Copy

Beste Fijnproevers,

Hoe gaat het met u? Wij hopen dat u allemaal in goede gezondheid bent. Vorige week stuurde we u de eerste mail van De Sociale Tafel Thuis. We kregen veel lieve en leuke reacties, dank daarvoor! Juan en Mourad hebben nog geen verzoeken ontvangen om boodschappen te doen. Schroom niet om contact op te nemen als u daar behoefte aan heeft!
Deze week sturen we u weer een nieuwsbrief met een nieuw recept van Chef Rachid, deze week: Loubia.
De dames van KOO hebben ook niet stil gezeten! Zij hebben een kunstles speciaal voor u opgenomen. Het filmpje vindt u hieronder in de nieuwsbrief. We sturen u ook een overzicht met online activiteiten van partners uit Den Haag.


TIP: Morgen, zaterdag 28 maart, tussen 8 en 11 uur ziet u theater De Vaillant bij Goedemorgen NL op NPO1, met een item over onze torenconcerten.

Heeft u iets dat u wilt delen met de andere Fijnproevers? Stuur dan een mail naar: communicatie@devaillant.nl 

Menu van Chef Rachid

Iedere week deelt Chef Rachid een heerlijk recept, dat makkelijk en gezond is!

Deze week staat op het menu:

Loubia

Dit recept is voor 4 personen. Loubia is prima in te vriezen nadat het goed afgekoeld is. Ook de ingrediënten zijn goed verkrijgbaar. (vraag Juan of Mourad of zij willen helpen bij de producten die u n niet in huis heeft.) Verder is het bij dit gerecht goedkoper om gedroogde witte bonen te gebruiken dan uit pot. Deze dient u wel een dag van te voren in lauw/warm water te wellen en voor te koken (neem dan de helft van het gewicht als in het receptuur). Let op!!! Gerecht bevat veel gassen en het is dus mogelijk dat deze gassen hier en daar het lichaam willen verlaten, waarschuw uw medemens.

 
Ingrediënten
500 gram witte bonen (uitgelekt, uit een pot) (neem van gedroogde bonen 250 gram)
600 gram tomatenblokjes
2 uien
3 teentjes knoflook
2 tl ras-el-hanout
1 tl kurkuma
1 tl komijn
1/2 bosje verse peterselie
20 groene olijven
1 grote wortel 
voor erbij: Brood, rijst of couscous
 
Stap 1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Als je een wortel gebruikt: snijd deze in kleine blokjes.
Stap 2. Verhit een beetje olie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook hier 5 minuten zachtjes in aan.
Voeg eventueel de wortel toe en bak even mee.
Stap 3. Voeg dan de ras-el-hanout, kurkuma en komijn toe en bak 1 minuut mee.
Stap 4 .Voeg ook de (uitgelekte) witte bonen toe en de tomatenblokjes. Breng op smaak met zout en peper en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 5. Hak ondertussen de peterselie fijn.
Voeg de peterselie en de groene olijven aan het stoofpotje toe.
Stap 6. Proef of je de Loubia zo goed op smaak vindt, voeg eventueel extra zout en peper toe.
en dan: Serveer de Loubia
.

EET SMAKELIJK!
Hier een filmpje met instructies voor Loudia. Klik op het plaatje om het filmpje te openen in Youtube.

         JUAN & MOURAD HELPEN!

Wilt u het gerecht uitproberen maar heeft u de boodschappen niet in huis?
Mourad & Juan, twee bekende gezichten voor Sociale Tafel bezoekers, willen graag helpen. Heeft u hulp nodig om boodschappen te doen? Juan en Mourad staan voor u klaar. Juan is telefonisch bereikbaar op: 0681357791. Hij en Mourad gaan gezamenlijk op pad voor u.
Bel hem of app hem! Ze helpen u graag!
Om u een hart onder de riem te steken hebben Astrid en Nynke van KOO kunsteducatie een kleine doe-het-zelf video gemaakt met een leuke creatieve activiteit voor thuis waar jong en oud aan mee kan doen.
U hebt alleen papier, een schaar, lijm en wat wat gratis tijdschriftjes van de supermarkt nodig. (Die mag u wel gewoon hamsteren 😊)
Doet u mee? Wij vinden het heel leuk om te zien wat u maakt. Als het lukt om een foto te sturen naar: communicatie@devaillant.nl dan plaatsen we die volgende week in De Sociale Tafel Thuis.
Dit artikel stond op 26 maart in De Telegraaf. Op onverwachte momenten treden de komende periode artiesten op vanaf het hoogste punt van de toren van De Vaillant. Om alle Hagenaars een hart onder de riem te steken en om te laten horen dat er nog heel veel moois wordt gemaakt. Hoor jij muziek? Zet je ramen open en geniet!
We zijn op zoek naar muzikanten die een Torenconcert willen geven.

Alle informatie vindt u hier.
De afgelopen jaren organiseerden we al vaker torenconcerten. Een kleine compilatie ziet u hier. (klik op het plaatje en het filmpje opent in Youtube)
ONLINE TIP 1:
Bekijk de toneelvoorstelling The Nation online! Het Nationale Theater maakte onder leiding van Eric de Vroedt een voorstelling als een televisieserie. Een spannende voorstelling in afleveringen van een uur. The Nation gaat over de elfjarige Ismaël uit de Haagse Schilderswijk. Hij is spoorloos verdwenen. Zijn verdwijning vormt de aftrap voor een koortsachtige zoektocht in zes afleveringen door alle lagen van onze op hol geslagen multiculturele samenleving. Een razendsnelle voorstelling over beeldvorming en identiteit, zoals een Netflix-serie op toneel. De eerste drie afleveringen zijn nu online te zien. Klik op het plaatje om de eerste aflevering te bekijken via youtube.
ONLINE TIP 2:
Het filmfestival Movies That Matter kan dit jaar helaas niet door gaan. Daarom biedt het festival de mogelijkheid aan de films vanuit huis te bekijken. Per film betaalt u €8,50 en is de film 48 uur beschikbaar. 
Het hele filmaanbod kunt u hier bekijken. Klik op het plaatje van de film om te zien hoe lang deze nog beschikbaar is op de website.

Zorg goed voor uzelf! Blijf gezond.

Wenst u deze mail niet meer te ontvangen? Of wilt u uzelf of iemand ander toevoegen aan de lijst met ontvangers? Heeft u een mooie foto of bericht dat u graag in deze mail wilt delen?
Mail dan naar:
communicatie@devaillant.nl
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 theater De Vaillant, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp