Copy

Beste Fijnproevers,


Fijn dat ik weer het woord mag richten aan u. En ik hoop dat u en de uwen de intelligente lockdown goed doorstaan.
 
De Coronacrisis richt steeds minder schade aan waardoor er minder doden als gevolg van Covid -19 vallen te betreuren. Ook de IC- en ziekenhuisopnames lopen terug. Deze positieve trend, heeft ertoe bijgedragen dat een aantal Coronamaatregelen worden versoepeld. We zullen nog steeds voorzichtig en waakzaam moeten zijn. Toch hoop ik dat deze versoepelingen het leven aangenamer maakt voor u.
 
Ook de theaters en restaurants mogen op termijn weer gedeeltelijk open. De Vaillant is volop bezig om plannen te maken hoe wij dat gaan organiseren. Als daar meer over bekend is, informeren wij u daarover in de volgende nieuwsbrief. Het geeft ons in ieder geval weer perspectief en daar zijn wij zeer blij mee!
Wilt u de stappen vanaf 11 mei nog een helder op een rij nalezen, klik dan hier:

Coronavirus: de stappen na 11 mei in eenvoudige taal

 
In de nieuwsbrief die voor u staat, kunt u weer aan de slag met het recept van onze chef-kok Rachid. Verder bericht KOO u over de stand van zaken van de kunstlessen aan de Creatieve Tafel. Verder heeft onze directeur Harrie weer inspirerende culturele thuistips
 
Ik wens u en de uwen een gezonde week toe. Wees waakzaam en lief voor zowel uzelf, uw naasten als uw omgeving.

Wanneer u behoefte hebt aan een gesprek, mail dan uw contactgegevens naar 
communicatie@devaillant.nl  Met alle liefde en plezier nemen we contact met u op.


Namens ons hele team,
Saloum


Heeft u iets dat u wilt delen met de andere Fijnproevers? Stuur dan een mail naar: communicatie@devaillant.nl 

Menu van Chef Rachid

Iedere week deelt Chef Rachid een heerlijk recept, dat makkelijk en gezond is!

Deze week staat op het menu:

Mercimek corbasi
(Turkse Linzensoep)

Recept voor 4-5 koppen

 
Ingrediënten
1 aardappel
2 wortels
2 tomaten
2 witte ui
2 teentjes knoflook
50 ml olijfolie
5 g paprikapoeder
3 g zwarte peper
10 g zout
1 blikje tomatenpuree
200 g rode linzen
1,5 liter water
1 blokje roomboter bouillon

Bereidingswijze
Stap 1. Schil en snijd de aardappel en wortels in stukken. Ontvel de tomaten, ui en knoflook en snijd in stukken.


 
Stap 2.
 Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de ui goudbruin en voeg de knoflook, wortel, tomaat, aardappel, paprikapoeder, zwarte peper en zout toe. Bak samen voor een minuut en voeg de tomatenpuree, rode linzen en gekookt water toe. Zet het op hoog vuur, als het borrelt zet je het vuur op z’n laagst en laat je het verder koken voor zo’n 20 minuten.

 
Stap 3. Voeg de roomboter bouillon toe en roer het goed samen, kook dit weer zo’n 10/15 minuten.


Stap 4. Doe de gekookte groentes in een blender. Blend tot een glad geheel. Voeg het weer toe in de pan en laat het weer verder koken voor zo’n 5 minuten. Je kunt ook gebruik maken van een staafmixer.
Garneer het met turkse yoghurt, paprikapoeder en maak het af met citroen


 
Eet smakelijk!

Hier vindt u een filmpje met uitleg hoe u zelf Turkse Linzensoep maakt. Klik op het plaatje en het filmpje opent in youtube.

Koken in een tajine

 
Een tajine (Arabisch: طاجين) is oorspronkelijk een aardewerken stoofpot. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er ook hun naam aan. Tajine is een van de bekendste gerechten in de Marokkaanse keuken.
 
Wilt u dit ook proberen?
Afgelopen Sociale Tafel Thuis mail deden wij u een aanbod om een tajine bij ons te bestellen, zodat u zelf kunt uitproberen hoe het is om ermee te koken. De eerste aanmelding is binnen!
Wij leveren u op verzoek een tajine, zónder inhoud. De kosten voor de tajine zijn €3,50 met Ooievaarspas en zonder Ooievaarspas €5. We brengen de tajine dan bij u thuis.
Wij kunnen ook de boodschappen voor u verzorgen, neem daarvoor dan ook contact met ons op. Per mail via communicatie@devaillant, of telefonisch 070-4452800. 
Wilt u het ook uitproberen? Laat het ons weten!


Veel succes!

  De Vaillant en het Stagehuis helpen

Wilt u het gerecht uitproberen maar heeft u de boodschappen niet in huis? Heeft u vragen waar u geen antwoord op kunt vinden, of wilt u gewoon een bekende stem horen? De Vaillant en Stagehuis helpen!

Stuur uw telefoonnumer of uw adres naar: Communicatie@devaillant.nl
dan nemen wij contact met u op!

 Wilt u vanuit huis nog meedoen met de creatieve opdrachten van KOO? Dat kan! u kunt aansluiten en deelnemen als het u uitkomt.
Als u zich opgeeft, krijgt u leuke opdrachten via de post toegestuurd. Het zijn kleine opdrachten zoals bijvoorbeeld een collage maken en schrijfopdrachten. U maakt de opdrachten thuis en stuurt ze naar ons toe. Het kost u alleen een paar postzegels, verder is het gratis.

Geef u op bij Astrid: astriddekkers@hotmail.com of bij Nynke: info@nynkefeenstra.nl
Kent u mensen die hieraan mee willen doen? Ze zijn welkom om ieder moment in te stappen! Ze krijgen dan 3 opdrachten van ons via de post.
Hier twee inzendingen van deze week:
 
Hartelijke groet, Astrid en Nynke 

Ingezonde project

tekening van Jana

Online tip 1:

 

India Dans Festival

Tijdens het India Dans Festival viert Korzo de rijke Indiase dans en cultuur. Van Kathak tot urban en van Bharatanatyam tot aan moderne dans; Korzo presenteert toonaangevende en beginnende talenten uit binnen- en buitenland. Inspirerende optredens van grote internationale artiesten worden afgewisseld met verfrissende, moderne in-house producties. Ook is er plek voor de lokale danscommunity om elkaar te ontmoeten, werk te presenteren en workshops te volgen.
Wegens COVID-19 organiseert Korzo van 9 t/m 23 mei een online editie van het festival. Daarom verloopt het festival anders dan je gewend bent. Bekijk op de website je hoe het werkt.

 
Online tip 2:
 

Classical Encounters gaat online!

Een kamermuziekfestival – kan dat wel digitaal? De nieuwe werkelijkheid waarin we met elkaar zo plotseling belandden, daagt uit tot het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Wat kan er nog wel, of liever gezegd: wat kan er júíst nu? Classical Encounters besluit het avontuur aan te gaan. Een festival dat steevast de ontmoeting opzoekt gaat ook online de encounter niet uit de weg! Op zondag 17 mei nodigen wij iedereen die beschikt over een beeldscherm met internet van harte uit voor een digitale festivaldag, live vanuit de Lourdeskerk in Den Haag. Tijdens een livestream die om 12:00 begint en om circa 18:00 eindigt, luister je non-stop naar concerten, korte concertinleidingen, een minilezing, interviews en verrassende muzikale intermezzo’s. Presentator Dieuwertje Blok gidst je, samen met artistiek leider Eva Stegeman, door de festivaldag. Bekijk het volledige programma op www.classicalencounters.nl/online
De livestream vindt u hier.
 
Zorg goed voor uzelf! Blijf gezond.

Wenst u deze mail niet meer te ontvangen? Of wilt u uzelf of iemand ander toevoegen aan de lijst met ontvangers? Heeft u een mooie foto of bericht dat u graag in deze mail wilt delen?
Mail dan naar:
communicatie@devaillant.nl
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 theater De Vaillant, All rights reserved.


Wilt u deze wekelijkse mail niet meer ontvangen?
Klik op de link om u uit te schrijven: unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp