Copy
In deze update van Groen doet goed leest u over alle actuele ontwikkelingen omtrent Groen doet goed in de provincie Utrecht.
Problemen met het lezen van deze update? Bekijk dan de online versie.
Groen doet goed is een samenwerkingsverband tussen Utrechtse gemeenten en alle terreinbeherende organisaties in Utrecht, en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht. Samen zorgen we ervoor dat kinderen tussen 4 en 12 in de grote steden de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven.
 

Inhoud van deze update

Update #6

Welkom bij weer een nieuwe update van Groen doet goed. De afgelopen twee maanden is er weer veel gebeurd, vandaar ook een bomvolle nieuwsbrief! We maken kennis met Esther Overgaag, je leest en ziet dat er veel kinderen naar buiten zijn geweest en je ziet de winnende foto's van de Naar buiten!-fotowedstrijd.

Interview Esther Overgaag 

In Woerden is Esther Overgaag verantwoordelijk voor Groen doet goed. Tijd om even kort kennis te maken.

Wat vond u het leukste om buiten (in de natuur) te doen toen u zelf kind was?
Ik was echt een natuurkind en vond eigenlijk alles leuk. Als kind zat ik bij de (Delftse) Jeugdnatuurwacht, daar ben ik later begeleider geworden. En ook bij wat nu Woesteland heet, de jongeren van het IVN. Eén van de mooiste ervaringen daar was, al zittend bovenin een wilg, knotten. In een wit besneeuwd landschap terwijl je adem in wolkjes uit je mond kwam…

Benieuwd wat volgens Esther de grootste uitdaging voor Groen doet goed is en waar ze in Woerden op dit moment mee bezig zijn? Lees de rest van het interview hier!
 

Kinderen op excursie in Zeist

Groep 5 en 6 van Basisschool Op Dreef en de Wegwijzer zijn op woensdag 11 mei op excursie geweest in het Panbos. De excursie was in het kader van het leefstijlproject ‘Fit4Kids’ van Sportservice Zeist en Groen doet goed. De excursie bestond uit twee onderdelen: Natuurwijs en Natuursprong. De kinderen hebben door te kijken, te luisteren, te voelen, te ruiken en te proeven het Panbos beleefd en daarnaast hebben de leerlingen spellen gedaan waarbij gebruikt werd gemaakt van de omgeving en materialen uit het bos. Een geslaagde middag!

Maatjesproject in Utrecht

De afgelopen maanden hebben twaalf kinderen en twaalf maatjes meegedaan aan het Maatjesproject van Doenja Dienstverlening en NatuurWijs. Met elkaar zijn ze tijdens vier workshops lekker buiten geweest in Park Transwijk, Amelisweerd, Heidestein en Het Gagelbos waar ze verschillende activiteiten hebben gedaan.

‘Jaaa, visnetjes. Gaan we vissen, cool! In Marokko heb ik ook wel eens gevist, maar dan met een plastic fles!’

Het Maatjesproject krijgt volgend schooljaar een vervolg en daarnaast is dit project als voorbeeld gebruikt voor een soortgelijk NatuurWijs maatjesproject in Amersfoort.

Natuurspeelplek in Amersfoort 

In de wijk Soesterkwartier in Amersfoort is ook een start gemaakt met een project: een natuurspeelplek in de wijk. De Kinderwijkraad is samen met Welzin, Samenwerkstad en andere partners uit het Groen doet goed-netwerk voor de eerste keer aan de slag gegaan om kennis te maken met natuurspeelplekken in de stad en daarbuiten, waarna ze zelf stapsgewijs aan de slag gaan om hun eigen natuurspeelplek(ken) dichtbij huis te realiseren.

Stageverslag Groen doet goed Amersfoort

Afgelopen halfjaar heeft Rosanne Top stage gelopen bij Het Groene Huis in Amersfoort. Tijdens haar stage heeft ze onderzoek gedaan naar het in contact komen van kinderen met de natuur in het kader van Groen doet goed in Amersfoort. Zij heeft gekeken hoe de vier jaar van Groen doet goed optimaal benut kunnen worden en dit heeft geresulteerd in een mooi eindrapport. Het rapport vind je hier

Groen doet goed Houten heeft een Facebookpagina

Groen doet goed Houten heeft sinds kort een Facebook-pagina waar allerlei nieuws en activiteiten op wordt geplaatst. Benieuwd wat er in Houten gebeurd? Like dan de pagina en blijf op de hoogte!

Ambassadeurs 50 dingenlijst 

Samen met kinderen uit Houten, Nieuwegein, Utrecht, Woerden en Zeist gaat IVN dit jaar op zoek naar de 50 dingen die kinderen in de provincie Utrecht voor hun twaalfde gedaan moeten hebben. Kinderen van een ambassadeursschool -of BSO krijgen een workshop filmen en gaan er dan op uit om buiten activiteiten te doen en elkaar te filmen. In Woerden zijn ze deze week gestart met de workshop én ze zijn gelijk naar buiten gegaan. De kinderen leerden om te filmen, leerden op een grasspriet fluiten en liepen over een blote voetenpad. De andere ambassadeurs starten ook binnenkort.

Fotowedstrijd 50 dingenlijst 

Elke maand komen er vijf Naar buiten!-tips online op Kidsproof om kinderen en hun ouders te enthousiasmeren om naar buiten te gaan. Deze maand organiseerden we ook een Naar buiten!-fotowedstrijd. Van 1 t/m 15 mei konden kinderen en ouders een foto van een Naar buiten!-tip insturen via sociale media met #naarbuitentip en een van de drie prijzen winnen. Hieronder de drie winnende foto’s.

Bijeenkomst Speelnatuur

Op donderdag 26 mei 2016 is er een inspiratiebijeenkomst voor iedereen die zich betrokken voelt bij speelnatuur. Organisator is Netwerk Speelnatuur Utrecht, een open netwerk waarin iedereen welkom is die meer ruimte wil scheppen voor natuur en kinderen.
Ben je geïnteresseerd? Bekijk de uitnodiging en meld je aan!

Data bijeenkomsten 

Trekkersbijeenkomsten
15 september 10.00 – 12.30 uur 
10 november 10.00 – 12.30 uur 

Eindevenement 50 dingenlijst
23 november 2016 

Website
Website
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Je ontvangt deze update omdat je interesse hebt getoond in Groen doet goed. Krijg je de update doorgestuurd? Je kan je hier rechtstreeks aanmelden. Geen interesse meer? Dan kan je je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp