Copy
Veenhof-lezing 24 november 2017: The rise and fall of the Assyrian Empire as seen from the Nineveh countryside
Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Bekijk in browser

VEENHOF-LEZING 24 NOVEMBER 2017

The rise and fall of the Assyrian Empire as seen from the Nineveh countryside

Daniele Morandi Bonacossi

De Engelstalige lezing gaat over de opkomst en de val van het rijk van de Assyriërs, aan de hand van de resultaten van het Land of Nineveh Archaeological Project in Iraaks Koerdistan. Met moderne survey-technieken, waaronder remote sensing en digitale modellen, onderzoekt een team archeologen sinds 2012 het kerngebied van het Assyrische rijk: het achterland van de hoofdstad Nineveh.

Daniele Morandi Bonacossi is hoogleraar Archeologie van het Nabije Oosten aan de Universiteit van Udine en directeur van het 'Land of Nineveh Archaeological Project' in Irak.

Lees meer op onze website.
Vrij entree, s.v.p. aanmelden via de website van het RMO.

Vrijdagavond 24 november 2017, 20.00 uur, RMO: Taffeh-zaal

NINO-COLLECTIES

Diacollectie online

Het NINO bezit een collectie van meerdere honderden glasdia's, die vroeger gebruikt werden bij lezingen en colleges. Het merendeel bestaat uit originele opnames door prof. F.M.Th. de Liagre Böhl en dr. A.A. Kampman, gemaakt op verschillende plaatsen in het Nabije Oosten in de jaren '20 tot '50. Momenteel wordt hard gewerkt aan digitalisering van de collectie. Meer dan 400 dia's staan al op onze website, samen met de originele opschriften; waar mogelijk is op de kaart aangegeven waar de foto's genomen zijn.
NINO-diacollectie online

Activiteiten van bevriende organisaties

Op dinsdagavond 28 november organiseert BABESCH de jaarlijkse Byvanck-lezing: Prof. dr. Roger J.A. Wilson, "Dining with the dead in early Byzantine Sicily: excavations at Punta Secca near Ragusa".
  • Datum: dinsdag 28 november 2017
  • Aanvang: 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur)
  • Locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • Voertaal: Engels
Na afloop wordt u een drankje aangeboden. De lezing is gratis maar inschrijven is verplicht: stuur vóór 21 november een e-mail naar Dr. Vanessa Boschloos.

NINO-PUBLICATIES

Nu in druk

Zeer binnenkort verschijnen:
Anatolica 43 (2017)
Negen artikelen over archeologie van Anatolië en de regio; 250 pp. in kleur.
BiOr 74 3/4 (2017)
3 artikelen; besprekingen van ca. 45 recente publicaties.
NINO-website: publicaties

Volgende lezing

dinsdag 12 december 2017
Leiden Lecture on Ancient Arabian Civilization: Centering on the Periphery. The Archaeology of Jordan's Eastern Badlands
Peter Akkermans

www.nino-leiden.nl

Ander nieuws

Op 29 oktober is dr. E.J. van Donzel overleden, voormalig directeur van het NINO. Op onze website staat een kort In Memoriam en een videofragment.

NINO-lezingen op donderdagmiddag

Maandelijks organiseert het Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten een lezing over actueel onderzoek naar het oude Nabije Oosten. De lezingen worden gehouden in het Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. Na afloop van de lezing biedt het NINO een drankje aan in het museumcafé.

Vooraf aanmelden bij het NINO is niet nodig; in het museum wel aanmelden bij de kassa.

Aanvang: 15.00 uur (zaal open vanaf 14.50 uur)
Locatie: Rijksmuseum van Oudheden, Leemanszaal (begane grond)
Toegang: Geen extra kosten bij een bezoek aan het museum (Museumkaart geldig).
Voertaal: Nederlands.
Like NINO-lezingencyclus 2017 - Veenhof-lezing door Daniele Morandi Bonacossi op 24 november in het RMO on Facebook Aanbevelen | Facebook-pagina NINO |  Dit bericht doorsturen via email

© 2017 Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten
Het NINO stuurt ongeveer eens in de twee maanden een nieuwsbericht over onze activiteiten naar collega's, studenten en anderen met interesse in het oude Nabije Oosten.

afmelden nieuwsbrief NINO lezingencyclus   NINO website

This is a message from our Dutch-language emailing list dedicated to our local activities.
If you would instead like to receive notifications (in English) when new NINO publications appear, please sign up for our NINO Publications newsletter.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Forward
Share
Tweet