Copy
Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar uw collega's. Zij kunnen zich hier inschrijven om de nieuwsbrief voortaan ook te ontvangen (toestemming om 'Email' te ontvangen aanvinken aub).
RICHTLIJNEN IN DE KIJKER
Top 5 meest bezochte richtlijnen
Uit onze statistieken stelden we vast dat de onderstaande 5 richtlijnen het meest bezocht werden in 2018. Misschien zijn deze richtlijnen ook nuttig voor u?
Door de richtlijn als favoriet te markeren (via het ster-icoon onderaan in de linkerkolom), kan u deze makkelijk consulteren via ‘My Settings’. Hier vindt u de lijst van favorieten terug.

 

1. Diabetes Mellitus Type 2

2. Hypertensie: onderzoeken en start van de behandeling

3. Diepe veneuze trombose

4. Aanpak van slaapklachten en insomnie bij volwassenen in de eerste lijn

5. Gastro-oesofageale refluxziekte

 
Borstvoeding: advies en moeilijkheden
Moedermelk is het beste voedsel voor het pasgeboren kind. Ze biedt alle voedingsstoffen en antilichamen die de baby nodig heeft. Moedermelk zou baby's beschermen tegen infectueuze en respiratoire aandoeningen en het immuunsysteem versterken.
Deze klinische praktijkgids geeft uitleg met alle tips en aanbevelingen.
 
Bekijk deze richtlijn
Uitgever: Duodecim
NIEUWS
Gezondheid en Wetenschap in de wachtzaal
Binnenkort zie je Gezondheid en Wetenschap misschien verschijnen in de wachtzalen. In samenwerking met Wachtkamerschermen® werd een widget ontwikkeld om betrouwbare informatie over enkele frequente aandoeningen en klachten te vertonen op wachtzaalschermen. Wij zijn alvast benieuwd!

Heb je als zorgverlener interesse om patiënteninformatie van Gezondheid en Wetenschap in je wachtzaal te vertonen? Neem dan een kijkje in de brochure van Wachtkamerschermen.
Campagne
Gebruik antibiotica goed en enkel als het moet!
Verkeerd gebruik van antibiotica maakt bacteriën resistent. Ernstige ziektes kunnen dan niet meer goed behandeld worden. Zorg er mee voor dat onze antibiotica nog werken wanneer we ze echt nodig hebben!

Deze campagne van Bapcoc maakt patiënten en zorgverleners wegwijs via een korte quiz. 

Doe de test!

 
OPLEIDINGEN & EVENTS
Leuvense dagen: spoedeisende hulp
De Leuvense dagen staan deze keer in het teken van de spoedeisende hulp en gaan door op donderdag 16 en vrijdag 17 mei 2019.

Lees meer over deze training en hoe u zich kan inschrijven
Copyright © 2019 Ebpracticenet, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can subscribeupdate your preferences or unsubscribe from this list.