Copy
In deze update van Groen doet goed leest u over alle actuele ontwikkelingen omtrent Groen doet goed in de provincie Utrecht.
Problemen met het lezen van deze update? Bekijk dan de online versie.
Groen doet goed is een samenwerkingsverband tussen Utrechtse gemeenten en alle terreinbeherende organisaties in Utrecht, en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht. Samen zorgen we ervoor dat kinderen tussen vier en de twaalf jaar in de grote steden de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven.
 

Inhoud van deze update

Update #5

2016 is het eerste uitvoeringsjaar van Groen doet goed Utrecht en we hebben er zin in! Alle zes de gemeenten hebben inmiddels hun plannen ingediend bij de provincie en na goedkeuring van de plannen kan iedereen half maart dan echt van start. In deze nieuwsbrief lichten we alvast een tipje van de sluier op van de plannen van de gemeenten, maken we kennis met wethouder Tigelaar uit Amersfoort en lees je over de zoektocht naar de 50 dingen die kinderen in de provincie Utrecht zeker voor hun twaalfde gedaan moeten hebben.

We gaan bijna van start!

Vanaf maart gaan de gemeenten starten met het uitvoeren van de plannen. Elke gemeente heeft verschillende ideeën om te zorgen dat meer kinderen naar buiten gaan. In Zeist wordt bijvoorbeeld in augustus een zomerfeest op de Boswerf georganiseerd, in Nieuwegein wordt een blote voetenpad in het Natuurkwartier aangelegd en in Utrecht worden er fietslessen en fietstochten met natuurbeleving georganiseerd. In Amersfoort worden de activiteiten van B Slim vergroend, Woerden gaat aan de slag met de aanleg van een avonturenspeelbos en in Houten worden meer klimplekken in de natuur (zoals klimbomen) gerealiseerd.

Benieuwd wat de gemeenten nog meer van plan zijn dit jaar? Houd dan website in de gaten voor nieuwe updates.

Interview met wethouder Menno Tigelaar

In Amersfoort is wethouder Tigelaar betrokken bij Groen doet Goed. Tijd om even kort kennis te maken. 

Even checken… Komt u zelf veel in het groen en zo ja, waar gaat u dan graag heen?
Amersfoort heeft enorm veel groen en ik mag er graag op uit trekken. Wandelend of met de fiets, in Amersfoort maar ook in de regio. Ik heb veel favorieten, maar Den Treek, de Leusderheide en Park Randenbroek zijn voor mij in de buurt, dus daar kom ik graag samen met het gezin. Als ik wat meer tijd heb, ga ik ook wel eens naar de Utrechtse Heuvelrug. 

Benieuwd wat de wethouder het leukste vond om buiten te doen toen hij zelf een kind was of wat de grootste uitdaging in Amersfoort is om Groen doet goed daar tot een succes te maken? Lees dan de rest van het interview hier!

Nieuw logo

Wellicht heb je bovenaan de nieuwsbrief al wel het nieuwe logo van Groen doet Goed gezien. Nu de gemeenten gaan starten met het uitvoeren van hun plannen, gebruiken we ook een nieuwe, gezamenlijke, uitstraling.
Tijdens de trekkersbijeenkomst van 11 februari is hierover verder gebrainstormd en is gekozen voor de vrolijke en veelzijdige duizendpoot.

50 dingen die je in de provincie Utrecht voor je twaalfde gedaan moet hebben

Samen met de gemeenten Houten, Nieuwegein, Utrecht, Woerden en Zeist gaat IVN dit jaar op zoek naar de 50 dingen die kinderen in de provincie Utrecht voor hun twaalfde gedaan moeten hebben. Wat vinden kinderen het leukste om te doen en waar kan je die dingen dan doen? Ambassadeurs (een schoolklas, een BSO-groep of gezin) uit de gemeenten gaan in hun eigen omgeving leuke natuuractiviteiten doen en maken daar filmpjes en/of blogs van.
Via Kidsproof gaan we ook op zoek naar ervaringen van kinderen. Vanaf 21 maart komen op de website maandelijks vijf activiteiten en locaties waarmee we ouders en kinderen inspiratie bieden om naar buiten te gaan. We roepen ouders en kinderen ook op om met ons te delen wat hun ervaringen zijn én wat de beste plekken zijn om bijvoorbeeld een hut te bouwen of appels te plukken.  

Aan het eind van dit jaar hebben we veel ervaringen van kinderen waarmee we een lokale 50 dingenlijst kunnen maken.

Natuuruitjes meest populaire kinderuitjes in Den Haag

Buitenactiviteiten, zoals klimmen, klauteren en de natuur ontdekken, zijn de meest populaire kinderuitjes van 2015 in en om Den Haag. Dit blijkt uit een overzicht van Kidsproof Den Haag. Ondanks de digitalisering is het dus zeker niet zo dat ouders hun kinderen alleen maar achter de (spel)computer laten zitten. Ouders trekken er graag op uit met de kinderen. Lees hier meer.

Data bijeenkomsten

Trekkersbijeenkomsten
12 mei 10.00 – 12.30 uur
16 september 10.00 – 12.30 uur 
11 november 10.00 – 12.30 uur 

Eindevenement 50 dingenlijst
November 2016 (datum nog te bepalen)

Website
Website
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Je ontvangt deze update omdat je interesse hebt getoond in Groen doet goed. Krijg je de update doorgestuurd? Je kan je hier rechtstreeks aanmelden. Geen interesse meer? Dan kan je je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp