Copy
Servicebrief Advies en Kies
Editie: 8 september 2021


Algemeen nieuws
Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen .

 

Als advieskantoor hechten wij er veel waarde aan om jou van de juiste, actuele informatie te voorzien vanuit de verzekeringsbranche. Dat is ook de reden dat wij gestart zijn met het versturen van deze servicebrief. 

De komende periode willen wij jou steeds gerichter op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden. Om de onderwerpen in deze servicebrief zo goed mogelijk aan te laten sluiten op jouw behoefte, vragen we je een keuze te maken uit de verschillende categorieën nieuwsberichten. In slechts één minuut kun je ons in een paar stappen laten weten wat jij graag in jouw mailbox wil ontvangen.


Geef jouw voorkeur aan ons door


Thuis nieuws
Belangrijke wijziging in opstal- en inboedelverzekeringen .


Voor het afsluiten van particuliere woonverzekeringen zoals een opstal- of inboedelverzekering werken wij veelal samen met Acura Assuradeuren. Door de jaren heen heeft Acura net als alle andere grote verzekeraars in Nederland de trend moeten volgen om bepaalde items niet meer standaard op te nemen in haar polissen. Hieronder vind je vijf belangrijke wijzigingen:
 
 1. Mobiele elektronica
  Zonder de module mobiele elektronica is vallen en stoten van een iPad, telefoon of laptop niet standaard meer verzekerd. Voor een meerpremie rond de € 10,- per maand biedt Acura nu een aanvullende dekking, die ook nog eens ruimer is dan voorheen. Alle mobiele elektronica is hiermee namelijk binnen heel Nederland verzekerd, ook buitenshuis. Een mooie toevoeging op jouw polis, zeker nu de scholen weer beginnen.

   
 2. Zonnepanelen
  Zonnepanelen zijn een kostbare investering, die in de nieuwe polissen van menig verzekeraar niet meer standaard zijn meeverzekerd. Met het oog op steeds extremere weersomstandigheden (zoals hagel en windstoten) adviseren wij zonnepanelen toe te voegen aan jouw woonverzekering. Voor een meerpremie rond de € 2,- per maand biedt Acura een passende dekking.

   
 3. Bijgebouwen
  In de Coronaperiode zijn veel losstaande bijgebouwen in of rondom huis geplaatst. Eerder waren losstaande bijgebouwen standaard meeverzekerd op de hoofdpolis van Acura. Dit is nu nog steeds het geval, echter tot een oppervlakte van maximaal 25 m². Grotere losstaande bijgebouwen kunnen uiteraard nog wel worden meeverzekerd, maar dit dient apart te worden doorgegeven aan de verzekeraar, ook als het gaat om bijzondere bijgebouwen zoals zwembaden, sauna’s en kassen kleiner dan 25 m².

   
 4. Kostbaarheden
  Een bijzondere verzameling, kunst, juwelen of sportuitrusting zoals een exceptionele racefiets is niet meer standaard opgenomen in de polis van Acura. Om er zeker van te zijn dat jouw kostbaarheden voldoende verzekerd zijn, vragen we je het formulier uit onderstaande link in te vullen, zodat we de juiste verzekeringsdekking voor jou kunnen onderzoeken.

   
 5. Beroepsuitrusting
  Indien jij als ondernemer thuis voorraad, inventaris of gereedschap bewaart welke jij voor jouw beroep gebruikt, dan kun je dit tot maximaal € 15.000,- meeverzekeren op je inboedelverzekering. Indien je beroepsuitrusting boven dit bedrag uitkomt, vragen we je contact met ons op te nemen voor een passende oplossing. Goed om te weten: wanneer je tevens kiest voor een aanvullende dekking voor mobiele elektronica op je inboedelverzekering, is ook jouw zakelijke telefoon gedekt in heel Nederland.

   

Is één of zijn meerdere van deze categorieën voor jou wel van belang om te verzekeren? Klik dan op onderstaande link om dit aan ons door te geven. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op!geef jouw wijzigingen door


Thuis nieuws
Vervang kitranden om waterschade te voorkomen .


Bij waterschades die bij particulieren ontstaan, zien wij nog wel eens teleurstelling voorkomen. Waterschade ontstaat door openstaande deuren of ramen. Het extreme weer en de grote hoeveelheid regen van de afgelopen periode is hier een sprekend voorbeeld van. Maar wist jij dat waterschade ook ontstaat door achterstallig onderhoud?

Door kitranden in de badkamer en keuken niet tijdig te vernieuwen, ontstaan er scheuren welke waterschade kunnen veroorzaken. Het goed onderhouden en tijdig vervangen van de kitranden kan heel wat zorgen voorkomen. Waterschade welke is ontstaan door slechte kitranden inclusief de daarbij horende gevolgschade is niet gedekt bij veel verzekeraars. Bekijk dus gauw of jouw kitranden nog in goede staat zijn en kom in actie!


Persoonlijk nieuws
Verlaag jouw AOV premie.


Verzekeraars kunnen premies laten stijgen als ze hogere schadecijfers hebben. Dat geldt niet alleen voor schadeverzekeringen, maar ook voor bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering. AOV premies zijn daardoor altijd in beweging. Dat maakt het in sommige gevallen interessant om jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering te verhuizen naar een andere partij.

Wij werken samen met nagenoeg de gehele markt aan AOV verzekeraars. Als jij benieuwd bent naar de mogelijkheden, kun je nu voor slechts een paar tientjes al onderzoek laten uitvoeren. Met onze AOV premie monitor leveren wij jou een adviesrapport op, welke we telefonisch samen bespreken. Zo kun je van te voren inschatten of het zinvol is om verdere stappen te ondernemen.


AOV premie monitor

Voor ondernemers met een AOV

Je hebt al geruime tijd een AOV en je vraagt je af of de premie die je betaald niet te veel is. Is er een scherpere aanbieding in markt? Je zou graag op basis van je huidige AOV een marktverkenning ontvangen. Advies en Kies maakt deze premievergelijking voor je van diverse AOV verzekeraars. 


Klik en Bestel
 


Zakelijk nieuws
Ga goed voorbereid aan de slag .


Veel (startende) ondernemers groeien door de jaren heen en vernieuwen bedrijfsplannen. Ook bouwkundige vernieuwingen zoals een verhuizing naar een nieuwe locatie, aanbouw, verbouwing of zonnepalen op het dak zien wij vaak voorbij komen. In al deze gevallen adviseren wij je eerst contact op te nemen met ons, om de vereisten van jouw verzekeraar te ontdekken.

Start je zonder vooronderzoek, dan kunnen er na afloop preventie eisen of soms zelfs sloopwerkzaamheden om de hoek komen kijken. Laat ons jou helpen om het acceptactieproces te vergemakkelijken. Roep ons er op tijd bij, daar zijn wij voor!Neem contact op voor een afspraak


Agrarisch nieuws
Kentekenplicht voor (land)bouwvoertuigen .


Sinds 1 januari 2021 is het verplicht om nieuwe (land)bouwvoertuigen te registreren. Voor bestaande voertuigen die voor 1 januari 2021 in gebruik zijn genomen geldt óók een registratieplicht. Je hebt voor het registreren van bestaande (land)bouwvoertuigen een jaar de tijd. Om hieraan te voldoen dien je bestaande voertuigen dus vóór 31 december 2021 via de website van het RDW te registreren.

Geef vervolgens jouw kenteken(s) direct aan ons door om (een melding van) tijdelijke onverzekering te voorkomen. Wacht daarmee niet tot het laatste moment, wij verwachten namelijk drukte bij meerdere verzekeraars. Let op: diverse voertuigen hebben géén registratieplicht. Controleer welke voertuigen je moet registreren.Geef jouw kenteken(s) aan ons door
 
 100% onafhankelijk    Wij geven advies en jij kiest   Gecertificeerde adviesmethode
 Unieke online dienstverlening
Zwolle    Grote Voort 5   8041 AM   tel. 0850 212 400 
Emmeloord    Ecu 2   8305 BA   tel. 0527 630 900 

Wil je geen mails meer ontvangen van Advies en Kies Agrarisch op <<E-mailadres>>?
Klik hier om je profiel te updaten  |  Klik hier om je af te melden
 
Copyright © 2021 Advies en Kies, All rights reserved.