Copy


Bekijk de webversie

Groen doet goed Utrecht

Beste lezer,
Het is volop voorjaar en overal in de natuur vind je bloeiende bloemen, zingende vogels en groene bomen. Tijd om naar buiten te gaan, je schoenen uit te doen en lekker vies te worden! In alle gemeentes worden weer activiteiten georganiseerd om lekker te spelen in de natuur. In deze nieuwsbrief lees je de laatste nieuwtjes. 

Jaarverslag Groen doet goed 2018 

Een nieuw blotevoetenpad, een spannende Griezel en Gruweltocht, een natuursportdag, soep maken met eigengemaakte groenten, een zomerfeest in het bos en een natuurclub: 2018 stond bol van de natuuractiviteiten in alle Groen doet goed Gemeenten. In het jaarverslag kun je meer lezen over wat we allemaal bereikt hebben vorig jaar. 
Het volledige jaarverslag vind je hier.

Groen doet goed Buitendag in Houten 

Voor het vierde jaar op rij wordt op zaterdag 15 juni, de Groen doet goed Buitendag georganiseerd. Een actieve dag met veel verschillende beleef- en beweegactiviteiten voor kinderen en hun (groot)ouders: zo zijn er het blote voeten pad, boerenbootcamp of “Speuren en Graven”. Of kom knutselen, waterdiertjes zoeken en doe de kriebelbeestjestocht. Voor de allerkleinsten is er een mooie modderkeuken. Kortom een leuke dag met veel activiteiten op het boerenerf en het omliggende Bos Nieuw Wulven. De Buitendag vindt plaats op en rond de Boerderij Nieuw Slagmaat, Marsdijk 5 3981 HE Bunnik, op zaterdag 15 juni 2019 van 10:00 - 16:00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.
Meer weten over Groen Doet Goed Houten? Bekijk dan eens onze facebookpagina: Voor meer info kunt u ook terecht bij Koen Helling: koen.helling@houten.nl

Peuters in het Wild in Zeist!

Klaartje Timmerman van Paardebloem Natuuractiviteiten is in de maand mei op twee nieuwe locaties in Zeist met peuters en hun ouders op pad gegaan. Zowel op kinderboerderij De Brink (Zeist-West) als op de voorschool van Op Dreef in Vollenhove (Zeist-Noord) deden 12 peuters én hun ouders mee aan Peuters in het Wild. De kinderen maakten kennis met Konijn die onder de grond een hol heeft. De peuters zochten gras en verse blaadjes voor konijn om te eten en maakten een bedje van grote bladeren zodat hij kon slapen. Bij de Kinderboerderij hebben de peuters ook een hol voor Mol gegraven van mooi zand. Voor Vinkje hebben ze een nestje gemaakt en eitjes geboetseerd. In Vollenhove maakten de kinderen met hun ouder(s) een schilderijtje met bloemetjes en bladeren. 

Opening speelbos Zuilen in Utrecht

De opening van Speelbos Zuilen in Utrecht op 16 april door wethouder Lot van Hooijdonk was te gek! We hadden ons geen mooier feest kunnen wensen. Er waren veel blije kinderen en ouders, de zon scheen, alle activiteiten liepen storm en in het speelbos werd volop gespeeld. Het speelbos is ontstaan uit een initiatief van omwonenden, die vanaf het begin aangesloten zijn bij het Groen doet goed-programma. Een mooie samenwerking met nog veel meer partijen heeft tot een prachtig resultaat geleid. Kom gerust een keer kijken en ontdekken in het speelbos!

Training uitdagende natuuractiviteiten  

‘Ik ga kinderen ervaringen meegeven die ze over 30 jaar nog weten’. Dat is de juiste houding van begeleiders van kinderactiviteiten volgens Martin Hup, directeur van het Woeste Westen in Amsterdam. Hij gaf in maart in Utrecht de training ‘uitdagende activiteiten in de natuur’ aan verschillende begeleiders van Groen doet goed activiteiten. Aanwezig waren onder andere medewerkers van de Boswerf in Zeist, Sportief Zeist en Beweegteam Woerden. 
Wil je lezen hoe de training was? Kijk op de website

Over Groen doet goed

De afgelopen drie jaar hebben al meer dan 20.000 kinderen en ouders via Groen doet goed kennis gemaakt met de natuur in hun omgeving. Wij laten hen de natuur ontdekken, waardoor zij gezonder en gelukkiger opgroeien. Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen in Utrecht de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven.

© Copyright IVN 2019
Afmelden voor deze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

      


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IVN · Plantage Middenlaan 2c · Amsterdam, Noord-Holland 1018 DD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp