Copy
Dit is waarom we ons op 'verborgen projecten' richten
Waar mensen die hulp nodig hebben, 'vergeten' worden, daar helpen wij.
Facebook
YouTube
Instagram
LinkedIn
Our Website

Beste vrienden,

Velen van jullie weten hoe Philanthropy Connections is ontstaan ​​uit het verlangen om diegenen te helpen die anders geen hulp zouden krijgen - om 'verborgen projecten' te vinden die door anderen over het hoofd worden gezien en die zelf niet goed in staat zijn 'hulp van buiten' te vinden.

De huidige zeer zorgwekkende situatie in Myanmar laat zien hoe belangrijk het is om diegenen te vinden en te ondersteunen die in de kwetsbaarste situaties zitten. Onze projecten daar zijn erg afgelegen, en hoewel ze op dit moment niet direct getroffen worden door de onrust, houden we nauw contact met hen voor het geval dat.

De bevolking van Myanmar staat voor veel uitdagingen. Zo kunnen door COVID-19 veel kinderen niet naar school. Lees in deze nieuwsbrief hoe sommige van de meest achtergestelde gemeenschappen toch vooruitgang boeken voor de toekomst van hun kinderen.

We wensen onze vrienden in Myanmar alle kracht toe in deze zeer moeilijke tijden. Wij denken aan jullie en we hopen dat deze trieste periode binnenkort toch tot een vreedzaam einde zal komen.

Voor veel mensen in kwetsbare situaties was 2020 slechts het begin van de uitdagingen waarmee zij te maken zullen krijgen. Maar met jullie steun zullen we onverminderd doorgaan met het VINDEN, HELPEN EN EMPOWEREN VAN MENSEN IN NOOD.

Scholen verrijzen in de meest afgelegen delen van Myanmar

Er zijn onlangs weer een paar nieuwe scholen gebouwd en een stel vervallen of beschadigde scholen herbouwd, en dat allemaal met veel inzet van de lokale gemeenschappen.

Dus zelfs in deze onzekere tijden krijgen kinderen in Myanmar de kans om onderwijs te volgen; iets dat onbereikbaar was voor hun ouders.

Mensen in de kwetsbaarste omstandigheden te empoweren door hen toegang te geven tot goed onderwijs en andere middelen om een ​​onafhankelijk leven op te bouwen, dat is wat we doen, en dat is waar we ons op zullen blijven richten.

Een verborgen project met een impact binnen Myanmar

Pas afgestudeerden van het Ban Nai Soi Community Learning Centre (BNSCLC), dat veelbelovende jonge mensen leiderschapsvaardigheden en kennis over gemeenschapsontwikkeling bijbrengt, hebben nu al een impact op de buitenwereld:
  • 5 werken voor community developmentorganisaties in Myanmar en Thailand
  • 3 zijn leraar in vluchtelingenkampen
  • 5 studeren aan universiteiten in Myanmar
  • 2 werken in de gezondheidszorg
Zonder de kans om het BNSCLC-programma te volgen, zou dit allemaal onmogelijk zijn geweest voor deze jongeren. Dankzij de zeer gulle steun van onze sponsor, Edwin Wierda van Wierda Vermogensbeheer, is het onmogelijke voor hen werkelijkheid geworden!

Een verschil maken, zelfs als je het zelf moeilijk hebt…

"Doen wat je kunt om mensen te helpen ... betekent nu meer voor mij dan ooit tevoren ..." Zelfs toen zijn eigen bedrijf werd geconfronteerd met de vele uitdagingen van de economische crisis, wilde Simon Bradshaw van 'Perfect Homes Chiang Mai' mensen helpen die het hardst getroffen waren door de pandemie. Dus hielp hij ons, met zijn gezin, een verschil te maken voor letterlijk honderden mensen.

Bekijk de video en zie wat we samen met Simon hebben gedaan om getroffen gezinnen te helpen.

Van stagiaire tot enthousiaste supporter

In 2019 liep Marit Lamers vijf maanden lang stage bij SPC. Tijdens haar bezoeken aan onze projecten kon ze de impact van ons werk heel direct ervaren. We missen haar zeer en zijn oprecht dankbaar voor haar blijvende passie om ons werk te promoten bij fondsenwervende evenementen en via dit inspirerende interview.

Veel dank aan Marissa de Wit, Stan Vlasman, Ilan Kesnar en Ian Peters voor het produceren van deze video en hun steun aan ons, als onderdeel van hun stage!

"Lieve opa ... een school oprichten ... is een geweldige nalatenschap ..."

Een van onze trouwe supporters, Tony Mann, was zo attent om voor onze kerst- en nieuwjaarscampagne namens drie van zijn kleinkinderen aan ons te doneren.

Tony's kleinzoon (Arran, 13 jaar) las vervolgens over één van de scholen die Tony had gefinancierd ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw Nancy. Daarna schreef Arran dit:

" Beste opa en Sallo, ik heb de PDF die u me gestuurd heeft bekeken en het raakte me enorm om te zien wat uw gulheid voor effect heeft en de geweldige dingen die kunnen worden gedaan met een vrij klein budget (mama zei dat het ongeveer £ 20.000 was). Een school bouwen waar vele generaties kinderen van zullen profiteren, is een enorme nalatenschap voor u en Nancy. Het is ook een geweldig project omdat het de hele gemeenschap helpt met werkgelegenheid en nieuwe toiletten. Nu snap ik het nog beter, en ik ben zelfs nog trotser op de donatie in mijn naam. Ik wil u hiervoor enorm bedanken. Blijf heel graag doorgaan met dit goede werk. Veel liefs. - Arran xx"

Studenten helpen studenten

Onlangs liepen twee studenten van Stenden University in Nederland een stage op afstand bij SPC. Een van de manieren waarop ze hebben bijgedragen, is door de verkoop van gezichtsmaskers met ons logo. Zij ontwierpen de maskers en betaalden zelf ook nog eens de 222 euro aan kosten uit eigen zak.

Hiermee brachten ze 1.000 euro bij elkaar voor lunches op de Loi Sam Sip School. Deze school ondersteunen we met bescheiden salarissen voor de leraren, schoolmateriaal, operationele kosten en voedsel voor 44 kinderen uit verschillende etnische groepen.

Wij danken Jasper Assen en Alex de Raat voor het maken van een groot verschil vanaf de andere kant van de wereld!
Facebook
YouTube
Instagram
LinkedIn
Our Website
Copyright © 2021 Philanthropy Connections, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp