Copy

Vigtigt holdningspapir om palliation til mennesker med fremskreden hjertesygdom

Dansk Cardiologisk Selskab har offentliggjort et vigtigt holdningspapir om palliation til mennesker med fremskreden hjertesygdom. Disse patienter er ofte plaget af stor fysisk og psykisk lidelse, men alligevel mangler der organisering og viden i forhold til den palliative indsats til patienter med hjertesvigt i Danmark. Vi er glade for at de danske kardiologer med dette holdningspapir har taget et vigtigt skridt i arbejdet med, at vi skal kunne tilbyde palliation til mennesker med fremskreden hjertesygdom i  Danmark.

Læs mere om holdningspapiret om palliation til mennesker med fremskreden hjertesygdom

Temadag om palliation til børn og unge blev en stor succes


Palliation til børn og unge i Danmark var på programmet tirsdag den 25. oktober, da REHPA i samarbejde med Hospice Forum Danmark var vært for en temadag med ca. 80 deltagere fra hele Danmark. Der var internationale præsentationer fra England og Grækenland, indlæg fra de fem børnepalliative teams i regionerne samt oplæg om erfaringer og forskning fra feltet i Danmark. Det blev en tætpakket og spændende dag, hvor der også blev tid til at udvide netværket.
Se præsentationer og billeder fra Temadag om palliation til børn og unge i Danmark

Nye kurser i 2017 er i kalenderen

REHPAs kurser for patienter er nu planlagt for 2017. Der er bl.a. kurser for unge kræftpatienter i alderen 18 - 40 år og rehabiliteringsophold for patienter med blandede kræftdiagnoser.
Det er gratis for patienterne at deltage i rehabiliteringskurserne, som alle foregår hos REHPA i Nyborg. Visiteringen til kurserne sker via et skema, som bl.a. udfyldes af egen læge.
Se kursusoversigt for 2017 og læs mere hvordan man søger om plads på kurserne

Højere livskvalitet til patienter i den sidste tid

REHPA vil med et nyt projekt undersøge, hvordan den palliative behandling af patienter med kræft i lunge- eller bugspytkirtel kan forbedres, så patienterne og deres familier får en højere livskvalitet i deres sidste levetid. Projektets overordnede formål er, at kunne tilbyde en optimeret tværfaglig og tværsektoriel basal og specialiseret palliativ indsats til mennesker med lunge- og pancreaskræft og deres familier. Indsatsen skal inddrage hele familien i beslutninger om forløbet og sikre patienten høj livskvalitet i den sidste levetid. Projektet gennemføres i samarbejde mellem REHPA og Onkologisk Afdeling, OUH, og det støttes af "Knæk-Cancer" midler.

Socialdifferentieret hjerterehabilitering i praksis

En ny rapport "Socialdifferentieret hjerterehabilitering i praksis" fra Statens Institut for Folkesundhed (SIF) bidrager med viden om, hvordan man på sygehuse og i kommuner konkret arbejder med socialdifferentieret hjerterehabilitering, samt om patienternes erfaringer i den forbindelse. På den baggrund opstiller rapporten en række erfaringsbaserede læringspunkter vedrørende socialdifferentieret hjerterehabilitering.
Bag rapporten står en forskergruppe fra SIF, hvor Henriette Knold Rossau fra REHPA har deltaget i.
Læs mere og download rapporten på SI-folkesundhed.dk

Anbefalinger til kompetencer for ergoterapeuter i den palliative indsats

DMCG-PAL og Egoterapeutforeningen har udgivet "Anbefalinger til kompetencer for ergoterapeuter i den palliative indsats". Anbefalingerne beskriver de ergoterapeutiske kompetencer, der er nødvendige får at opnå høj faglig kvalitet i den palliative indsats.
Læs mere og find link til Anbefalinger til kompetencer for ergoterapeuter i den palliative indsats

Ny hjemmeside skal hjælpe brystkræftopererede kvinder


Hjemmesiden www.brystrehab.dk er til brystkræftopererede kvinder, der ønsker at genoptræne og forebygge senfølger efter operation for brystkræft. Her finder du bl.a. film med vævsbehandling, øvelser og selvdrænage. Hjemmesiden indeholder også skånsomme yogaprogrammer, lydfiler med mindfulness samt gode råd fra forskellige fagpersoner. www.brystrehab.dk åben for alle, men man skal oprette sig som bruger for at få adgang. Hjemmesiden er udviklet af Center for Kræft og Sundhed, København.
Læs mere om brysthrehab.dk hos Center for Kræft og Sundhed, København

 

Kalender

Copyright © 2016 REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp