Copy

Beste Fijnproevers,

Hoe gaat het met u? We horen het graag!
 
De afgelopen weken heb ik telefonisch contact gehad met verschillende stamgasten van de Sociale Tafel. En wat mij opvalt is dat de dames die ik heb mogen spreken niet klagen en het beste van de situatie maken. Zo is Christine ingetrokken bij haar dochter waar ze geheel op haar eigen manier liefdevol deel uitmaakt van het gezin. Omroep Max heeft daar een mooi item van gemaakt voor het programma Meldpunt afgelopen vrijdag 24 april. Verderop in deze mail ziet u daar meer over.
 
Verder heb ik Anneke aan de lijn gehad. Wat een veerkrachtige vrouw!! Nog niet zo lang geleden is haar man overleden, ondanks dit grote verlies en verdriet is ze niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze blijft in beweging door mee te doen aan “Nederland in Beweging” en door te wandelen en te fietsen. Ook doet ze zelf haar boodschappen en leest ze veel.
 
De andere stamgast van de Sociale Tafel die ik gesproken heb, is Loes. Op haar karakteristieke en enthousiaste manier vertelt ze dat zij haar dagen al lezend en tv- kijkend doorkomt. Loes melde mij dat zij haar oorlogsverhaal zou vertellen op toneel bij Het Nationaal Toneel. Helaas is dat geannuleerd door de coronamaatregelen. Maar u hoeft haar verhaal niet te missen. Het programma 'De laatste getuigen', van HNT en Theater na de Dam komt op maandag 4 mei op de website van het Nationale Theater.  Omroep West zal de verhalen later ook uitzenden. 
 
Wat mij opvalt aan alle verhalen, is dat vele van jullie elkaar op afstand weten te vinden. En dat het aanschuiven aan onze virtuele Sociale Tafel door jullie in de praktijk wordt gebracht om lief en leed te delen. Dit is bijzonder en maakt iedereen binnen theater De Vaillant trots. Het motto Leef mee! staat niet alleen mooi op onze banner maar wordt door jullie ook meegedragen in jullie harten en in de praktijk gebracht.
 
In de nieuwsbrief die voor u staat, kunt u weer aan de slag met het recept van onze chef-kok Rachid. Verder bericht KOO u over de kunstlessen en heeft onze directeur Harrie weer inspirerende culturele thuistips die hij met u wil delen.
 
Ik wens u en de uwen een gezonde week toe. Wees waakzaam en lief voor zowel uzelf, uw naasten als uw omgeving.


 
Wanneer u behoefte hebt aan een gesprek, mail dan uw contactgegevens naar communicatie@devaillant.nl  Met alle liefde en plezier nemen we contact met u op.
 
Wees waakzaam en lief voor zowel uzelf, uw naasten als uw omgeving.Namens ons hele team,
Saloum


Heeft u iets dat u wilt delen met de andere Fijnproevers? Stuur dan een mail naar: communicatie@devaillant.nl 

Menu van Chef Rachid

Iedere week deelt Chef Rachid een heerlijk recept, dat makkelijk en gezond is!

Deze week staat op het menu:

Ovenschotel met boontjes en gehakt

Recept voor 2-3 personen

 
Ingrediënten
300 gr gehakt
400 gr sperziebonen
Snuf Italiaanse kruiden
1 blikje tomatenpuree
1 ui
1 teen knoflook
450 aardappelschijfjes
50 gr geraspte kaas
1 eetlepel olie

 
Bereidingswijze
Stap 1. Verwarm de oven op 200 graden. 
Stap 2. Snipper de ui en de knoflook.
Stap 3. Kook de sperziebonen 10 minuten voor in een pan met water, giet daarna af en spoel ze af met koud water.
Stap 4. Fruit de ui en knoflook aan in een pan met een beetje olie. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Breng op smaak met een snuf Italiaanse kruiden, peper en zout.
Stap 5. Roer de tomatenpuree er door met een klein beetje water.
Stap 6. Laat het mengsel een paar minuten pruttelen.
Stap 7. Schep de boontjes door het gehaktmengsel.
Stap 8. Doe het vervolgens in een ingevette ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes er over.
Stap 9. Bestrooi met kaas en zet ca. 30 minuten in de oven.Eet smakelijk!
Een makkelijk en lekker recept om zelf te maken. 
Vaste Fijnproever Christine was afgelopen vrijdag te zien bij Meldpunt, een programma van omroep MAX. Christine is bij haar dochter en haar gezin ingetrokken tijdens de coronacrisis. Via de link hieronder ziet u het item via ons youtubekanaal. U kunt ook de hele uitzending terug kijken via Omroep MAX, klik dan hier.

  De Vaillant en het Stagehuis helpen

Wilt u het gerecht uitproberen maar heeft u de boodschappen niet in huis? Heeft u vragen waar u geen antwoord op kunt vinden, of wilt u gewoon een bekende stem horen? De Vaillant en Stagehuis helpen!

Stuur uw telefoonnumer of uw adres naar: Communicatie@devaillant.nl
dan nemen wij contact met u op!

 
Vanmorgen zag ik op tv een hele gymzaal vol verjaardagskaarten voor Tom Moore, die 100 jaar hoopt te worden. Tom haalde lopend achter een rollator meer dan 30 miljoen op voor het goede doel.
Wil je ook leuke post in je brievenbus? Doe dan mee met ons postproject. We krijgen al hele leuke post van jullie binnen. Het plezier spat ervan af!
Tjerk stuurde ons deze collage geïnspireerd op zijn woonkamer. En Wil stuurde een mooie beschrijving van een dierbaar object.
Als u uw opgeeft, krijgt u leuke opdrachten via de post. Het zijn kleine teken- en schrijfopdrachten. U maakt de opdrachten thuis en stuurt ze naar ons toe. Het kost u alleen een paar postzegels, verder is het gratis. Geef u op bij mij: astriddekkers@hotmail.com of bij Nynke: info@nynkefeenstra.nl Doen!
 

Hartelijke groet, Astrid en Nynke 

Collage van Tjerk

'Mijn Herinneringskast'  van Wil

Online tip 1:


Ook even klaar met Netflix? Huis van het boek is helaas tijdelijk gesloten, maar zij brengen het museum naar u toe! Het team van Huis van het boek maakt voor u korte video’s, zodat u veilig vanuit huis cultuur kunt proeven! Geniet mee van de verhalen of ontdek topstukken uit onze collectie, zoals de Rijmbijbel van Jacob van Maerlant uit 1332. Dit alles onder de noemer Huis van het boek vanuit huis.

 

Het hele team van het museum is betrokken bij dit project. De museumdocenten en drukkers werken aan korte video’s waarin ze de kijker meer vertellen over o.a. het schrijven met een ganzenveer of het werken met een drukpers. En dat vaak met een doe-het-zelftip voor thuis. Onze conservatoren delen vanuit huis in korte video’s verhalen over bijzondere stukken uit de collectie. De video’s verschijnen op de socialemediakanalen van Huis van het boek en u vindt de filmpjes ook op de website (www.huisvanhetboek.nl).

Hierboven ziet u: Huis van het boek presenteert.... online workshop zelf wc papier maken.
 
Altijd al een vraag willen stellen aan een van onze conservatoren? Stel uw vraag via Twitter! Tweet uw vraag met #AsktheCurator en #huisvanhetboek (of tag ons
@MuseumMeermanno). Iedere dinsdag tussen 14.00 uur en 15.00 uur posten wij de antwoorden (aanleveren van vragen kan tot maandag 16.00 uur).


 
Online tip 2:

Het 'Opera National de Paris' en 'France TV' bieden tot en met 3 mei de mogelijkheid om de opera: 
Carmen by Georges Bizet via de website te bekijken. Een kans die u niet wil missen!

Over Carmen en Bizet:

Het stuk Carmen is een bewerking van een roman met dezelfde titel van Prosper Mérimée (1803-1870) over een dramatische liefdesgeschiedenis van een Spaanse zigeunerin.
Carmen was niet onmiddellijk succesvol. Het publiek was aanvankelijk geschokt door het warmbloedige hoofdpersonage en de tragische afloop van het verhaal.

Carmen zou echter uitgroeien tot één van de bekendste en populairste opera’s ter wereld.
Bizet maakte dit succes niet mee. Kort nadat Carmen in première was gegaan, overleed hij in 1875 op 36-jarige leeftijd aan een hartinfarct. Hij werd begraven op de begraafplaats Père-Lachaise in Parijs.


 
Zorg goed voor uzelf! Blijf gezond.

Wenst u deze mail niet meer te ontvangen? Of wilt u uzelf of iemand ander toevoegen aan de lijst met ontvangers? Heeft u een mooie foto of bericht dat u graag in deze mail wilt delen?
Mail dan naar:
communicatie@devaillant.nl
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 theater De Vaillant, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp