Copy

Mennesker med Parkinsons mangler rehabilitering

Mennesker med Parkinsons sygdom får især tilbud om fysisk træning og hjælpemidler, men de savner viden om sygdommen og hvem der kan hjælpe, støtte til spiseproblemer, talebesvær eller psykisk støtte. Ny kortlægning viser stort behov for rehabilitering, som er tilpasset forskellige sygdomsstadier.
REHPA har i en stor national kortlægning undersøgt livet med Parkinson og behovet for rehabilitering hos mennesker med Parkinsons sygdom i Danmark. Undersøgelsen bygger på en systematisk indsamling af selvrapporterede oplysninger blandt mennesker med Parkinsons sygdom i Danmark, indhentet gennem spørgeskemaer.
Læs mere om kortlægningen af livet med Parkinsons sygdom

 

DEFACTUM og REHPA samarbejder om bedre kvalitet og mere forskning i kommunal praksis i Region Midtjylland

Siden 2017 har REHPA haft lokalkontor hos DEFACTUM i Region Midtjylland, hvor vi er tilknyttet afdelingen Folkesundhed og Rehabiliteringsforskning. Målsætningen bag samboskabet er et stærkt fagligt samarbejde om kvalitet og forskning på rehabiliteringsområdet i såvel kommuner og hospitalsafdelinger i Region Midtjylland.
Læs mere om samarbejdet og fælles forskningsprojekter
Foto: Tobias Lybech Bøjesen

REHPA-forløb for mennesker efter COVID-19

Det første forløb for mennesker med behov for rehabilitering efter COVID-19 er nu gennemført hos REHPA og har givet gode erfaringer og data til det videre arbejde. Som afslutning på forløbet blev der afholdt en workshop, hvor deltagere og sundhedsprofessionelle arbejdede sammen om, at skabe rehabilitering efter COVID-19.

Næste forløb holdes i uge 40, og der er stadig enkelte ledige pladser. Visitationskravene er nu ændrede, så det er ikke længere et krav, at man har været indlagt med COVID-19. Hvis man har problemer af fysisk, psykisk eller social karakter efter COVID-19, kan man sammen med en pårørende søge om deltagelse.  Næste forløb bliver i 2021.
Læs mere om REHPA-forløb for mennesker, der har haft COVID-19

UDGIVELSER

European Respiratory Society udgiver retningslinje om palliation for COVID-19

ERS, European Respiratory Society har udgivet en COVID-19 retningslinje om palliation.

Forfatterne: Daisy J A Janssen, Magnus Ekström, David C Currow, Miriam J Johnson, Matthew Maddocks, Anita K Simonds, Thomy Tonia, Kristoffer Marsaa.

Link til COVID-19: guidance on palliative care from a European Respiratory Society international task force

Trialog om en værdig død og palliation

Fag & Forskning bringer i nyeste nummer en trialog om en værdig død og palliation. Magasinet bringer seks artikler om palliativ hjemmepleje, som alle kan læses på www.dsr.dk: En værdig død hjemme kræver en velforberedt indsats

Se eller gense Sundhedsstyrelsens webinar om social ulighed i sundhed

Den 2. september 2020 afholdte Sundhedsstyrelsen et webinar om social ulighed i sundhed. På webinaret blev hovedresultaterne fra to nye rapporter fremlagt, og der blev sat fokus på den systematisk skæve fordeling af sundhed og sygdom i befolkningen. Nu kan du se eller gense webinaret på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

Deltag online den 26. oktober i konference om udvikling af rehabilitering ved demens

Mandag den 26. oktober 2020 holder REHPA afsluttende konference på projektet Demens og rehabilitering – med afsæt i brugernes perspektiver (DEM-REHAB). Konferencen livestreames, så du kan følge med hjemmefra.

Formålet med dagen er at præsentere resultater og erfaringer fra projektet DEM-REHAB og diskutere muligheder og udfordringer i videre udvikling af rehabilitering ved demens (let til moderat grad) i Danmark. Formiddagens program er for en bred målgruppe, inkl. mennesker med en demenssygdom. Det er muligt kun at tilmelde sig formiddagens program.
Eftermiddagens program er primært for fagpersoner, beslutningstagere og forskere.

Projektet er finansieret af VELUX FONDEN og gennemført på REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation.

DEFACTUM inviterer til gå-hjem-møder om rehabilitering

DEFACTUM fejrer rehabiliteringens år med tre gratis gå-hjem-møder om rehabilitering. Møderne er for fagfolk, patienter og andre interessenter. På møderne vil forskere, med specialviden inden for emnerne, vil give indsigt i deres spændende projekter og fremlægge resultaterne af deres forskning. Der vil undervejs være mulighed for spørgsmål og diskussion.
Temaerne for møderne er:
  • Arbejdsrettet rehabilitering efter en kræftdiagnose (d. 5. oktober)
  • Social ulighed i rehabilitering (d. 28. oktober)
  • Rehabilitering til mennesker med kronisk sygdom og multisygdom (d. 16. november)
Læs mere og tilmeld dig

Livestream-serie fra KL om livssituationer og overgange i alderdommen

KL inviterer kommunale ledere, specialister, nøglepersoner, plejepersonale og andre med interesse for det kommunale ældreområde til et livestream-event i fem dele, hvor de zoomer ind på, hvordan kommunerne kan understøtte et godt og aktivt ældreliv. Serien foregår i oktober-november og spænder fra starten af seniorlivet til den sidste tid.
Læs mere på https://tilmeld.kl.dk/aeldrelivestream/conference

Ledig stilling hos REHPA

REHPA søger en kommunikationskonsulent. Ansøgningsfrist 20. september

Kalender

Kalenderen på rehpa.dk bliver løbende opdateret. Skriv gerne til os, hvis du kender til arrangementer, der enten skal rettes eller tilføjes i kalenderen. Send en mail til rehpa.web@rsyd.dk.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Copyright © 2020 REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp