Copy
In deze nieuwsbrief: Warme douches voor weeskinderen in Thailand, meer toiletten in Cambodja, vrijwilligers uit de VS en sponsoring door Zodiac Aerospace
Is this email not displaying correctly? 
View this email in your browser
Ambassadeursbezoek, een nieuwe ‘Associate Director’ en meer projectnieuws 
Volg ons op Facebook
Bekijk onze video's op YouTube
Stuur ons een e-mail

Beste vrienden en belangstellenden,

2016 startte voor SPC met een groot aantal nieuwe ontwikkelingen, uitdagingen en activiteiten. Onze organisatie is continu in beweging en het geeft enorme voldoening dat we steeds meer mensen kunnen helpen.

In deze nieuwsbrief; aandacht voor twee bijzondere projecten en hoe een bedrijf ons helpt en twee vrijwilligers ons werk ondersteunen.

Eerst een aantal hoogtepunten:

  • Afgelopen maand bezocht Zijne Excellentie de heer Karel Hartogh, ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Thailand, het kantoor van SPC in Chiang Mai. De ambassadeur toonde zich bijzonder geïnteresseerd in ons werk en tijdens een drie uur durend gesprek spraken we met hem over onze projecten en toekomstplannen.
[Lees verder]

 

Doneer

333TRAVEL vervult wensen voor Mary’s Sweet Home Orphanage


De acht kinderen in het tehuis hebben nu warme douches en meer. Lees meer

Onze sponsoren financieren nog eens 39 toiletten  


SPC bevordert gezondheid en hygiëne in dorpen rondom Siem Reap. Lees meer

Gemeenschapsgerichte projecten beteugelen mensenhandel in Azië


Interview met onze vrijwilligers Bob en Fran German. Lees meer

Nederlands fabrikant houdt SPC in beweging in 2016


Zodiac Aerospace betaalt onze reiskosten en doet meer. Lees meer

[Vervolg]

  • In februari is het team van SPC versterkt met de Amerikaanse Lani Hollander, onze nieuwe Associate Director. Lani, van harte welkom! 
  • Afgelopen januari kwamen onze vrienden en vaste supporters Adriènne Kranendonk en Dick Stevens van VideoScope onze projecten in Cambodja en Thailand filmen. Net zoals in 2013, toen zij ook reportages maakten, laten deze nieuwe beelden - bijna duidelijker dan woorden - zien wat ons werk inhoudt en waar onze motivatie vandaan komt. Om het 10-jarig jubileum van hun bedrijf te vieren hebben Adriènne en Dick toegezegd voor iedere film die ze dit jaar maken vijftig euro te doneren. Dit geld gaat naar ons ’toiletten-project‘ in Cambodja.
  • De groeiende steun van bedrijven en particulieren voor de SPC ’bottom-up’ benadering is een bevestiging dat we op de goede weg zitten. Achtergestelde gemeenschappen direct betrekken bij het vinden van duurzame oplossingen slaat aan. We zijn blij dat we daar steeds meer bijval voor krijgen.

Voor vragen, opmerkingen of ideeën over ons werk weet u SPC te vinden: info@philanthropyconnections.org.

Namens alle mensen die wij hier helpen: Dank, veel dank!

Het Philanthropy Connections Team

Doneer

333TRAVEL vervult wensen voor Mary’s Sweet Home Orphanage

Mary’s Sweet Home Orphanage

VideoScope maakte deze filmimpressie van het project

Mary’s Sweet Home Orphanage (MSHO) biedt een veilig thuis aan acht kwetsbare kinderen. Het gaat om weeskinderen en kinderen waarvoor de ouders zelf niet kunnen zorgen. Het weeshuis staat in een bergachtig gebied in noord-west Thailand.Tijdens de wintermaanden kan de temperatuur hier dalen tot onder de 10 graden. Doordat er alleen maar koud water was om zich te wassen, waren de kinderen regelmatig ziek. Dankzij onze sponsor de Nederlandse reisorganisatie 333TRAVEL hebben zij nu warme douches.

In de avonduren verzorgt MSHO Engelse lessen voor 75 kinderen uit het dorp. 333TRAVEL betaalt nu ook de kosten voor de bouw van een kantoor voor de leraren, waarbij SPC de lopende kosten voor de school financiert. 333TRAVEL heeft verder toegezegd ook financieel bij te dragen aan andere noodzakelijke kosten voor het weeshuis en de school. Op dit moment zijn we in overleg over het realiseren van een huiswerkruimte voor de kinderen.

Onze sponsoren financieren nog eens 39 toiletten

Khmer Akphiwat Khmer Organisation (KAKO) is een Cambodjaanse non-profit organisatie die ontwikkelingsprojecten uitvoert in de provincie Siem Reap. Een van die projecten is de bouw van toiletten in plattelandsdorpen.

Vanaf november 2011 is SPC hiervoor fondsen gaan werven en we hebben inmiddels zo’n 100 toiletten gefinancierd. Dankzij vier nieuwe sponsoren worden er binnenkort nog eens 39 bijgebouwd.

Hierdoor zullen opnieuw 200 volwassenen en kinderen toegang krijgen tot toiletten! KAKO geeft voorlichting over het gebruik en onderhoud van de toiletten en cursussen over gezondheid en hygiëne om ziekten tegen te gaan.

Gemeenschapsgerichte projecten beteugelen mensenhandel in Azië

SPC wil mensenrechtenactivisten Bob en Fran German hartelijk danken voor hun vrijwilligerswerk voor onze organisatie. Dankzij hun professionele achtergrond in het bedrijfsleven en management advies konden zij ons helpen met het ontwikkelen van een Strategisch Plan met duidelijke doelstellingen voor de komende drie jaar.

De Amerikanen Bob en Fran zijn ieder jaar een paar maanden in Chiang Mai. Ze houden zich onder andere bezig met het aandacht vragen voor mensenhandel en kinderarbeid. Om deze afschuwelijke praktijken te bestrijden, werven zij fondsen en werken samen met non-profit organisaties in de regio. 

In een interview hierover zegt Bob: ”De hoofdoorzaak van mensenhandel in Zuidoost-Azië is armoede, die leidt tot uitzichtloosheid, wanhoop en kwetsbaarheid voor handelaars. Om dit te bestrijden zijn goed onderwijs en zelfstandigheid belangrijk”. Fran voegt hier aan toe: ”Projecten zoals die door SPC ondersteund worden, helpen gemeenschappen op eigen benen te staan waardoor hedendaagse slavernij succesvol kan worden aangepakt. De projecten bevorderen de zelfredzaamheid en versterken het zelfvertrouwen.”

De projecten van SPC zijn gericht op essentiële behoeften, zoals onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting en veiligheid. De voornaamste drijfveer voor Bob en Fran om als vrijwilliger bij SPC aan de slag te gaan, is dat onze projecten de mensen hoop geven en hen in staat stellen om zichzelf verder te helpen.

Bob en Fran’s levensmotto: ”Ons doel is om jong te sterven...maar wel zo laat mogelijk! En dat kan door anderen te helpen.”

Nederlands fabrikant houdt SPC in beweging in 2016

SPC is de Nederlandse producent van vliegtuigtrolleys, Zodiac Aerospace, dankbaar voor het sponsoren van onze reiskosten.

Naast deze waardevolle ondersteuning doneerden zij ook een unieke trolley waarop ons logo en foto’s van de diverse projecten te zien zijn en het naambord met ons logo, naam en contactgegevens.

We zijn met Zodiac in overleg over een gezamenlijke ondersteuning van meer projecten in Thailand.

Bekijk hier de video over Mary's Sweet Home Orphanage
Deel
Volg ons op Twitter
Stuur door
Copyright © 2016 Philanthropy Connections, All rights reserved.
You are receiving this newsletter as a friend, donor or sponsor of our work

Our mailing address is: info@philanthropyconnections.org

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp