Copy
In deze nieuwsbrief: Mijlpalen, betekenisvolle bezoeken, gulle donaties van onze vrienden en een overzicht van onze projecten in 2016. 
Klik hier als de nieuwsbrief niet goed weergegeven wordt
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Stuur ons een e-mail

Beste Vrienden,

Wat een bijzonder jaar is het geweest! Iedereen die onze kleine organisatie het afgelopen jaar (of de afgelopen vijf jaar) heeft gevolgd weet dat dit een jaar is geweest van verandering, groei en het behalen van belangrijke mijlpalen. Voordat we het over de nieuwe en spannende gebeurtenissen gaan hebben, eerst maar even waar het allemaal in feite om gaat - ons werk. Dit jaar hebben we 21 projecten ondersteund, met een directe invloed op de levens van vele honderden achtergestelde en kwetsbare mensen. Alle projecten en vele sponsoren komen in deze nieuwsbrief voorbij.

Nu eerst de hoogtepunten! De afgelopen maanden behaalden we belangrijke mijlpalen, ontvingen we gulle donaties en kregen we bezoek van de Nederlandse ambassadeur in Thailand.

  • Vijfjarig bestaan. Op 27 december vieren we ons vijfjarig jubileum als Nederlandse stichting. Dat is een geweldige mijlpaal die we niet hadden kunnen bereiken zonder de steun van onze trouwe supporters. Voor onze vrienden in Thailand organiseren we begin februari een feestje om deze verjaardag te vieren. De uitnodiging volgt binnenkort.
  • Thaise registratie. Het is een lange weg geweest vanaf het indienen van onze aanvraag om als stichting in Thailand geregistreerd te worden. Na vele maanden, met de geweldige hulp van vrienden en de ondersteuning van de Nederlandse ambassade in Bangkok, staan we nu officieel ingeschreven als Thaise Stichting. Dat geeft ons de mogelijkheid meer organisaties, projecten en mensen te ondersteunen. Simpel gezegd kunnen we nu nog meer doen voor achtergestelde en kwetsbare mensen.

 
[lees verder]

Doneer

De mensen van SPC

Warme vaarwels, nieuwe gezichten en nieuwe avonturen. Lees meer

Onze projecten van 2016 in vogelvlucht

We ondersteunden 21 projecten en 7 partnerorganisaties in 2016. Lees meer

Uitgelicht nieuw project: BNSCLC

Even voorstellen, ons nieuwste project Ban Nai Soi Community Learning
Center (BNSCLC). Lees meer

Sponsor uitgelicht: Tony Mann

Tony Mann draagt 60 studiebeurzen op aan zijn overleden vrouw Nancy. Lees meer

[Vervolg]

  • Nieuw kantoor voor verjaardag. Dank aan alle vrienden die bijzonder gul gedoneerd hebben voor de huur van ons nieuwe kantoor. Alles bij elkaar werd voor 20 maanden huur gegeven als cadeau voor Sallo's verjaardag!
  • 2.000 Facebook likes! Als jullie ons nog niet volgen op Facebook; misschien is nu een goed moment om daarmee te beginnen. Een paar keer per week plaatsen we berichten over alles wat er binnen SPC gebeurt. We delen heel graag wat we doen met onze vrienden en supporters. Like, deel en volg ons!
  • € 25.000 donatie van Gerard van Hal. Onze goede vriend en trouwe supporter Gerard van Hal en zijn vrouw Patty Pattranith Chamamporn hebben begin november € 25.000 voor ons werk gedoneerd. Dit is een ongelofelijke gift, die ons helpt te investeren in de lange termijn toekomst van mensen, projecten en gemeenschappen. Heel veel dank Gerard en Patty!
  • Bezoek van de ambassadeur. Zijne Excellentie, de heer Karel Hartogh, ambassadeur van Nederland in Thailand en zijn vrouw, Dr. Maddy Smeets bezochten ons kantoor om ons team te ontmoeten en over ons werk te praten. We verheugen ons in de doorlopende belangstelling van de ambassadeur voor onze organisatie en de steun die hij ons biedt.
  • LEGO ‘Grant’. De 'LEGO Group' financierde de laatste vijf maanden van het jaar 2016 van de Stung Preah Srok kleuterschool in Cambodja. Hun sponsoring dekte de kosten voor schoolspullen, een training workshop voor de leraren, aanvullende voeding en andere benodigdheden voor 52 kleuters. Veel dank LEGO!

Een oprecht 'Dank jullie wel!' aan allen die op zoveel verschillende manieren hebben bijgedragen aan ons werk. We zouden niet zijn waar we nu zijn zonder jullie steun.

We vertrouwen erop dat jullie die steun in 2017 blijven voortzetten en wensen jullie fijne feestdagen en een vreedzaam en gezond Nieuw Jaar.

Jullie vrienden,

Het Philanthropy Connections team.
 

Doneer

De mensen van SPC


Van boven naar beneden: Sallo, Noona, Mei                                       Van boven naar beneden: Lani, Pa, Evan

We willen graag twee collega's nog een warm vaarwel wensen - Hunter en Bow. Hunter (Communications Officer) en Bow (Assistent Projectcoördinator) hebben zich het afgelopen jaar enorm voor ons ingezet en waren waardevolle teamleden. We vinden het jammer dat ze zijn vertrokken, maar zijn blij met wat zij hebben bijgedragen. Veel geluk en dank aan jullie beiden!

Dit jaar hebben we er drie nieuwe collega's bijgekregen: Mei (Administratief Assistent), Pa (Assistent Projectcoördinator) en Evan (Communications Officer). Mei heeft een cruciale rol gespeeld bij het verkrijgen van onze registratie als een Thaise stichting. Pa gaat onze capaciteit vergroten om zowel bestaande als nieuwe projecten te monitoren en te evalueren. Evan tenslotte gaat nieuwe communicatie activiteiten ontplooien. Ons team groeit en daarmee groeit onze daadkracht.

Last but (zeker) not least: Noona, onze Projectcoördinator, die al bijna drie jaar bij ons is, is in November teruggekeerd uit de Verenigde Staten na een verblijf van ruim een maand. Noona was één van slechts zes jonge Thaise professionals die waren geselecteerd voor een 'Professional Fellows Programme', een initiatief van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij nam deel aan workshops en training seminars op het Mansfield Center in Missoula, Montana, met een afsluitende week in Washington DC. Noona is teruggekomen met meer kennis en vaardigheden om te helpen bij de verdere groei van onze organisatie en die nog succesvoller te laten zijn. Welkom terug, Noona!

Onze projecten van 2016 in vogelvlucht

We zijn al onze vrienden en sponsoren dankbaar die het ons mogelijk hebben gemaakt 21 projecten te ondersteunen met 7 verschillende partners. We hebben enorm veel kunnen doen en we gaan alleen nog maar meer doen. Ons doel is altijd geweest om te investeren in de lange-termijn toekomst van de mensen, projecten en gemeenschappen voor wie we ons inzetten.

De infographic hieronder geeft een kort overzicht van onze partners, projecten en sponsoren.

Uitgelicht nieuw project: BNSCLC


Graag stellen we in deze nieuwsbrief één van onze nieuwe projecten voor: het 'Ban Nai Soi Community Learning Center' (BNSCLC).

Het centrum is opgezet in 2005 om voortgezet onderwijs, beroepstrainingen en onderwijs op het gebied van gemeenschapsontwikkeling aan te bieden aan scholieren die de middelbare schoolleeftijd hebben en die in de omgeving van de provincie Mae Hong Son in Thailand wonen. De studenten zijn kinderen uit Birmese migrantengezinnen en wonen buiten de vluchtelingenkampen. Zij hebben geen toegang tot andere onderwijsmogelijkheden. Het centrum streeft er ook naar de verhoudingen tussen de vluchtelingen/migranten en de Thaise bevolking te verbeteren door beide groepen te betrekken bij hun activiteiten.

Met als uiteindelijk doel dit project te helpen meer zelfvoorzienend te worden, verzorgen we nu sponsoring voor voeding, medicijnen en de hoognodige renovatie van de jongensslaapzaal. 

Sponsor uitgelicht: Tony Mann


De sponsor die we in deze nieuwsbrief even 'naar voren willen halen' is Tony Mann. Tony is al lang een goede vriend en sponsor van Philanthropy Connections. Deze maand december bezocht hij verschillende projecten in Siem Reap, Cambodja samen met onze oprichter en directeur Sallo Polak. 
 
Gedurende de reis gingen Tony en Sallo ook langs bij een project dat dreigde alle financiering kwijt te raken. Honderd scholieren uit de armste gezinnen in de provincie Siem Reap konden alleen maar dankzij studiebeurzen van een Taiwanese organisatie basis- en voortgezet onderwijs volgen. Helaas verloor deze organisatie onlangs zelf veel van hun sponsoring waardoor zij hun steun voor de studiebeurzen per 1 januari 2017 moeten stoppen.
 
SPC heeft het studiebeursprogramma van KAKO tot nu toe al met acht studiebeurzen ondersteund en we kennen dus het belang en de kwaliteit van dit project. Nu, dankzij de door Tony toegezegde steun, kunnen we nog eens 60 scholieren aan een beurs helpen. Tony draagt al zijn filantropische activiteiten op aan zijn overleden vrouw Nancy. Het effect van deze sponsoring en de indruk die dit achterlaat op de 60 kinderen en hun gezinnen kunnen niet voldoende benadrukt worden.

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Stuur ons een e-mail
Copyright © 2016 Philanthropy Connections, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp