Copy

Een prachtig verjaardagscadeau én ons jaarverslag 2013

Beste vrienden,

Een warme groet vanuit een warm Chiang Mai.

Ons jaarverslag van 2013 is klaar. Dankzij het werk van een paar fantastische vrijwilligers is het een aantrekkelijk en makkelijk leesbaar geheel geworden:

Jaarverslag Philanthropy Connections - 2013

Het is alweer drie maanden geleden dat je van ons een nieuwsbrief ontvangen hebt. Ondanks ons kleine team hebben we weer veel bereikt, veel verschillende dingen. Al het werk dat we doen is maatwerk, aangepast aan werkelijke behoeften. De oplossingen zijn nooit standaard, omdat de problemen dat ook niet zijn.

Gezien de omvang van onze organisatie is wat wij doen vrij uniek. We luisteren naar wat de vraag is en gaan daarmee aan de slag, altijd in samenwerking met de bevolking ter plekke. We geven adviezen, zoeken naar haalbare oplosingen, verbinden partijen die elkaar weer verder helpen en we zoeken óók met regelmaat naar sponsors die sommige van de oplossingen kunnen en willen betalen.

Omdat we met de allerarmsten werken en er lang niet overal geld aan te pas komt, kunnen we voor veel van deze diensten geen vergoeding vragen. Dat geld is er gewoon niet, dat is nou juist het probleem. Wij vinden het noodzakelijk en geweldig om juist daar te helpen!

Concreet:
  • KAKO, een organisatie die in Cambodja de kansen van kansarmen verbetert, heeft zelf haast geen geld. Wij adviseren ze o.a. over de samenwerking met een organisatie die hen meer financiële zekerheid kan bieden. We brachten ze al eerder in contact met de Universiteit van St. Gallen, een waardevol contact.
  • De Warm Heart Foundation die in Noord Thailand arme bergdorpen ondersteunt introduceerden we bij het RICD Rolstoelproject. Wekelijks gaan er nu gratis rolstoelen naar mensen uit die bergdorpen die het geld niet hebben om er één te kopen.
  • We brengen lokale organisaties en geldschieters bij elkaar zodat donaties niet via ons, maar rechtstreeks naar het project gaan: Een donatie van € 5.000 van Bazar International de Luxembourg ging direct naar het Rolstoelproject; voor instrumenten en gereedschappen. Een ander contact van ons, de voorzitter van Stichting ‘de Vliegende Nonnen’ ging met ruim € 3.000 naar Siem Reap en met die donatie worden toiletten en waterputten gebouwd en zijn schoolartikelen, bibliotheekboeken en waterfilters gekocht.

Voor projecten die wel via ons gefinancierd worden vragen we 5% administratiekosten. Dat is meestal niet kostendekkend, maar meer willen we niet vragen; de projecten hebben zelf al hun eigen overheadkosten en daar moet niet tev eel van ons bovenop komen.

We hebben net weer hele mooie resultaten geboekt. Dankzij Helfen ohne Grenzen - Schweiz zijn de kinderen uit het tehuis in het vluchtelingenkamp Koung Jor twee jaar lang verzekerd van onze steun. Drie kleuterscholen in Cambodja kunnen dankzij een Nederlandse stichting weer een jaar door. Voor de 40 kinderen van Bahn Ruam Jai, die binnen hun gezinssituatie te maken hebben gekregen met drugsgerelateerde problemen en/of seksueel misbruik in hun dorpsgemeenschap, hebben we de financiering voor tweederde van het jaar rond. Dankzij een particuliere Zwitserse donor hebben we schenkingen kunnen doen aan een medisch fonds voor Birmese kinderen en een tehuis voor 60 ouderloze, straatarme kinderen uit etnische minderheden in Thailand.

Mooi nieuws, maar ik heb inclusief mezelf vier vaste mensen nodig om echt elke dag effectief de hulpvraag te koppelen aan de hulp die er in principe is. 

Daarom dit keer een persoonlijk verzoek!

Op 8 april ben ik jarig. Zoals velen van jullie weten vier ik dat nooit. Maar ik wil dat deze keer wel doen en het is nog ‘erger’ ik heb een verjaardagswens.

Onze nieuwsbrief gaat naar ruim 1700 adressen. Voor vier salarissen, (inclusief mijn salaris) en al onze overheadkosten hebben we € 3.000 per maand nodig. Aan vaste maandelijkse donaties ontvangen we nu een kleine € 500. We komen dus ruim € 2.500 tekort. Mijn verjaardagswens: Als jullie allemaal maandelijks € 1,50 gaan doneren dan zijn we er. Niet iedereen zal meedoen, dus in plaats van € 1,50 zijn ook andere bedragen zeer welkom. Als het lukt, dan kunnen we eenmalige donaties volledig gebruiken voor de projecten.

Het enige ‘nadeel’ is dat ik nu al zeker weet dat de volgende nieuwsbrief dan veel langer zal zijn met nieuwe projecten! Maar dat is dan een luxe probleem.

Help je mee om van mijn verjaardag en die van de komende jaren een topdag te maken?

Dit zijn onze bankgegevens:
IBAN: NL73ABNA0517643723 
Op naam van : Stichting Philanthropy Connections
 
En via deze link kunnen jullie ook online een éénmalig bedrag doneren

Heel veel dank!  
Sallo
 
PS de verjaardagstaart staat voor jullie klaar in Chiang Mai!