Copy
Positieve veranderingen in zware tijden
Is this email not displaying correctly? 
View this email in your browser
Een jong meisje ontvangt een voedselpakket dat haar familie door de economische crisis zal helpen.
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Email Email
Website Website

Beste vrienden,

Als jullie je afvragen wat astronaut André Kuipers, macarons en klassieke auto's met elkaar gemeen hebben, dan is het dat ze allemaal ons werk op de één of andere manier ondersteunen!

In onze nieuwsbrief:

  • Onze noodrespons op de COVID-19 crisis.
  • Door een cycloon verwoeste scholen in Birma worden herbouwd.
  • Creatieve manieren waarop onze supporters ons helpen.

De coronamaatregelen in Thailand worden versoepeld, maar de economische ellende voor de meest kwetsbare mensen is nog lang niet voorbij.
   
Dankzij onze fantastische donateurs, die ons in deze moeilijke tijden trouw zijn gebleven, hebben we aan veel van hen noodhulp kunnen geven terwijl zij proberen hun leven weer op de rit te krijgen.

We moeten echter ook vooruitkijken en ervoor zorgen dat al onze andere projecten kunnen blijven draaien, zodat er in straatarme gemeenschappen blijvende verbeteringen komen.

Als jullie ook willen helpen deze essentiële projecten draaiende te houden, weet dan dat éénmalige giften en ook maandelijkse donaties heel erg welkom zijn.  

Hier kun je op een aantal manieren zien hoe wij dingen doen en waarom we ze op die manier doen.

SPC’s Jaarverslag 2019

Bekijk onze activiteiten, de financiën van 2019 en lees een quote over ons werk van de Nederlandse astronaut André Kuipers die 204 dagen in de ruimte heeft doorgebracht tijdens zijn twee missies naar het International Space Station (ISS)!

Lees meer
Interview met de Netherlands-Thai Chamber of Commerce

Een uitgebreid interview over hoe bedrijven meer kunnen doen dan het standaard MVO wanneer zij een positieve impact willen maken. 

Lees meer

COVID-19 Crisis Noodvoedselhulp


Het is niet eenvoudig om dit essentiële nieuwe project kort samen te vatten: Noodhulp aan zoveel mensen die zich al in kwetsbare situaties bevonden en die door COVID-19 hun inkomen volledig zagen verdampen.

Er zijn veel noodsituaties ontstaan die niemand van tevoren had kunnen voorzien. We hebben als organisatie moeten schakelen en hard moeten werken om mensen met nieuwe, dringende behoeften bij te staan, zonder daarbij onze langetermijnprojecten uit het oog te verliezen.

Velen van jullie hebben ons extra geholpen en we hadden het niet zonder jullie kunnen doen!
Toen landen en bedrijven in lockdown gingen en zeer velen hun inkomen kwijtraakten, hadden veel mensen geen toegang tot sociale zorg om in hun basisbehoeften, zoals het voeden van hun gezin te voorzien en de crisis maandenlang te kunnen doorstaan.

We beseften dat we moesten reageren en helpen waar we konden. We namen onmiddellijk contact op met de projecten die we ondersteunen en vroegen hen ons te rapporteren hoe de crisis hen had getroffen. Aan de hand van de reacties kwam de concrete voedselnood naar voren van arbeidsmigranten en hun gezinnen, hoorden we van studenten wiens ouders hen niet terug naar school konden sturen en over vluchtelingen die niet naar hun werk in nabijgelegen boerderijen konden reizen.
Niet al onze projecten hadden aanvullende hulp nodig. Zij hadden geen ongebruikelijke problemen of kregen al steun van andere organisaties. Nu nog helpen we waar het wel nodig is met pakketten die gezinnen voor een maand of langer van voedsel voorzien.

Niet alleen in afgelegen gebieden zijn de gevolgen voelbaar. In Chiang Mai hebben veel mensen door het wegvallen van het toerisme en het sluiten van niet-essentiële bedrijven geen inkomsten meer.

Samen met onze vrienden van Monsoon Tea verzorgen we nog steeds dagelijks rond de 200 warme maaltijden voor degenen die hier het hardst getroffen zijn. Daarnaast houden we de situatie nauwlettend in de gaten om onze hulp waar nodig aan te passen.
Bekijk de video!

WEDEROPBOUW VAN SCHOLEN IN BIRMA NA CYCLOON & BRAND

In mei werd Birma getroffen door een tropische cycloon. Zes gebouwen van door ons ondersteunde scholen raakten daarbij zodanig beschadigd dat ze niet meer gebruikt konden worden. Daardoor kwamen 1.000 leerlingen zonder onderwijs te zitten.

We besloten snel om een herbouwplan te ondersteunen met een budget van THB 561.439 (ongeveer EUR 15.960).

Onze vriend en sponsor Tony Mann garandeerde de financiering. Zodra de coronamaatregelen het toelaten gaan de inmiddels herstelde scholen weer open voor de start van het nieuwe schooljaar.

Lees meer

PROJECTBEZOEK MET NEDERLANDSE AMBASSADEUR KEES RADE

Op 31 juli vereerde de Nederlandse ambassadeur in Thailand, de heer Kees Rade, ons met een bezoek aan de Ban Pha Lai kleuterschool. De ambassadeur volgt ons werk al enige tijd en wilde graag met ons mee op een van onze projectbezoeken.

De ambassadeur en Hans van den Born, directeur van de NTCC – Netherlands-Thai Chamber of Commerce waren aanwezig bij de dagelijkse ochtendceremonie van de kleuters, die na een lange 'coronapauze' pas sinds een maand weer naar school gaan.

De ambassadeur nam ook de tijd voor een bezoek aan de zeer arme gezinnen van twee kleuters, die zwaar getroffen zijn door de crisis. We zijn dankbaar voor de steun van de ambassadeur en Hans van den Born en hun warme interesse in ons werk.

Lees meer

Creatieve vrienden


Het is dit jaar niet alleen een uitdaging om in te spelen op nieuwe noodsituaties, we moeten er ook voor zorgen dat aan langetermijnbehoeften wordt voldaan. Gelukkig bedenken onze supporters allerlei creatieve manieren om te helpen en ervoor te zorgen dat steun binnen blijft komen!
Onze vriend en sponsor Simon Bradshaw van Perfect Homes Chiang Mai en zijn gezin zijn de bergen in gereden om rijst- en noodvoedselpakketten te bezorgen aan de gemeenschappen van twee van onze projecten - het Koung Jor Shan vluchtelingenkamp en de Ban Pha Lai kleuterschool.
Onze jonge vriendin Thida (Kristin Reypens) heeft haar passie voor patisserie ingezet en verrukkelijke macarons gemaakt, waarvan 100% van de opbrengsten naar SPC ging. Met het bezorgen van 333 dozen (1.332 macarons) in Thailand wist ze THB 33.300 ( EUR 950) in te zamelen voor ons werk!
Onze vrienden van Monsoon Tea lanceerden ‘Communitea’, een heerlijke nieuwe melange van 'Forest Friendly' oolongthee op smaak gebracht met longan, mango en rozenblaadjes. 20% van de opbrengst van Communitea gaat naar SPC.
De pas geopende webwinkel 'The Butterfly Talks' doneert 15% van hun omzet aan een kleuterschoolproject van SPC. Délia Voorhoeve helpt met deze steun via haar online bedrijf mee aan betere kansen in het leven voor 70 kansarme kinderen.  

MAAK HET MOGELIJK

Mensen in kwetsbare omstandigheden zullen de komende maanden en jaren voor veel nieuwe uitdagingen komen te staan. 
Help ons onze projecten draaiende te houden!
Doneer nu
Hartelijk dank 
Van ons allemaal bij Philanthropy Connections
Ons team in juli weer bij elkaar na enkele maanden vanuit huis te hebben gewerkt.
Copyright © 2020 Philanthropy Connections, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp