Copy

Beste Fijnproevers,

Hoe gaat het met u? Wij hopen dat u en uw naasten allemaal in goede gezondheid zijn! En dat u ondanks allerlei beperkingen toch hebt kunnen genieten van de feestdagen.
 
Het is alweer 5 weken geleden dat de Corona-maatregelen van de overheid van kracht werden waardoor wij genoodzaakt zijn om ons sociaal samenzijn op afstand te organiseren. Waar ik eerst nog hoopte dat het een korte maar hevige beproeving zou zijn, heeft onze premier ons al voorbereid op “het nieuwe normaal”. In plaats van een korte sprint moeten wij ons voorbereiden op een marathon. Theater De Vaillant en de Sociale Tafel leven met u mee.
Uit het zicht is niet uit het hart!
 
De Sociale Tafel Thuis heeft deze week voor u weer van alles te bieden. In deze nieuwsbrief vindt u weer het recept van Chef Rachid, Kunstlessen van KOO en de Culturele Thuistips! En wanneer u behoefte heeft aan een gesprek of advies kunt gebruiken, schroom dan niet om gebruik te maken van onze diensten! We bellen u gezellig voor een praatje, we sturen een kaartje of we helpen u antwoord te vinden op vragen!
Mail uw contactgegevens dan naar
communicatie@devaillant.nl.
U mag ons ook zelf bellen!
We zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10 tot 16 uur via 070-4452800
 
Wees waakzaam en lief voor zowel uzelf, uw naasten als uw omgeving!
Heeft u iets dat u wilt delen met de andere Fijnproevers? Stuur dan een mail naar: communicatie@devaillant.nl 

Menu van Chef Rachid

Iedere week deelt Chef Rachid een heerlijk recept, dat makkelijk en gezond is!

Deze week staat op het menu:

Pasta Carbonara

Lekker met een salade van gebakken cherrytomaatjes en rucola

Recept voor 2 personen

 
Ingrediënten
200 gram Spaghetti
100 gram gerookte spekreepjes (ook halal spek verkrijgbaar)
50 gram Parmezaanse kaas
10 gram verse platte peterselie
2 kleine eieren


 
Stap 1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af maar bewaar een kopje kookvocht. Bewaar de pasta van het vuur af.
Stap 2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur 5 min.
Stap 3. Rasp ondertussen de kaas.
Stap 4. Snijd de peterselie fijn.
Stap 5. Klop het ei los in een kommetje. Voeg 15 g kaas toe en breng royaal op smaak met versgemalen peper.
Stap 6. Voeg de spekreepjes inclusief het bakvet toe aan de pasta. Roer er het eimengsel door. Voeg als de pasta te droog is wat kookvocht toe.
Stap 7. Verdeel de pasta over een diep bord. Bestrooi met de peterselie en de rest van de kaas.

Combinatietip:
Lekker met een salade van gebakken cherrytomaatjes en rucola.Eet smakelijk!
Hier een filmpje met instructies voor Pasta Carbonara van de Allerhande. Klik op het plaatje om het filmpje te openen in Youtube.
De drone van het AD/Haagsche Courant vloog afgelopen week over Den Haag, met een prachtig filmpje als resultaat. Ook De Vaillant, met een zwaaiende Collins, komt op het eind voorbij. Bekijk het filmpje via youtube door op het plaatje hieronder te klikken. Doen! Het is echt de moeite waard!

  De Vaillant en het Stagehuis helpen

Wilt u het gerecht uitproberen maar heeft u de boodschappen niet in huis? Heeft u vragen waar u geen antwoord op kunt vinden, of wilt u gewoon een bekende stem horen? De Vaillant en Stagehuis helpen!

Stuur uw telefoonnumer of uw adres naar: Communicatie@devaillant.nl
dan nemen wij contact met u op!

Komen de muren al op u af? Doe dan mee aan ons project BRIEFpost. De komende drie weken ontvangt u via de post een leuke schrijf- en tekenopdrachten. Het is niet moeilijk en u kunt ze vanuit uw stoel voor het raam doen.  De uitwerking stuurt u met bijgesloten enveloppe terug. U krijgt een reactie en een nieuwe opdracht. Doet u mee? Ervaring met tekenen en schrijven is niet nodig. Meedoen is bijna gratis, het kost u alleen een postzegel. Lijkt het u leuk? Reageer meteen. Dan krijgt u de eerstvolgende donderdag een brief van ons. Opgeven via info@nynkefeenstra.nl of astriddekkers@hotmail.com.
BRIEFpost is een initiatief van KOO Kunsteducatie.

Hartelijke groet, Nynke en Astrid


  


 

ONLINE TIP 1: 
Dramatisch Sopraan Francis van Broekhuizen gaf een aantal weken terug een prachtig concert vanaf de toren van De Vaillant. Dagelijks zingt ze vanuit huis ook voor u. Francis is heel actief op social media. Op youtube ziet u ook al haar dagelijkse liedjes, soms ook met andere artiesten. Klikt u op het plaatje hierboven dan opent u een filmpje waarin Francis 'Something Stupid' zingt. Als u onder het filmpje in youtube op haar naam klikt (Cis1975) dan gaat u naar haar kanaal en kunt u alle andere filmpjes bekijken. Zeker de moeite waard, wat een stem!

ONLINE TIP 2: 
De Doelen Lunchconcerten

De lunch... dat moment waarop je meestal met collega’s, of vrienden een momentje rust pakt, even bijkletst en oplaadt voor de rest van de dag. Dat moment ontbreekt nu vaak en de dagen worden steeds langer. Vanaf maandag 13 april organiseert de Doelen Online Lunchbreaks. Een serie lunchconcerten vanaf het podium van de Grote Zaal. Voor iedereen die aan huis gekluisterd zit, maar ook voor de harde werkers die gewoon de straat op moeten en vooral voor de artiesten die in deze tijd wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Iedere doordeweekse middag rond de klok van 12.15 zal er een bijzonder en anders dan anders mini-concert te zien en te beluisteren zijn.
Kijk mee op
Facebook en Instagram! Ook zijn de concerten achteraf te bekijken via Youtube
De komende weken zijn de volgende artiesten in de lunchbreaks te zien én te beluisteren: zangeres én pianiste Karsu, de pianobroers Arthur en Lucas Jussen, Maarten van Veen & Nicole Jordan, Lucie Horsch, Melissa Fortes & Paulo Bouwman, Willem 't Hart, de Rotterdamse band Certain Animals, Benjamin Herman, Ruhwel & Manq Carrot en Aart Strootman. 
Zorg goed voor uzelf! Blijf gezond.

Wenst u deze mail niet meer te ontvangen? Of wilt u uzelf of iemand ander toevoegen aan de lijst met ontvangers? Heeft u een mooie foto of bericht dat u graag in deze mail wilt delen?
Mail dan naar:
communicatie@devaillant.nl
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 theater De Vaillant, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp