Copy

Beste Fijnproevers,

Hoe gaat het met u? Wij hopen dat u allemaal in goede gezondheid bent! 
In theater De Vaillant (thuis)werken we flink door. We proberen alle Hagenaars een hart onder de riem te steken met onze torenconcerten. Chef Rachid heeft een nieuw recept voor u! Vanaf komende week starten we met de Buurtbieb. Samen met Huis van het Boek en de bibliotheek Den Haag bieden we boeken aan, die mensen gratis mee mogen nemen. Daarnaast proberen we zo veel mogelijk online-activiteitenaanbod te delen. Deze week pakt KOO het anders aan met de kunstlessen, Astrid en Nynke hebben een plan! Ook Saloum steekt u graag een hart onder de riem. 
Meer informatie leest u hieronder!


Heeft u iets dat u wilt delen met de andere Fijnproevers? Stuur dan een mail naar: communicatie@devaillant.nl 

Menu van Chef Rachid

Iedere week deelt Chef Rachid een heerlijk recept, dat makkelijk en gezond is!

Deze week staat op het menu:

Tortilla de Patatas

 
De Tortilla de patatas (of Spaanse tortilla) is een gerecht uit de Spaanse keuken. Ze vindt haar oorsprong in het binnenland van Spanje. Het gaat om een dikke omelet van ei, aardappels en olijfolie. Regelmatig wordt ui toegevoegd. De tortilla kan zowel koud als warm worden gegeten, als voorgerecht, als toevoeging aan een salade, op een baguette met tomaat, of in blokjes of puntjes als tapa.
 
Er zijn in Spanje verschillende varianten van het recept te vinden, bijvoorbeeld door het toevoegen van groene paprika, chorizo of champignons. In Catalonië maakt men ook vaak tortilla's van spinazie of aubergine. In het noorden (Baskenland, Cantabrië) vindt men ze ook met kabeljauw of tonijn. In Castilië voegt men vaak doperwten, rode paprika en uitgebakken chorizo aan het recept toe. In sommige gevallen vervangt een van de bovengenoemde ingrediënten de aardappel.
Tortilla's worden in uiteenlopende diktes en formaten gemaakt; de dikte kan variëren van 3 tot meer dan 10 centimeter.
De Spaanse tortilla werd voor het eerst beschreven in een Navarraans document uit 1817. Over de ontstaansgeschiedenis doen meerdere verhalen de ronde.


Heeft u aardappels, uien en eieren in huis?
Laten we dan beginnen.

 
Ingrediënten
500 g aardappelen
1 ui
6 eieren
peper en zout
zonnebloemolie om te bakken


Stap 1. De aardappelen in schijfjes snijden, de ui heel fijn snijden.
Stap 2. Laat de aardappelschijfjes en de uiersnippers in flink wat olie in ongeveer een kwartier gaar worden in een afgesloten pan op zacht vuur.
Stap 3. Kluts ondertussen de eieren met peper en zout.
Stap 4. Het gare aardappelmengsel goed laten uitlekken in een stalen vergiet of zeef.
Stap 5. Daarna mengen met het geklutste ei. Zorg dat het als het ware één massa wordt.
Stap 6. Neem nu je favoriete steelpan (minstens 25 cm doorsnee) en verhit twee of drie eetlepels olie. Laat de olie goed heet worden voordat je de massa erin stort. Als het goed is, blijft de omelet los van de bodem.
Temper het vuur en laat de omelet stevig worden.
Stap 7. Nu komt het moeilijkste: de omelet omkeren:
Dit doe je door hem op een groot bord te laten glijden.
Een tweede bord erop en omkeren. Maak eerst de pan helemaal schoon voordat je de omelet er terug in schuift.
Een tortilla van de ware meester is nog een pietsje nat van binnen.

Kan warm of koud geserveerd worden. Snijd er eventueel kleine vierkantjes of taartpuntjes van.

¡Buen provecho!
Hier een filmpje met instructies voor Tortilla. Klik op het plaatje om het filmpje te openen in Youtube.

  De Vaillant en het Stagehuis helpen

Wilt u het gerecht uitproberen maar heeft u de boodschappen niet in huis? Heeft u vragen waar u geen antwoord op kunt vinden, of wilt u gewoon een bekende stem horen? De Vaillant en Stagehuis helpen!

Kent de jongeren van het Stagehuis nog van het kerstdiner en de bingo in december 2019? Zij sluiten zich aan bij onze actie om u te helpen als u daar behoefte aan heeft. 
Hoe kunnen we helpen? We vinden het gezellig om u te spreken. We zouden dan ook graag telefonisch contact met u hebben, als u dat fijn vindt. Wilt u dat? Stuur ons dan een bericht met uw telefoonnummer, dan zorgen wij voor een belmaatje! Heeft u andere vragen, het maakt niet uit wat voor vraag, stuur dan een berichtje naar: communicatie@devaillant.nl. Dan zorgen wij dat we u zo goed mogelijk informeren en helpen!


De mannen van het stagehuis verzorgde de bingo tijdens het kerstdiner van De Scoiale Tafel in 2019. Wilt u de foto's bekijken? Klik dan op de foto, u gaat dan naar het online fotoalbum van De Vaillant.

Nu we gedwongen thuis moeten blijven, duren de dagen best lang. Nynke en Astrid van KOO-kunstlessen hebben iets bedacht om met elkaar in contact te blijven én thuis iets creatiefs te doen. Wie meedoet, ontvangt wekelijks via de post een leuke opdracht. Die stuurt u vervolgens terug. U krijgt een reactie. Er komen ook opdrachten waarin u een andere deelnemer verrast. Zo maken we elkaar blij, we blijven we met elkaar in contact én u hebt elke week iets om naar uit te kijken.

Doet u mee? Ervaring met tekenen en schrijven is niet nodig. Wel verwachten we van u dat u de opdracht uitvoert en terugstuurt. Meedoen is bijna gratis, het kost alleen een postzegel. Deze actie loopt tot 28 april, hij duurt dus vier weken. We beginnen aanstaande woensdag, 8 april al.
Lijkt het u leuk om mee te doen? Reageer meteen even via info@nynkefeenstra.nl of astriddekkers@hotmail.com.

Hartelijke groet, Nynke en Astrid

Ergar Burgos van Tafassi gaf afgelopen woensdag een torenconcert! Omroep West én wethouder Robert van Asten namen ook een kijkje, op gepaste afstand natuurlijk! Het item van Omroep West opent in youtube als u op de link klikt! Veel kijkplezier.
Lieve gasten van De Sociale Tafel,

U wordt gemist!! De maatregelen om het Corona virus in te dammen, heeft om geheel begrijpelijke reden, ook ons sociaal samenzijn geraakt. Via deze weg wil ik eenieder veel sterkte toewensen. Deze bijzondere en onzekere periode vraagt van ons alle heel erg veel. Weet u gesteund door theater De Vaillant in het algemeen en het team van de Sociale Tafel in het bijzonder.  
Ons land is diep getroffen. Om een verdere verspreiding van dit virus in te dammen zijn culturele instellingen gesloten en is sociale distantie voorlopig het nieuwe normaal. Fysiek aanschuiven zit er dus voorlopig niet in. Als theater De Vaillant steken wij vooral nu, met meer liefde en toewijding dan ooit tevoren, onze handen uit de mouwen om op een creatieve en interactieve wijze de Sociale Tafel Thuis voort te zetten.
De afgelopen weken hebben jullie al kunnen genieten van de thuisrecepten van onze chef-kok Rachid. En KOO gaat vanaf deze week het kunstzinnige project voortzetten op een outreachende manier door creatieve opdrachten per post en/of mail aan te bieden. Meer informatie volgt komende week. De huidige deelnemers worden persoonlijk benaderd door de docenten Astrid en Nynke. Wanneer u alsnog op deze wijze thuis wil deelnemen aan dit project dan kun je contact met mij opnemen.
Theater de Vaillant Leeft met u mee. Naast de Sociale Tafel Thuis zetten wij op Vaillants unieke wijze onze activiteiten voort zie daarvoor vanaf volgende week een hele nieuwe homapage op de website: devaillant.nl
Wees waakzaam en lief voor zowel uzelf, uw naasten als uw omgeving
Met hartelijke groet,
Saloum
ONLINE TIP 1:
Het Nederlands Danstheater biedt de komende periode verschillende dansvoorstellingen online aan. Verschillende voorstellingen komen per week online. Dus iedere week even kijken op de website is aan te raden!
ONLINE TIP 2:
Kijk vrijdag 3 april (vanavond!) naar de Matthäus-Passion van Bach door het Concertgebouworkest: 
U kunt kijken via 
YouTube of Facebook. Of ga naar de website van het Concertgebouworkest hier.
Om 19.00 uur kunt u daar kijken naar de registratie van de uitvoering door Iván Fischer met het Concertgebouworkest, het Nationaal Jongenskoor en Groot Omroepkoor. Deze versie werd in 2012 zeer positief ontvangen. Dagblad Trouw schreef dat de openingsmaten nauwelijks mooier zullen hebben geklonken en over een ‘perfecte frasering’. De bekende tenor Mark Padmore vervulde de rol van evangelist.
 
Zorg goed voor uzelf! Blijf gezond.

Wenst u deze mail niet meer te ontvangen? Of wilt u uzelf of iemand ander toevoegen aan de lijst met ontvangers? Heeft u een mooie foto of bericht dat u graag in deze mail wilt delen?
Mail dan naar:
communicatie@devaillant.nl
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 theater De Vaillant, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp