Copy
Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar uw collega's. Zij kunnen zich hier inschrijven om de nieuwsbrief voortaan ook te ontvangen (toestemming om 'Email' te ontvangen aanvinken aub).
 
IMPLEMENTATIE
Openbare aanbesteding voor de implementatie van de Belgische richtlijn rond de aanpak van chronische nierinsufficiëntie
Deze​ openbare aanbesteding heeft betrekking op de implementatie van de Belgische multidisciplinaire richtlijn chronische nierinsufficiëntie en de nationale richtlijn chronische nierinsufficiëntie​.
Dit zal gebeuren d.m.v.

- het organiseren en analyseren van groepsfeedbacksessies bij huisartsen op basis van zelf-audits
- het organiseren en analyseren van groepsreflectiesessies bij diëtisten​

​Er werd voor chronische nierinsufficiëntie gekozen omdat de prevalentie stijgt met de leeftijd, van 10% rond de leeftijd van 60 jaar tot 50% of meer op de leeftijd van 85 jaar. Door de vergrijzing en de toename van obesitas en diabetes verwacht men nog een stijging van de prevalentie. De afname van de nierfunctie gaat zeer traag, waardoor de diagnose van CNI vaak pas in een laat stadium wordt gesteld.​

Wenst u meer informatie te krijgen en/of bent u kandidaat voor deze openbare aanbesteding?
Raadpleeg alle informatie

 
Beslissingondersteuning slim implementeren
Worden computers slimmer dan artsen? Volgens onze collega Nicolas Delvaux, die een van de slotsessies presenteerde op de ICTdag van Domus Medica, moet de vraag vooral luiden: hoe krijg je mét computers vooral slimmere artsen?

Lees hier het volledige artikel uit Artsenkrant


 
Ebpracticenet zoekt implementatiemedewerker (deeltijds, bepaalde duur)
​​We zoeken een gedreven implementatiemedewerker die samen met de implementatiecoördinator, de communicatie- en opleidingsspecialist verantwoordelijk zal zijn voor de inhoudelijke uitwerking van de wetenschappelijke methodes en procedures voor de implementatie van evidence-based aanbevelingen in de Belgische gezondheidszorg. ​

Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 17/11/2019 kandidaat stellen. 

Bekijk de vacature

 
RICHTLIJNEN IN DE KIJKER
Wereld diabetes dag
Gisteren was het wereld diabetes dag!
Tevens is 'Diabetes Mellitus Type 2' onze derde meest bezochte richtlijn. Daarom brengen we deze graag nog eens onder de aandacht. 

Bekijk de richtlijn


 
Richtlijnen palliatieve zorg
Gevoelige onderwerpen als palliatieve zorgen en euthanasie komen vaak aan bod in de media. Samen met onze partner Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen brengen wij graag een aantal ondersteunende richtlijnen voor zorgverleners en patiënten aan bod.

Bekijk de richtlijnen

Voor vragen kan u steeds terecht bij de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen

 
ONDERZOEK
Enquête eHealthmonitor 
In het kader van het recente eGezondheidsplan 2019-2021 organiseren de federale en regionale overheden de eHealthmonitor. Dit onderzoek probeert inzicht te krijgen in het gebruik van digitale toepassingen en diensten in de gezondheidszorg door verschillende Belgische zorgverleners en burgers.

Op die manier kan men de doelstellingen rond digitalisering in het gezondheidsbeleid toetsen. De resultaten kunnen inspiratie opleveren voor de opmaak van toekomstige beleidsplannen. 

Bovendien maakt u kans op één van de waardebonnen uit een prijzenpot van 4.000 euro!

Ga naar de enquête
OPLEIDINGEN & EVENEMENTEN
Op deze evenementen kan je ons dit najaar terugvinden
 
INFOSESSIE
Vraag een infosessie/workshop aan!
Groepen (min. 10 personen) die meer willen weten over ebpnet.be, bv. in het kader van een LOK-groep, kunnen een interactieve infosessie van ongeveer 1 uur aanvragen via mail op info@ebpracticenet.be. 
De deelnemers worden gevraagd hun laptop mee te brengen om zich tijdens de infosessie te registreren (indien dit nog niet gebeurd zou zijn) en om gezamenlijk ebpnet.be te verkennen.
De infosessie brengt enkele kosten met zich mee waardoor er € 150 in rekening wordt gebracht.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op LinkedIn
Copyright © 2019 Ebpracticenet, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can subscribeupdate your preferences or unsubscribe from this list.