Copy
NINO-lezing 20 april: 3D-technologieën en cultureel erfgoed
Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Bekijk in browser

NINO-LEZING 20 APRIL 2017

3D technologieën voor de documentatie van bedreigd cultureel erfgoed

Hendrik Hameeuw

Hendrik Hameeuw reflecteert op documentatie en beeldvormingstechnieken van monumenten en vindplaatsen. Wat is er nodig om data uit de vele digitaliseringsprojecten van bedreigd of inmiddels vernietigd erfgoed op een nuttige manier te gebruiken?

Lees meer op onze website.

Drs. H. Hameeuw is verbonden aan de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in Brussel en aan de KU Leuven.

Donderdag 20 april 2017, 15.00 uur, RMO: Leemanszaal

NINO-PUBLICATIES

Vers van de pers

Ons jaarverslag (Annual Report NINO & NIT 2015) is onlangs verschenen. Het is verkrijgbaar als gratis download (7.5 MB) of in kleurendruk: gedrukte exemplaren kunnen besteld worden tegen betaling van de portokosten (beperkt aantal beschikbaar).
Het Annual Report is Engelstalig en volop in kleur geïllustreerd. Naast verslagen van de activiteiten van het Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten (Leiden) en het Nederlands Instituut in Turkije (Istanbul) bevat het vier artikelen uit onze vakgebieden.
Download “Annual Report NINO & NIT 2015”
Bestel een exemplaar van “Annual Report NINO & NIT 2015”

Vers van de pers

Ook net verschenen: het nieuwste fascikel van ons tijdschrift Bibliotheca Orientalis (fascikel 73, 5/6) met 4 artikelen, en boekbesprekingen van ca. 50 recente boeken.

De cumulatieve BiOr-index is geüpdate en beschikbaar als doorzoekbaar pdf-bestand op onze website. Alle artikelen en boekbesprekingen verschenen in de jaargangen 1943-2016 zijn zo terug te vinden.

NINO-LEZINGENCYCLUS

Volgende lezing

donderdag 11 mei 2017
Opgravingen in het Nabije Oosten en Egypte in vroege filmbeelden
Hans van den Berg

www.nino-leiden.nl

Nieuws van bevriende organisaties

Op donderdagavond 18 mei organiseert Friends of Saqqara de vierde ‘Enige echte Egypte-pubquiz’ in het Rijksmuseum van Oudheden. De deelnemers strijden om de titel ‘grootste Egypte-kenner van de Lage Landen’. De quiz test uw kennis op het gebied van de oud-Egyptische taal, kunst, religie, geschiedenis en archeologie.
Aanmelden als deelnemer of toeschouwer kan via de website van het RMO.

NINO-lezingen op donderdagmiddag

Maandelijks organiseert het Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten een lezing over actueel onderzoek naar het oude Nabije Oosten. De lezingen worden gehouden in het Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. Na afloop van de lezing biedt het NINO een drankje aan in het museumcafé.

Vooraf aanmelden bij het NINO is niet nodig; in het museum wel aanmelden bij de kassa.

Aanvang: 15.00 uur (zaal open vanaf 14.50 uur)
Locatie: Rijksmuseum van Oudheden, Leemanszaal (begane grond)
Toegang: Geen extra kosten bij een bezoek aan het museum (Museumkaart geldig).
Voertaal: Nederlands.
Like NINO-lezingencyclus 2016-2017 - lezing Hendrik Hameeuw op 20 april in het RMO on Facebook Aanbevelen | Facebook-pagina NINO |  Dit bericht doorsturen via email

© 2017 Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten
Het NINO stuurt ongeveer eens in de twee maanden een nieuwsbericht over onze activiteiten naar collega's, studenten en anderen met interesse in het oude Nabije Oosten.

afmelden nieuwsbrief NINO lezingencyclus   NINO website

This is a message from our Dutch-language emailing list dedicated to our local activities.
If you would instead like to receive notifications (in English) when new NINO publications appear, please sign up for our NINO Publications newsletter.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Forward
Share
Tweet