Copy
We zijn online en ik zie jullie graag op 29 september
Beste vrienden, oud-collega’s en reisgenoten,
 
Hoe gaat het met jullie?
Van sommigen weet ik het antwoord omdat we elkaar vorige week nog spraken, maar soms hebben we elkaar ook jaren niet gezien.
 
Ik schrijf ook omdat ik jullie wil vertellen wat ik aan het doen ben.
 
Ik was 18 jaar toen ik een lange reis over land naar India maakte. Wat ik daar zag veranderde mijn beeld van de wereld voorgoed en tijdens de reizen die ik daarna maakte groeide bij mij het gevoel dat ik iets wilde gaan doen. Iets bijdragen, concreet.
 
In 2006 ben ik gestopt met mijn werk als televisie opnameleider en vertrok ik naar Thailand om daar een aantal jaren als vrijwilliger te werken bij een charitatieve instelling voor kinderen in nood.
 
Ik heb er veel geleerd over wat voor soort hulp er nodig is en hoe je die het beste aanpakt. Eind 2011 ben ik een eigen stichting begonnen: Philanthropy Connections
 
Het is een non profit organisatie die zich inzet voor mensen in kwetsbare situaties. Wij doen dat door lokale organisaties in Thailand, Cambodja en Birma te ondersteunen. Zij helpen op hun beurt mensen een zelfstandig en menswaardig bestaan op te bouwen. Ze kennen de problemen en behoeften binnen hun eigen gemeenschappen als geen ander. Alleen missen ze de middelen en de contacten om (financiële) hulp van buitenaf te vinden. Dat doen wij voor hun.
 
In de korte tijd dat we bestaan zijn we in staat geweest meer dan 30 grote en kleine projecten te ondersteunen en te begeleiden. Van een veilig thuis voor ouderloze kinderen in een vluchtelingenkamp op de Thais-Birmese grens, tot een project dat gehandicapte mensen helpt mobiel te worden met tweedehands rolstoelen en van levensreddende toiletten in straatarme Cambodjaanse dorpen tot microkredieten voor evenzo arme, maar ondernemende vrouwen in Birma. 
 
Ik wil je vragen op onze nieuwe website te kijken en meer te lezen over onze projecten. En ook over hoe effectief onze manier van werken is: www.philanthropyconnections.org 
En misschien wil je dan een bijdrage leveren, die zou meer dan welkom zijn. Op de site staat hoe dat kan.
 
In september ben ik even in Nederland. Ik zou het heel leuk vinden om jou dan te ontmoeten. Op 29 september organiseer ik een middag, waar ik vertel over alles wat Philanthropy Connections doet. En over hoe mijn leven totaal is veranderd. Het zou geweldig zijn als je daarbij kunt zijn. Tijd en plaats volgen. Laat je vast weten of je komt? Tot dan!
   
 
Veel groeten,
 
 
Sallo Polak