Copy


Bekijk de webversie

Groen doet goed Utrecht

Beste lezer,
Het derde Groen doet goed-jaar is vliegend van start gegaan! In alle gemeenten gaan weer grote én kleine groepen kinderen (vaker) naar buiten. In deze update lees je niet alleen waar elke gemeente mee bezig is, maar ook de aankondiging van het Groen doet goed Herfstfeest op 1 november. Veel leesplezier!

Save the date: Herfstfeest

Zet het in je agenda: op donderdagmiddag 1 november organiseren Groen doet goed Utrecht en Groen doet goed Zuid-Holland een Herfstfeest. Op deze feestelijk dag komen alle Groen doet goed gemeenten en hun netwerk bij elkaar om terug te blikken, vooruit te kijken en best practices met elkaar te delen.

Bekijk de save the date hier

Natuur je beste buur

In Amersfoort zijn de combinatie-functionarissen Natuur in 7 wijken gestart met een nieuw seizoen van natuuractiviteiten vanuit de ABC-scholen. De activiteiten combineren bewegen, ontdekken, creëren en leren in de natuur in je eigen buurt. De Natuurclub in Rustenburg maakte een natuurvindseltasje en vulde dat tijdens een wandeling naar het Waterwingebied.  Daar vingen en onderzochten ze water- en bodemdiertjes, ontdekten ze waar vleermuizen wonen en berekenden ze de leeftijd van een dikke omgezaagde boom. Tot slot nog boompje klimmen en weer naar huis…

Gemeente de Ronde Venen sluit aan

De Het Utrechtse netwerk breidt uit met een nieuwe gemeente! De Ronde Venen is nu bezig om een eerste bijeenkomst te organiseren en een lokaal netwerk op te bouwen. Conny van Kruysbergen van NME-centrum de Woudreus zet zich hiervoor in.

Lekker kliederen met de natuurclowns

In Houten zijn de natuurclowns Fluit & Kruid elke laatste woensdag van de maand in de natuur te vinden en gaan met kinderen op avontuur. In de meivakantie gingen zij aan de slag met natuurverf. Lees het hele artikel op onze site, daar vind je trouwens van alle gemeenten meer verhalen.

Grote natuursportdag

Op 13 april beleefden 220 leerlingen van de Joannes de XXIII-school een natuursportdag. De leerlingen werden verdeeld in drie groepen die elk een eigen programma kregen. Voor de allerjongsten: bomensoep maken, natuurbingo en struinen met boswachter Tim. De middelsten deden mee met de Avonturenclub (vuur maken, pijl en boog maken) en de oudsten gingen skaten en mochten de BMX-baan (in het groen) op. Voor de kinderen een onvergetelijke dag.

BSO ambassadeurs 

Begin april hebben 16 BSO ambassadeurs de 52x naar buiten workshop gevolgd. Tijdens deze workshop zijn de 52x naar buiten kalenders en de BSO ambassadeur certificaten uitgereikt en maakten de ambassadeurs kennis met de verschillende materialen en activiteiten die gebruikt kunnen worden tijdens de schoolvakantie of naschoolse activiteiten in het Natuurkwartier in Nieuwegein. Inmiddels hebben er al meer dan 450 kinderen vanuit de BSO‘s mee gedaan aan de 52x naar buiten activiteiten.

Start aanleg speelbos

Na ruim twee jaar voorbereiding is het zover: de aanleg van het speelbos op het Rozeneiland in wijkpark Molenvliet in Woerden is gestart. Sarah Los maakte een ontwerp door goed te kijken naar wat er al op het Rozeneiland stond en rekening te houden met de wensen van alle gebruikers. Met hulp van 2 aannemers zijn de grote grondwerkzaamheden uitgevoerd en kinderen hebben alles ingezaaid met een bloemenmengsel. Lees meer >>

Jubileum de Boswerf

Dit jaar bestaat bezoekerscentrum de Boswerf in Zeist 40 jaar! Ter gelegenheid van dit jubileum heeft de Boswerf de 52x naar buiten kalender cadeau gedaan aan alle klassen van de basisscholen in Zeist. Naast alle scholen hangt de kalender ook op alle BSO’s, wijkcentra, Centrum voor Jeugd en Gezin, GGD en andere locaties waar veel kinderen en hun ouders komen. Omdat de Boswerf ook de scholen in de regio-gemeenten Utrechtse Heuvelrug, De Bilt, Bunnik en Wijk bij Duurstede ondersteunt bij NME, ontvangen de scholen in deze gemeenten de kalender ook. Lees meer over de kalender >>

Tiny Forest ook in jouw gemeente?

Gezocht: gemeenten die samen met scholen de buurt willen vergroenen met Tiny Forests! Wil jij kinderen in jouw gemeente laten opgroeien met een eigen stukje wildernis? Zorg dan dat jouw gemeente zich aanmeldt om Tiny Forests te planten. Lees meer >>

Over Groen doet goed

De afgelopen twee jaar hebben al meer dan 10.000 kinderen en ouders via Groen doet goed kennis gemaakt met de natuur in hun omgeving. Wij laten hen de natuur ontdekken, waardoor zij gezonder en gelukkiger opgroeien. Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen in Utrecht de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven.

© Copyright IVN 2018
Afmelden voor deze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

      


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IVN · Plantage Middenlaan 2c · Amsterdam, Noord-Holland 1018 DD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp