Copy

Beste Fijnproevers,

Hoe gaat het met u? We horen het graag!
 
Afgelopen dinsdag hebben wij van premier Rutten vernomen dat de situatie van Nederland m.b.t. het Coronavirus licht is verbeterd. Deze verbetering is helaas nog niet voldoende om de strenge maatregelen voor Horeca en theaterbezoek te versoepelen. Wij vergezellen u op afstand! Schuif dus virtueel gezellig aan en wij wensen u veel plezier bij het lezen van De Sociale Tafel Thuis.
 
De Sociale Tafel Thuis heeft deze week voor u weer van alles te bieden. Ga aan de slag met het recept van Chef Rachid, deze week: aardappel groentekoekjes. De  kunstlessen van KOO presenteren werk van Jopie en Tineke, trouwe deelneemsters van de kunstlessen. Zelf deelnemen kan nog steeds! Onderaan tippen we weer online aanbod uit de cultuur. Wist u dat Directeur Harrie van de Louw iedere week zorgt voor de tips?
 
Wanneer u behoefte hebt aan een gesprek, mail dan uw contactgegevens naar communicatie@devaillant.nl  Met alle liefde en plezier nemen we contact met u op.
 
Wees waakzaam en lief voor zowel uzelf, uw naasten als uw omgeving.Namens ons hele team,
Saloum


Heeft u iets dat u wilt delen met de andere Fijnproevers? Stuur dan een mail naar: communicatie@devaillant.nl 

Menu van Chef Rachid

Ramadan 2020

De maand Ramadan gaat beginnen. Daarom heten we u een Ramadan Moubarak.
Ramadan is een periode van vasten waarin u niet eet en drinkt van dageraad tot zonsondergang. Het doel van de Ramadan is, dat u door het vasten ervaart hoe minderbedeelden het hebben, uw wilskracht versterkt, uw ziel reinigt en ook uw lichaam (u ‘verschoont’ immers uw smaakpapillen).
Zelfs water smaakt lekkerder!

Deze week daarom ook een klein gerechtje wat vaak in de Ramadan wordt genuttigd.

Iedere week deelt Chef Rachid een heerlijk recept, dat makkelijk en gezond is!

Deze week staat op het menu:

Aardappel groentekoekjes


Recept voor 12 koekjes

 
Ingrediënten
4 aardappels
Zout en peper
Knoflookpoeder
Paprikapoeder
Halve courgette in blokjes
1 rode paprika in blokjes
1 wortel in blokjes
1 ui, gesnipperd
3 eieren
Paneermeel

 
Bereidingswijze
Stap 1. Kook de aardappels gaar met wat zout. Stamp ze fijn.
Stap 2. Kook de wortelblokjes even voor ook in wat water.
Stap 3. Bak ondertussen in olie de courgette, ui en paprika aan met zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder. Voeg de wortelblokjes toe en bak het goed door.
Stap 4. Meng de groenten met de aardappelpuree en laat het afkoelen.
Stap 5. Klop de eieren los en doe het in een bord.
Stap 6. Doe in een ander bord paneermeel. Neem een beetje aardappelmengsel en maak er schijfjes van in je handen. Haal door paneermeel, dan door ei en dan weer door paneermeel.
Stap 7. Bak ze in een laagje olie goudbruin aan beide kanten.
 
Belangrijk voor het mooiste resultaat is het volgende:

! Vorm mooie gelijke koekjes tijdens het paneren, ze veranderen namelijk tijdens het bakken niet van vorm!
! Paneer echt 2 keer, dus eerst paneermeel, dan ei en dan weer paneermeel. Op die manier krijg je een mooi krokant korstje en barsten ze minder snel open. 
! Zorg er tenslotte voor dat je olie goed heet is als je de koekjes gaat bakken, het gaat alleen om het bruin worden, de binnenzijde is al gaar. Als de olie niet heet genoeg is kunnen ze uit elkaar vallen of worden het zachte en zompige koekjes.


Eet smakelijk!
In deze video wordt een variant gemaakt met tonijn maar bereidingswijze is het zelfde.
Afgelopen week waren er weer Torenconcerten vanaf de toren van De Vaillant. Afgelopen vrijdag speelde Klezmer duo Klezkopf vanaf de toren. Het filmpje dat zij zelf maakte is nu te zien op youtube. Bekijk het hier:

  De Vaillant en het Stagehuis helpen

Wilt u het gerecht uitproberen maar heeft u de boodschappen niet in huis? Heeft u vragen waar u geen antwoord op kunt vinden, of wilt u gewoon een bekende stem horen? De Vaillant en Stagehuis helpen!

Stuur uw telefoonnumer of uw adres naar: Communicatie@devaillant.nl
dan nemen wij contact met u op!

 
Nynke en ik zijn docenten bij KOO Kunsteducatie en we krijgen op dit moment leuke brieven en tekeningen binnen van de deelnemers aan onze lessen bij de eettafel. Jopie tekende voor ons haar uitzicht uit haar woning en van Tineke ontvingen we dit mooie gedicht. Heb je ook zin om vanuit huis mee te doen dan ben je van harte welkom. Je krijgt dan leuke opdrachten via de post. Het zijn kleine teken- en schrijfopdrachten. Je maakt de opdrachten thuis en stuurt ze naar ons toe. Het kost je alleen een paar postzegels, verder is het gratis. Hou je van post krijgen en wil je meedoen, geef je dan: astriddekkers@hotmail.com of info@nynkefeenstra.nl
 

Hartelijke groet, Astrid (En Nynke) 

Tekening van Jopie

Gedicht  van Tineke

 
ONLINE TIP 1: 

Filmpremière: Jan Terlouw en Leila Prnjavorac in gesprek met 8 studenten
Op 5 mei 2020 om 11 uur gaat een bijzondere About Freedomfilm in première: een vrijheidsgesprek van Jan Terlouw en Leila Prnjavorac met 8 studenten van 4 mbo-opleidingen. Dit uitzonderlijke keukentafelgesprek is voor het eerst volledig opgenomen via zoom vanwege de maatregelen in verband met corona. De film wordt tegelijkertijd opgenomen in 10 keukens, verspreid over Nederland. Via Facebook en YouTube kan iedereen bij de première zijn en live reacties geven op de film.
Aanmelden kan via het 
facebook event 
LAAKTHEATER Thuis is een initiatief van Laaktheater en is bedoeld om ook mensen thuis in aanraking te laten komen met kunst & theater. Vanuit je luie stoel kijk je op je mobiele telefoon, je computer of iPad naar voorstellingen, documentaires, voorleesfilms en doe je mee aan kunstlessen.   
Van voorlezen tot Indiase dans, van gedichten tot voorstellingen er is heel veel te vinden. Kijk er vooral eens rond!
 
Zorg goed voor uzelf! Blijf gezond.

Wenst u deze mail niet meer te ontvangen? Of wilt u uzelf of iemand ander toevoegen aan de lijst met ontvangers? Heeft u een mooie foto of bericht dat u graag in deze mail wilt delen?
Mail dan naar:
communicatie@devaillant.nl
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 theater De Vaillant, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp