Copy


Bekijk de webversie

Groen doet goed Utrecht

Beste lezer,
Het tweede Groen doet goed-jaar is weer omgevlogen! In alle gemeenten zijn er weer grote én kleine groepen kinderen (vaker) naar buiten gegaan. En niet alleen kinderen tussen de 4 en 12 jaar, maar ook peuters en MBO scholieren hebben de natuur dankzij Groen doet goed beleefd. In deze update lees je van een aantal gemeenten wat zij afgelopen jaar hebben gedaan of wat er op de planning staat voor volgend jaar.

Spannende griezeltocht via blote voetenpad

Het Natuurkwartier in Nieuwegein heeft een prachtig blote voetenpad liggen en in de herfstvakantie was deze omgetoverd tot een griezel- en gruwelpad. Zo'n 250 kinderen hebben de tocht gemaakt en beleefden spannende avonturen. Het was een groot succes. Lees verder >>

Groen doet goed Houten breidt uit

De twee groene clowns Fluit & Kruid hebben zich aangesloten bij Groen doet goed Houten, mooi nieuws! Volgend jaar organiseren zij elke maand een activiteit. Ze gaan met de kinderen op onderzoek uit, voeren samen met hen opdrachtjes uit en doen leuke spelletjes die passen bij het thema van die maand. In november gingen zij alvast met kinderen op geluiden-speurtocht.
Lees meer over Fluit & Kruid >>

Nieuwe jeudgbegeleiders

In Utrecht is deze zomer een enthousiaste groep vrijwilligers gestart: de Groen doet Goed-groep. Zij werden getraind in het organiseren van een natuuractiviteit. Hoe vang je de aandacht, hoe zorg je voor veiligheid: er werd al doende geleerd. Vooral die afwisseling van theorie en praktijk werd gewaardeerd door de deelnemers. Maar het mooiste is het plezier en de overgave waarmee kinderen op ontdekking gaan. Volgend jaar worden in meer gemeenten nieuwe jeudgbegeleiders opgeleid.

Mooie compilatie van Speelbos Woerden

Tussen mei en oktober organiseerde Beweegteam Woerden (bijna) elke woensdagmiddag een activiteit onder de noemer Speelbos Molenvliet. Per keer deden tussen de 15 en 30 kinderen met veel plezier mee.
Bekijk een mooi overzicht van de activiteiten >>

Nieuwe website 

De website van Groen doet goed was aan vernieuwing toe. Met Groen doet goed Zuid-Holland hebben we nu een prachtige gezamenlijke website. Met meer nieuws, verhalen en onderzoek. Bekijk 'm zelf >>

Nieuws uit Zuid-Holland

"In de Zegerplas zie je meer dan in de Middellandse Zee"
Het was een natte bedoening, op 27 augustus in Alphen aan den Rijn. Daar organiseerde IVN Alphen aan den Rijn in het kader van Groen doet goed het Waterspektakel.
Lees dit bericht en meer via de nieuwsbrief van Groen doet goed Zuid-Holland >>

 

Over Groen doet goed

De afgelopen twee jaar hebben al meer dan 5.000 kinderen en ouders via Groen doet goed kennis gemaakt met de natuur in hun omgeving. Wij laten hen de natuur ontdekken, waardoor zij gezonder en gelukkiger opgroeien. Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen in Utrecht de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven.

© Copyright IVN 2017
Afmelden voor deze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

      


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IVN · Plantage Middenlaan 2c · Amsterdam, Noord-Holland 1018 DD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp