Copy
Lees in deze nieuwsbrief o.a. over wat de Heeren van Sminia voor ons deden, Engelse les aan ‘bergkinderen’ en hoe Hsam Noan aan een baan kwam
Is this email not displaying correctly? 
View this email in your browser
Tomaten, brillen en een smoking 
Friend us on Facebook
Watch our videos on YouTube
Send us an email

Hallo allemaal,

Inmiddels ben ik een maand terug in Chiang Mai. Mijn bezoek aan Nederland zindert nog na. Er zijn daar geweldige dingen gebeurd.
 
Naast het prachtige, succesvolle ‘Heeren van Sminia’ galadiner, zegde één van onze sponsors de financiering toe voor de zeven dorpsbibliotheken in Cambodja. Een enorme zorg minder! Bij dezelfde sponsor mogen we nòg een projectvoorstel indienen.
 
Bij een voor ons nieuwe stichting mogen we ook een voorstel indienen. Als zij dat accepteren, financieren ze drie jaar lang één van onze projecten. Wordt vervolgd.
 
Lees verder
 

Donate now

Project update


Engelse les opent deuren naar toekomst met perspectief voor 60 kansarme kinderen in ‘Tomato Village’. Lees meer

In the picture


Van 'caretaker' tot KiddyColor's KidsKioskhouder en van vrijwilliger tot crêpekraamondernemer. Lees meer

Wist je dat


Doorlopende samenwerking met Universiteit St. Gallen: Studenten organiseren brillenproject. Lees meer

Over ons


Voor hun éénjarig bestaan boden de ‘Heeren van Sminia’ ons een fantastisch ‘fundraising Gala’ aan. Lees meer

[Vervolg]

In Zevenaar ontmoette ik zes enthousiaste leerlingen van het Liemers College. Zij gaan zich anderhalf jaar inzetten voor ons bibliotheekproject in Cambodja.

Verder kunnen we het Tomato Village Learning Centre nog een dik halfjaar openhouden en de 60 kansarme leerlingen Engelse les garanderen. We blijven zoeken naar verdere financiering.

Net bekend: De stichting ‘De Grootste Familie Helpt', gelieerd aan de TROS, schenkt bijna € 5.000 voor de bouw van toiletten in straatarme dorpen in Cambodja.

Heel vervelend voor ons is de enorme val van de euro. Zo kunnen we bijvoorbeeld van de geplande 19 toiletten er misschien maar 15 bouwen. De koersval heeft grote gevolgen voor onze financiële positie en dus direct voor wat we kunnen bewerkstelligen. Daarover maken we ons zorgen.

Het afgelopen jaar hebben we dankzij jullie gelukkig heel veel kunnen bereiken. Ik wil jullie namens iedereen, die we daardoor hebben kunnen helpen, enorm hartelijk bedanken. We hopen dat we op jullie mogen blijven rekenen.

Veel leesplezier met onze gevarieerde nieuwsbrief!

Sallo

Donate now

Groeiende steun voor het Tomato Village Learning Centre

De voortgang van het Tomato Village Learning Centre is ook voor 2015 grotendeels gegarandeerd. De school werd al gesticht in 2004, maar verloor vorig jaar haar financierder van het eerste uur.

Dankzij Engelsman Tony Mann, één van onze gulle sponsors die, uit naam van zijn overleden vrouw Nancy, alle kosten voor 2014 voor zijn rekening nam, hebben wij de school open kunnen houden.

Om de continuïteit ook in 2015 te waarborgen, hebben we de Nederlandse ‘Jars of Clay Foundation’ bereid gevonden de school voor een groot gedeelte van het jaar te sponsoren.

Op hun eigen site wordt uitgelegd, waarom ze voor ons project hebben gekozen.

“Het verbeteren van de positie van kansarme kinderen is het speerpunt van onze organisatie. Wie ons kent, zal dat beamen. Een belangrijke reden dus om ons sterk te maken voor een Engelse school in het Thaise Ban Huai Makhuea Som. Een klein, afgelegen dorpje in de bergen van het noorden van Thailand. We ondersteunen dit voor ons belangrijke project via de in Thailand werkzame, Nederlandse Stichting Philanthropy Connections, die zich in de regio enorm inzet voor kwetsbare kinderen”.

Het ‘Tomato Village Learning Centre’ is voor Philanthropy Connections een belangrijk en dierbaar project. De Engelse taal als kapstok voor een beter toekomstperspectief. We zijn dan ook heel blij dat zowel Tony Mann als Jars of Clay zich hard maken voor dit educatieve project. 

Birmese verzorgster krijgt een baan via Philanthropy Connections


Een jaar lang zorgde Hsam Noan op een geweldige manier voor de meisjes uit ‘ons’ tehuis voor Birmese vluchtelingetjes in het Koung Jor kamp.

Terug in Birma lukte het haar daarna niet om daar een veilig bestaan op te bouwen. Ze klopte daarom bij ons aan; ze zocht een baan om haar werkeloze man en jonge zoontje te kunnen onderhouden.
 
Wij hebben haar meteen in contact gebracht met Renske, van KiddyColors, één van onze sponsors.
 
Renske vertelt:
 
“Inderdaad, dankzij Sallo ben ik in contact gekomen met Oai, zoals ze zichzelf noemt. In eerste instantie had ik geen werk voor haar, wat ik erg graag had gewild, maar ik had op dat moment onvoldoende financiële middelen om haar te kunnen betalen.”
 
“Toen kreeg ik het aanbod om de producten van KiddyColors te verkopen in een groot warenhuis en ik dacht direct aan Oai.”
 
“Inmiddels werkte zij in een fabriekje waar ze hoezen voor autostoelen moest naaien. Ze voelde zich daar gediscrimineerd door haar directe collega’s en kreeg zeer weinig betaald.”
 
“Nu werkt ze vol enthousiasme in de KidsKiosk van KiddyColors. Ik heb haar geld geleend om een brommer te kopen. Iedere maand betaalt ze iets af. Ze doet haar werk ontzettend goed, spreekt uitstekend Engels en vindt het leuk om voor ons te werken. Inmiddels is ze verhuisd naar een huisje meer in de stad en is ze bevriend met de andere medewerkers.”
 
“Oai is een aanwinst voor het bedrijf!”
 

Michelle Emmel gaat in Nederland nieuwe uitdaging aan


Een jaar geleden kwam ze naar Chiang Mai, samen met haar vriend Bart. Ze wilden nieuwe ervaringen opdoen in een totaal andere omgeving.

De Nederlandse vrijwilliger Michelle Emmel (30) was al vertrouwd met non profit organisaties, dus de stap naar Philanthropy Connections kwam niet helemaal uit de lucht vallen.

Inmiddels werkt ze een jaar voor ons en fondsenwerving, PR en communicatie behoren tot haar takenpakket. Maar ook andere taken die zich bij ons op kantoor adhoc voordeden, schuwde Michelle niet. Michelle is een fantastische collega en een uitstekend klankbord voor Sallo.

Helaas moeten we volgende week afscheid van haar nemen. Een nieuwe uitdaging in het leven van Michelle en Bart dient zich aan. Het stel begint een mobiele crêperie in haar thuisland, Nederland. We gaan Michelle’s geweldige inzet en enthousiasme enorm missen. Maar tegelijkertijd wensen we haar veel geluk bij haar volgende stap.

Brillenproject Cambodja door studenten St. Gallen universiteit

Philanthropy Connections doet veel meer dan het geven van financiële ondersteuning. We benaderen ook andere instellingen, die hun eigen expertise kunnen inzetten voor de organisaties waar wij al mee samenwerken. Zo profiteren die organisaties ook van de steun van onze partners.

Ruim vier jaar geleden koppelden we de universiteit van het Zwitserse St. Gallen aan onze Cambodjaanse partner 'KAKO'. We werken sindsdien nauw samen met een wisselende groep Masterstudenten ‘Strategy and International Management.

Het is een open deur, maar voor veel mensen met gezichtsproblemen in Azië niet betaalbaar; met een bril kun je beter zien. Een bril verhoogt de kansen op een succesvolle, onafhankelijke en volwaardige participatie in de samenleving.

In gebieden rond Siem Reap zijn er zoal 10.000 mensen die kampen met een beperkt gezichtsvermogen. De huidige zeven St. Gallen studenten van ‘Helping KAKO’, hebben zich in hun project, ‘inSight Cambodia’ als doel gesteld dat minimaal 500 van deze mensen uiterlijk eind dit jaar over een bril beschikken. In samenwerking met lokale partners worden oogmetingen verricht en brillen vervaardigd.

Om aan te geven hoe zorgelijk de medische situatie in dit specifieke gebied is:

  • er is één arts op 33.000 inwoners
  • het gemiddelde dagloon bedraagt € 2,50
  • 10.000 mensen hebben een beperkt gezichtsvermogen

De meeste klachten zijn simpelweg te verhelpen met de juiste bril, op maat geslepen voor ieder individu. Die voorziening willen de studenten mogelijk maken.

Philanthropy Connections warm onthaald op ‘Heeren van Sminia’ gala


Een bijzondere uitnodiging voor Sallo. Niet alleen kreeg hij vlak voor de kerst een ticket aangeboden om zijn geboorteland te bezoeken; aan het ticket was een gala verbonden, georganiseerd door de ‘Heeren van Sminia’, een exclusieve sociëteit voor ondernemers en bestuurders.

Ruim tweehonderd genodigden zorgden in Leeuwarden, de thuisbasis van de ‘Heeren’, voor een warm onthaal. De man achter de ‘Heeren van Sminia’, Geert Schaaij had Philanthropy Connections gekoppeld aan het gala. Ook zijn vrouw Gea en een groep bevlogen medewerkers hebben veel werk verzet om de avond te verwezenlijken.

Dit aan ons aangeboden kerstgeschenk, was een avond met onder andere een indrukwekkende veiling, een loterij en artiesten die belangeloos optraden. De gehele opbrengst gaat regelrecht naar Philanthropy Connections.

Het gala werd gepresenteerd door Catherine Keyl, die als ons bestuurslid van het eerste uur, zich op alle mogelijke manieren voor ons inzet.

De veilingstukken waren spectaculair. O.a. het pak dat Gerard Joling droeg op de kroningsdag van Willem Alexander, een kunstwerk van Ans Markus, een bijrol in een film van regisseur Steven de Jong (van ‘De Hel van 63’ en ‘de Kameleon’) en een dagje met een privéjet verdwenen onder de hamer.

Sallo was diep onder de indruk van de avond: "Om dit soort steun te krijgen is simpelweg fantastisch. Het is hartverwarmend en motiverend. We kunnen steeds meer doen, voor meer mensen in nood".

Heel veel dank aan de ‘Heeren van Sminia’ en aan allen die hebben bijgedragen! 
 

Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Philanthropy Connections, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp