Copy
Is this email not displaying correctly? View it in your browser..
 24 November 20     

GreenS: Podporniki zelenemu javnemu naročanju

S širitvijo iniciative Konvencije županov in izvedbe Akcijskih načrtov za trajnostno energijo (SEAPi) po Evropi raste nuja po stalnem izboljšanju izvedbe. Ena izmed glavnih težav, s katero se soočajo javne oblasti, je doseganje višjih rezultatov z omejenimi viri. Projekt GreenS je nastavljen tako, da usmeri pozornost javnih oblasti k Zelenemu javnemu naročanju (ZeJN), stroškom življenjskega cikla izdelkov in analizi življenjskega cikla javnega naročanja kot del njihovih načinov doseganja ambicioznih ciljev za preseganje 20-ih % znižanja emisij CO2 do leta 2020. Preberi več.   

Zelena ekonomija je ena izmed slovenskih smernic

29. oktobra 2015 je Vlada Republike Slovenije sprejela okvirni program za prehod na zeleno ekonomijo in akcijski program za 2015 in 2016, o katerem so predhodno javno razpravljali.   Preberi več.

Uvodno srečanje upravnega odbora v Seville (Španija)


Andaluzijska zveza občin in provinc (The Andalusian Federation of Municipalities and Provinces (FAMP)) in Provincialna energetska agencija Cadiz (Provincial Energy Agency of Cadiz (APEC)) sta 20. oktobra v Seville predstavili projekt GreenS. Dogodka so se udeležili glavni akterji na področju energetske učinkovitosti in obnovljive energije iz Andaluzije. Preberi več

Nagrade ZeJN 2015 na Cipru


1. decembra 2015 sta Ministrstvo za okolje in Energetska agencija Cipra organizirale drugo podelitev nagrade za Zelena javna naročila na Cipru. Preberi več.

Srečanje na Ministrstvu za varstvo okolja in regionalni razvoj 
republike Latvije


Namen srečanja je bila razprava o pravilih javnega prava, ki bi pokazale področja, na katerih bi občine uporabile ZeJN ter predstavitev evropskega projekta GreenS. Preberi več. 

Barcelona poziva mesta, da sledijo njenemu vzoru pri trajnostnem 
naročanju


Javni naročniki iz celotne Evrope so se prejšnji teden zbrali na 15. seminarju o javnem naročanju, ki ga je organiziral ICLEI v Barceloni (Španija), da bi se učili iz izkušenj mesta pri uporabi trajnostnega naročanja za zmanjšanje ekološkega odtisa in izboljšanje kvalitete življenja meščanov. . Preberi več.

ALESSCO (Italija) javno predstavil projekt GreenS


Junija 2015 je ALESSCO skupaj z vlado province Cosenza organizirala uvodno srečanje v sklopu evropskega projekta "GreenS".. Preberi več. 
 
The sole responsibility for the content of this website and the materials published lies with the authors. It does not necessarily reflect the opinion of the European Union. Neither the EASME nor the European Commission are responsible for any use that may be made of the information contained therein.

This project is funded by the Horizon 2020 Framework Programmeof the European Union under Grant Agreement 649860.
Copyright © 2020 GreenS Project, All rights reserved.