Copy
Lees in onze november nieuwsbrief o.a. over ons nieuwe project Safe Haven, de samenwerking met een verre reizenspecialist, een benefiet in Leeuwarden en onze Thaise collega ‘Noona’
Is this email not displaying correctly? 
View this email in your browser
Volstrekt op de goede weg 
Friend us on Facebook
Watch our videos on YouTube
Send us an email

Hallo allemaal,

In april vroeg ik om het mooiste verjaardagscadeau ooit; voldoende maandelijkse donaties om ons team te kunnen versterken. Doel? Simpel: meer te kunnen doen voor nog veel meer mensen.

Het is prachtig om te zien dat onze aanpak zo aanspreekt. We komen weliswaar nog lang niet aan de benodigde € 3.000 per maand, maar dankzij gulle eenmalige schenkingen hebben we zeer onlangs wel het beoogde jaarbedrag bereikt! Ik ben alle gevers enorm dankbaar.

Nu kunnen we op zoek naar de enthousiaste duizendpoot die ons gaat helpen onze ambitieuze doelstellingen te bereiken. En ambities hebben we!

Dankzij een nieuwe sponsor hebben we onze drie kleuterscholen in Cambodja, bij het begin van het schooljaar op 1 november, weer kunnen laten starten. We zijn daar enorm blij mee, maar in nog veel meer dorpen zijn er geen kleuterscholen. Daar willen we wat aan doen.

Voor een tehuis met zeventig getraumatiseerde kinderen in Thailand hebben we de jongensslaapzaal uitgebouwd. De volgende stap is de kinderen voeden, kleden en naar school sturen, waardoor hun toekomstperspectieven toenemen. Ook die inspanning vraagt om extra middelen.

Onze zeven, drukbezochte dorpsbibliotheken/leercentra in Cambodja draaien al een tijdje zonder voldoende middelen. We zijn hard op zoek naar financiëring om te voorkomen dat ze moeten sluiten.

Dit is nog maar een kleine greep uit onze uitdagingen.

Elke keer als we iets bereiken is het meteen duidelijk wat het effect is. Direct en waarneembaar resultaat, met weinig middelen zo effectief mogelijk hulp  bieden. Dat is wat ik voor ogen had toen ik met Philanthropy Connections begon. Het is geweldig om te zien dat ik, dankzij jullie hulp, die intentie ook kan waarmaken.

Wat we doen en hoe we het doen? In deze, nieuw vormgegeven nieuwsbrief gun ik jullie graag een kijkje in de keuken.

Blijf ons steunen! Help ons om de dromen van de mensen voor wie wij ons dagelijks inzetten, waar te maken!

Warme groet,
Sallo

Donate now

Project Update


‘Safe Haven’, een toevluchtsoord voor ouderloze kinderen had dringend behoefte aan vergroting van de jongensslaapzaal. Wij konden die verzorgen. Lees meer

In the Picture


Ontmoet Noona, onze bevlogen Thaise project coördinator en bijzonder fijne collega. Lees meer

Wist je dat


Verre reizenspecialist 333TRAVEL werft fondsen voor één van onze projecten en nu belastingvrij geven met meer rendement. Lees meer

Over ons


Sallo schuift in Friesland aan bij de ‘Heeren van Sminia’ en drie scholen zetten zich in voor ons werk! Lees meer

Hier zou een Sinterklaas, met wat voor Pieten dan ook, zo welkom zijn.


Mae Tawo is een Thais dorpje aan de oevers van de rivier de Moei. Birma ligt pal aan de overkant en kun je van daaruit zien liggen. In Mae Tawo is Tasanee de steun en toeverlaat voor zeventig kinderen die door het leven zijn getekend, schade hebben opgelopen of hoe dan ook zijn getraumatiseerd.  

Maanden geleden zochten we haar op in het toevluchtsoord ‘Safe Haven’ dat zij heeft opgezet voor kinderen,  die elders geen plek meer hebben.

Nong Kaung, is zo’n kindje. Nog geen drie maanden oud. Haar moeder leek geen andere keuze te hebben dan haar kind te verkopen, omdat ze zelf niet in staat was om voor haar dochtertje te zorgen. Het meisje werd dit lot ternauwernood bespaard en geniet nu dagelijks van de zorg, liefde en aandacht die ze van haar nieuwe ‘broertjes’ en ‘zusjes’ krijgt.

Kwan is een ander meisje, zij is zeven. Kwan werd seksueel misbruikt. Ook zij wordt door Tasanee en haar medewerkers liefdevol opgevangen en omringd door de warmte van de andere kinderen. Samen met de politie en kinderrechten - organisaties zet Tasanee zich in voor de ‘zaak’ van Kwan.
De verhalen van Nong Kaung en Kwan zijn slechts het topje van de ijsberg als het om pril, menselijk leed gaat.

We liepen daar rond met een stijgende bewondering voor deze bevlogen vrouw, die zoveel voor elkaar krijgt. Tegelijk voelden we ons machteloos bij het zien van de erbarmelijke condities, waaronder zij moet functioneren. Waar te beginnen?

Dankzij jullie kunnen we iets doen. Door jullie steun kunnen wij hier echt iets betekenen. Zo hebben we een sponsor gevonden voor de uitbouw van de jongensslaapzaal. Die was nodig vanwege de komst van zes nieuwe jongens, voor wie daarvoor geen plek was.

Recente aandacht op de Thaise televisie voor ‘Safe Haven’ leverde inmiddels bijna 6.500 volgers op op hun Facebookpagina. Op het moment bespreken wij met Tasanee de mogelijkheid om deze grote groep volgers te interesseren ook daadwerkelijk te helpen. Wij spelen daar graag een rol bij; het leggen van connecties tussen waardevolle projecten en belangstellenden die willen helpen, dat is wat we doen.

Zo bieden we elk project dat we ondersteunen hulp op maat. We gaan daarbij uit van wat er al is, en werken eraan om die basis te vergroten en te versterken. 

Dit is Noona, onze Thaise Project CoördinatorIk ben Arusa Panyakotkaew (Noona) en ik kom uit Chiang Mai. Naast mijn werk voor Philanthropy Connections ben ik bezig met het schrijven van mijn proefschrift voor mijn studie sociologie en antropologie aan de Chiang Mai University.

Voordat ik me bij Philanthropy Connections aansloot had ik tijdens mijn studietijd al veel vrijwilligerswerk gedaan. Ook heb ik gewerkt voor een Thaise stichting; the Centre for the Protection of Children’s right, voordat ik me volledig op mijn academische vorming toelegde, als studente en als onderzoeksassistente bij verschillende studierichtingen.

Deze  activiteiten gaven me de kans om veel te reizen en de plaatselijke bevolking te leren kennen en nog belangrijker; veel van hen te leren! Mijn interesse lag altijd bij culturele diversiteit en het thema van ongelijkheid. De zoektocht naar kennis om deze kwesties te begrijpen en er tegelijkertijd aan te werken ongelijkheid te verminderen, dat zijn mijn passies en dat is ook wat ik hoop te bereiken met mijn werk bij Philanthropy Connections

Mijn functie als project coördinator van SPC heeft me in contact gebracht met verscheidene interessante lokale NGO’s en projecten die zich richten op het empoweren van gemarginaliseerde mensen in Thailand en Cambodja. Het gemeenschappelijke doel  van hun activiteiten is om voor betere levensomstandigheden te zorgen binnen gemeenschappen die zich aan rand van de samenleving bevinden. Als gedeeld struikelblok heeft het gebrek aan financiële middelen het uitvoeren van deze projecten in de weg gestaan. Als onderdeel van het SPC team zie ik het als mijn taak om deze projecten in nood te helpen bij het verkrijgen van deze middelen. Met uw waardevolle steun worden de doelstellingen van onze plaatselijke partners verwezenlijkt en ik hoop dat het bereik alleen maar groter wordt. 

Samenwerking met 333TRAVELCARE.

Jullie zouden haar eigenlijk een keer moeten ontmoeten, Khun Seewigaa Kittiyoungkun. Jullie kennen haar al uit onze verslagen als de gedreven, krachtige vrouw achter de redding van veel kinderen die door misbruik of drugsproblemen binnen hun gezin flink zijn beschadigd.

Dankzij gulle sponsoren hebben wij er de afgelopen twee jaar voor kunnen zorgen dat zij kon doorgaan met haar zorg voor deze slachtoffertjes in het door haar opgezette Bahn Ruam Jai. Haar taak is inmiddels nog een stuk zwaarder geworden.

De hulp die we kregen voor dit project was gebaseerd op twee jaar. Terwijl wij verder op zoek gingen naar sponsoren voor het derde jaar, stimuleerden we Seewigaa nog meer dan voorheen om zelf ook naar mogelijkheden te zoeken voor financiering. Tegelijkertijd bleven we onderling ideeën uitwisselen. Het ziet er nu naar uit dat de veertig kinderen die op het moment in Bahn Ruam Jai wonen, ook het komend jaar weer safe zijn.

Wij speelden ook weer een rol in het voorlopig veiligstellen van het project. Eind juni van dit jaar kregen we bezoek van de heer Arno van Uffelen, CEO van verre reizen specialist 333TRAVEL. Via ons maakte hij kennis met het werk van Seewigaa, maar ook met een aantal van de kinderen die zij onder haar hoede heeft.  

Deze kennismaking leidde tot een samenwerking tussen Philanthropy Connections en 333TRAVEL en hun prachtige initiatief 333TRAVELCARE, met als doel de ondersteuning van Bahn Ruam Jai.
 
Op 7 november jongstleden hebben onze toegewijde supporters Dick Stevens en Adrienne Kranendonk de medewerkers van 333TRAVEL voorgelicht over ons werk en Bahn Ruam Jai. Dick en Adrienne produceerden al veel video’s voor onze website en beiden kennen ons werk van haver tot gort. Dankzij hen hebben de medewerkers van 333TRAVEL nu voldoende informatie om hun klanten te inspireren dit project te ondersteunen. Tijdens het boeken van een reis, maar ook via hun website, kunnen reizigers doneren. We zijn enorm dankbaar voor deze hulp en we hopen op geweldige resultaten voor de komende periode. 
 

Nieuwe mogelijkheden voor schenken met belastingvoordeel


Je kunt helpen 
Als je vindt dat we goed bezig zijn, doe dan met ons mee! Door donateur te worden of door een schenking te doen en zo (een deel van) een project te ondersteunen draag je rechtstreeks bij aan wat wij voor elkaar krijgen.
 
Zonder dat het je iets extra’s kost is het zelfs mogelijk om je bijdrage te verhogen.
 
Je gift volledig aftrekbaar
Giften die niet worden vastgelegd zijn slechts voor een klein deel aftrekbaar en dan alleen boven een bepaalde drempel.  Als je je gift echter voor een periode van vijf jaar schriftelijk vastlegt, is deze volledig aftrekbaar van je belastbaar inkomen.
 
Geen notariskosten meer
Tot 2014 konden periodieke schenkingen alleen plaatsvinden via een notariële akte, sinds 2014 is dit niet meer nodig. Voortaan kun je dus periodieke schenkingen doen zonder notariskosten. Dat scheelt ons bovendien veel administratie.
 
Een voorbeeld:
Stel, je wilt ons ondersteunen met 12 euro per maand, dus met 144 euro per jaar. Wij ontvangen dan netto dit bedrag. Maar als je je donatie voor een periode van vijf jaar registreert, is je gift volledig aftrekbaar van de belastingen. Het belastingvoordeel bedraagt in dit voorbeeld maar liefst 74 euro. Je kunt er dan voor kiezen ons dit belastingvoordeel te gunnen. Zonder dat het je een cent meer kost, help je ons in dat geval jaarlijks met een bedrag van 144 + 74 = 218 euro.
 
Het belastingvoordeel is overigens afhankelijk van de hoogte van je inkomen en de daaruit voortvloeiende belastingtarieven. Voor een snelle, eenvoudige berekening kun je terecht op: klik hier
 
Hoe kun je je bijdrage leveren?
Simpel! Hier kun je het benodigde formulier downloaden, vervolgens invullen en opsturen naar:
 
Stichting Philanthropy Connections
Singel 360
1016 AG Amsterdam
Overige instructies vind je op het formulier.
 
Ontvang je het formulier liever thuis? Wil je meer informatie?
Laat het ons weten, ons mailadres is: info@philanthropyconnections.org
 
Uiteraard kun je je bijdrage ook direct overmaken naar onze bankrekening bij ABN AMRO,
IBAN-rekeningnummer: NL73ABNA0517643723. Op naam van Stichting Philanthropy Connections.
 
Ten slotte
Voor onze hulp aan zeer kwetsbare volwassenen en kinderen zijn wij volledig afhankelijk van sponsoren en donateurs. Zij stellen ons in staat hen te helpen voor zichzelf een zelfstandig en menswaardig bestaan op te bouwen. Alvast enorm bedankt voor je bijdrage en voor de te nemen moeite!

Artiesten voor Philanthropy Connections – Sallo naar Friesland

Jullie weten inmiddels dat wij met weinig middelen vaak veel bereiken. Daar worden we steeds beter in. Dat is ook ‘de Heeren van Sminia’ opgevallen, een Nederlandse sociëteit voor ondernemers en bestuurders. Voor hun galadiner, dat op 14 december in Leeuwarden wordt gehouden, hebben zij Sallo uitgenodigd om over ons werk te komen vertellen. De opbrengst van de avond wordt aan Philanthropy Connections geschonken. Dat is fantastisch natuurlijk en het betekent dat we nog meer voor nog meer mensen kunnen gaan doen.

De avond zelf belooft ook bijzonder te worden. Diverse artiesten treden op, onder wie Ernst Daniel Smid met zijn dochter Coosje en Iris Kroes, de winnares van the Voice of Holland, 2012. Ook wordt er een veiling georganiseerd. Het is geweldig om voor dit evenement te zijn uitgekozen en door dit gerenommeerde gezelschap gesteund te worden en we zijn er enorm blij mee! 
 

Wegens succes geprolongeerd en uitgebreid! Jij de Baas!


Vorig jaar werden wij voor het eerst uitgenodigd om mee te doen aan het scholenproject ‘Jij de Baas’ voor brugklassers. Op een ‘Goede Doelenmarkt’ brengt een aantal goede doelenorganisaties hun activiteiten onder de aandacht van de leerlingen. De leerlingen kiezen dan een organisatie uit en bedenken een origineel ‘ondernemersplan’ om het goede doel van hun keuze te gaan helpen.
 
Wij deden vorig jaar alleen mee op het Hilversumse A. Roland Holstcollege. Het werd een geweldig succes  voor de 25 leerlingen die ons kozen en daarmee dus ook voor ons. Via onder andere een sponsorloop, de verkoop van prachtig versierde flessen en wafels en poffertjes is er ruim € 1.600 bij elkaar gebracht. Terecht waren de leerlingen trots en blij en wij enorm dankbaar voor hun steun.
 
Ook dit jaar vertegenwoordigden vrijwilligers Marleen Laverman en Gideon Polak ons op het Roland Holst College. Bovendien gaan zij op 19 november nog naar het Kalsbeek College in Woerden en Adrienne Kranendonk en Dick Stevens waren er al bij op De Heemgaard in Apeldoorn. We zijn heel benieuwd naar de activiteiten die de scholieren, dit jaar dus op drie scholen, ontplooien en allicht hopen we ook nu weer op een prachtig resultaat. 
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2014 Philanthropy Connections, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp