Copy


Bekijk de webversie

Groen doet goed Utrecht

Beste lezer,
Met het einde van 2018 in zicht kijken we terug op een mooi jaar vol met groene kinderactiviteiten in alle gemeenten! In deze update lees je de laatste nieuwtjes uit de gemeenten en een terugblik op het Groen doet goed Herfstfeest. Veel leesplezier!

Groen doet goed Herfstfeest

Een groot aantal trekkers, vrijwilligers, bestuurders en andere betrokkenen bij Groen doet goed bezochten donderdag 1 november het Groen doet goed Herfstfeest. Een feest om te vieren dat Groen doet goed in zoveel gemeenten actief is en er al meer dan 90.000 kinderen bereikt zijn in de Provincies Zuid-Holland en Utrecht. Tijdens de workshops en de gesprekken met bestuurders werden volop ideeën en inspiratie uitgewisseld over hoe nog meer kinderen in contact kunnen worden gebracht met natuur.    
Lees hier het verslag van de dag!

 

De Ronde Venen van start!

Gemeente De Ronde Venen neemt in 2018 voor het eerst deel aan het project Groen doet goed. Nadat in september de goedkeuring van de gemeente en Provincie binnen was, heeft NME-centrum De Woudreus (trekker van het project) op donderdag 8 november een Groen doet Goed startbijeenkomst georganiseerd, met ruim 20 deelnemers vanuit verschillende geledingen. Naast initiatiefrijke inwoners, waren er ook opbouwwerkers, zzp’ers uit de groene kinderopvang, vertegenwoordigers van het Beweegteam De Ronde Venen en beleidsmedewerkers van de gemeente aanwezig. De deelnemers hebben in groepen gebrainstormd over mogelijke activiteiten die eraan bijdragen dat kinderen meer de natuur in gaan. Iedereen is vol inspiratie huiswaarts gekeerd om de plannen verder uit te werken. 

Griezel- en Gruweltocht Nieuwegein

In de herfstvakantie hebben honderden kinderen de Griezel- en Gruweltocht in het Natuurkwartier, Nieuwegein gelopen. Een spannende speurtocht vol natuurbelevings-opdrachten om de betoverde kinderen van de heks te bevrijden. In het Griezel- en Gruwelbos kropen de kinderen door spinnenwebben heen, voelden aan geheime ingrediënten die de heks in doodskisten (voeldozen) had verstopt en maakten kleigezichten op de bomen. Binnen mochten de kinderen heksenbezems, kastanjevolk, kleimonsters en spinnenwebben maken met materialen die ze buiten konden zoeken. Zonder vrijwilligers was deze activiteit niet mogelijk geweest. Zij hebben geholpen om de speurtocht klaar te zetten en kinderen en ouders op weg te helpen met de activiteiten. 

Vergroening schoolpleinen in Zeist

In Zeist ligt de focus van Groen doet goed op twee wijken met aantoonbare gezondheidsachterstanden. Om deze gezondheidsachterstanden aan te pakken ontvangt de gemeente zogenaamde Gids (Gezond in de stad) - gelden, die ook worden ingezet bij Groen doet goed-activiteiten. Om een restant-bedrag van deze Gidsgelden in 2018 goed te benutten, heeft de Stuurgroep Groen doet goed een voorstel gemaakt om twee scholen in deze ‘lage SES-wijken’ een impuls te geven om hun schoolplein te vergroenen, omdat dit bijdraagt aan de gezondheid van de leerlingen. 
De Stuurgroep Groen doet goed in Zeist bestaat uit een vertegenwoordiging van de gemeente, GGD regio Utrecht, welzijnsorganisatie Meander Omnium, Sportief Zeist en Omgevingsdienst regio Utrecht.

Kinderen ontdekken de natuur in hun buurt met de Avonturenclub 

In Overvecht, midden in de stad Utrecht, gaan kinderen geregeld op pad met de Avonturenclub. Deze club organiseert vernieuwende activiteiten, waarbij natuur en sport worden gecombineerd. De activiteiten focussen op durf, zelfvertrouwen, veerkracht en het allerbelangrijkste: plezier. Tijdens de laatste Avonturenclubs rolden kinderen bijvoorbeeld in tonnen van een heuvel in Park de Gagel en in stadstuin Klopvaart maakten kinderen vuur zonder gebruik te maken van lucifers. 

Over Groen doet goed

De afgelopen twee jaar hebben al meer dan 10.000 kinderen en ouders via Groen doet goed kennis gemaakt met de natuur in hun omgeving. Wij laten hen de natuur ontdekken, waardoor zij gezonder en gelukkiger opgroeien. Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen in Utrecht de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven.

© Copyright IVN 2018
Afmelden voor deze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

      


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IVN · Plantage Middenlaan 2c · Amsterdam, Noord-Holland 1018 DD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp