearns is, na zich jarenlang als vrijwilliger voor SPC te hebben ingezet, formeel toegetreden als Communicatie- en Strategiemanager.
  • Terwijl wij van start zijn gegaan met het jaarverslag van 2019, kunnen jullie in het jaarverslag van 2018 nog eens nalezen wat er in dat jaar is bereikt.
  • In Chiang Mai zijn we een bijzonder initiatief gestart dat hulpbehoevende inwoners van voedsel voorziet nu zij zich door de pandemie in economisch zware tijden bevinden - Lees meer hier.
 
In Thailand is het aantal infecties met het coronavirus tot dusver relatief beperkt gebleven. We hopen dat de situatie stabiel blijft, ons realiserend hoeveel van de mensen die wij ondersteunen hiervoor al voor veel uitdagingen stonden.
Binnen onze organisatie nemen we de nodige stappen om de veiligheid en het welzijn van onze collega's te waarborgen. We blijven werken voor de mensen die op ons vertrouwen.
 
Laten we, in lijn met ons motto: 'Mensen in nood te vinden, te helpen en te empoweren', ervoor zorgen dat we zelf veilig blijven en ons best doen anderen te ondersteunen.
 
Onze grote dank gaat uit naar ieder van jullie die op wat voor manier dan ook bijdragen aan ons werk. We kunnen dit niet zonder jullie.

Jullie vrienden,
 
Sallo en het Philanthropy Connections team
Doneer nu

Bouw Pying Mong School voltooid

Meer dan 60 kinderen kunnen naar school voor € 16.422!
Kunnen jullie je voorstellen dat je kind niet naar school kan? In het dorp Pying Mong in Birma woont een geïsoleerde boerengemeenschap van het etnische Lahu volk. De oude generaties konden niet naar school en de gemeenschap vreesde dat hun kinderen ook geen goede kansen op een beter leven zouden hebben zonder onderwijsvoorzieningen.
 
Dankzij onze sponsor Anthony Mann (Tony) en wijlen zijn vrouw Nancy werd op 29 juli 2019 begonnen met de bouw van een school die de kinderen een veilige en stimulerende leeromgeving moet gaan bieden.
 
Slecht weer en moeilijkheden bij het transport van de materialen zorgden voor flinke vertragingen bij de bouw. Gelukkig reageerde de gemeenschap zeer positief, zelfs tijdens de vertragingen. Kinderen en volwassenen sprongen vrijwillig bij, ze droegen stenen en voorzagen de bouwvakkers van drinkwater.
 
Er werden ook twee toiletten gebouwd. Dit was erg belangrijk, omdat er tot dan toe helemaal geen toiletten in het dorp waren.
 
De bouw van de school is inmiddels voltooid. Kijk hoe e.e.a. tot stand kwam in deze korte video!
De gemeenschap wil in juni 2020 een openingsceremonie organiseren. Dan begint het schooljaar voor de ruim 60 leerlingen die voor het eerst naar school kunnen.
 
De donatie was groter dan nodig was voor de bouw. Na overleg met Tony konden we de resterende fondsen gebruiken om schoolborden, meubilair voor de leerlingen en basisschoolbenodigdheden te kopen.
 

Dus hoeveel kost het om een ​​school te bouwen?

*Based on oanda.com exchange rate 02.01.2020.

Inspiratie nodig?

Breng een virtueel bezoek aan zes fantastische projecten
Onze goede vrienden en donateurs Dick Stevens en Adriènne Kranendonk hebben onlangs nieuwe video's gemaakt voor maar liefst zes van onze projecten.
 
Neem een ​​paar minuten de tijd om een 'kijkje' te nemen bij elk van deze projecten. Je zult zien hoe onze toegewijde lokale partners alles op alles zetten om hun mensen te helpen!
Ontmoet Pearl, een jong meisje uit een bergdorp in Noord-Thailand. Bezoek haar kleuterschool waar zij en haar vriendjes een stevige basis krijgen, zodat ze later op school mee kunnen komen. Kijk hier
Volg een rondleiding door een Karen-gemeenschapsschool waar kinderen gedegen onderwijs krijgen, met aandacht voor hun cultuur en tradities. Kijk hier
Ontdek meer over KAKO, onze partner in Cambodja. Zij voeren een breed scala aan projecten uit voor lokale gemeenschappen, waar jongeren weinig kansen hebben. Kijk hier
Loop mee met Mol & Piyawat, twee veelbelovende jonge studenten. Zonder studiebeurs is er voor hen geen hoop op voortgezet onderwijs. Kijk hier
Rijd mee met de Chiang Mai International Rotary Club. Zij deelden winterkleding uit bij onze projecten in afgelegen bergdorpen waar het 's winters erg koud wordt. Kijk hier
Zie hoe zonnepanelen zorgen voor veilig licht in dit vluchtelingenkamp. Nu kan men doorgaan met het (huis)werk, ook als de zon ondergaat. Kijk hier

Waarom zou je ons steunen?

Twee donateurs vertellen waarom ze het werk van SPC steunen.
(Afbeelding) Leerlingen krijgen les van een alumnus van het IECBP Leadership Training Program dat SPC in Birma ondersteunt.
Effectieve projecten met blijvend resultaat' is één van de grondbeginselen van SPC. Twee van onze donateurs hebben onlangs uit de doeken gedaan waarom ze ons vertrouwen met hun steun.
Tony Mann, die o.a. de nieuwe school in Birma sponsorde, schreef het volgende na afronding van het project:
 
 " ... Ik vind het belangrijk dat mensen meer weten over het werk dat de Stichting Philanthropy Connections (SPC) doet en het vertrouwen dat ik in hen heb ... Sallo heeft voortdurend met me overlegd: in elke fase van de voorbereiding en bouw van de school. Hij liet me precies zien hoe Nancy's donatie werd besteed ... na afloop hebben we ook besproken waaraan het kleine restbedrag zou worden uitgegeven.
 
Er zijn niet veel liefdadigheidsorganisaties die zulke openheid van zaken geven en daardoor zo'n grote mate van vertrouwen verdienen."
Ooit had Catherine Keyl weinig vertrouwen in ontwikkelingswerk, door alle misstanden die ze in de loop van haar carrière als tv-maker tegenkwam. Over de aanpak van SPC was ze echter vanaf het begin enthousiast en nu kunnen we haar rekenen tot één van onze meest vurige pleitbezorgers.
 
Wat haar zo enthousiast maakt? Ze vertelt het je graag in haar eigen woorden, zoals alleen zij dat kan!
 
Lees verder

 Kunnen jullie ons voorstellen aan iemand?

Succesvolle fondsenwerving en de impact van één korte introductie
Onlangs introduceerde een van onze vrienden ons aan iemand, wat leidde tot een financiering van $20.000 voor het IECBP-project in Birma. Hierdoor kunnen jonge, veelbelovende 'changemakers' opgeleid worden en de rest van hun leven echt een verschil maken in hun gemeenschappen. Zo groot is de kracht van een simpele introductie.
 
 Nieuwe steun voor SPC:
  • Dr. Sai Sam Htun van de Loi Hein Group in Birma heeft IECBP in Birma voor $20.000 ondersteund.
  • Ann Amann haalde THB 100.000 (ruim € 2.750) op tijdens haar verjaardagsfeest. Vervolgens nodigde ze vrienden uit voor een bezoek aan het Koung Jor kamp. Een van die vrienden - Christine Peter - doneerde vervolgens nog eens THB 100.000 om ons werk te ondersteunen. Als je met eigen ogen ziet hoe hoog de nood is, is het moeilijk om niet betrokken te raken!
  • Edwin Wierda van 'Wierda en Partners Vermogensbeheer' draagt de komende 1,5 jaar de kosten van voedsel en medicijnen voor de ruim 52 studenten en docenten aan het BNSCLC!
  • Stichting 'De Grootste Familie Helpt' heeft de bouw van een gloednieuwe keuken- en studieruimte voor 45 leerlingen en 7 docenten in het BNSCLC gefinancierd. Rattenplagen behoren nu gelukkig tot het verleden!
  • De UN Irish Pub gaf matrassen aan vluchtelingenkinderen die geen fatsoenlijk bed hadden. De Chiang Mai International Rotary Club bracht ze voor ons naar het kamp!
  • De 'Classic Cars of Lanna'-club haalde THB 20.000 op tijdens een lunchinzamelingsactie voor SPC!
 Aan wie zou jij ons kunnen voorstellen? Hier is wat nuttige informatie om mee te beginnen:

DOE OOK MEE

Kwetsbare mensen staan ​​in 2020 voor veel nieuwe uitdagingen.
 Kunnen jullie ons helpen om projecten ook tijdens de crisis draaiende te houden?
Doneer nu
Copyright © 2020 Philanthropy Connections, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp