Copy
In deze update van Groen doet goed leest u over alle actuele ontwikkelingen omtrent Groen doet goed in de provincie Utrecht.
Problemen met het lezen van deze update? Bekijk dan de online versie.
Groen doet goed is een samenwerkingsverband tussen Utrechtse gemeenten en alle terreinbeherende organisaties in Utrecht, en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht. Samen zorgen we ervoor dat kinderen tussen 4 en 12 jaar in de grote steden de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven.
 

Inhoud van deze update

Update #7

Van de fotowedstrijd deze zomer, naar de naarjaarsactiviteiten in Woerden. Afgelopen tijd vonden er weer leuke activiteiten plaats in de procvincie Utrecht. Sommige kinderen zijn lekker aan de slag geweest met de 50 dingenlijst, andere kinderen hadden het geluk dat hun speelplaats vernieuwd werd.
Onze nieuwe stagiaire Pien gaat een onderzoek uitvoeren, ben je benieuwd waar dit over gaat, lees dan snel verder!

Filmpremière 50 dingenlijst

Op woensdagmiddag 23 november is het afsluitende event van de 50-dingen filmwedstrijd. Ongeveer 180 kinderen uit de provincie Utrecht zijn afgelopen half jaar naar buiten geweest en hebben filmpjes gemaakt van de dingen die zij het leukst vinden om buiten te doen. Het leukste filmpje maakt tijdens dit evenement kans op een juryprijs en/of publieksprijs. Daarnaast wordt de nieuwe 50 dingenlijst tijdens dit evenement gepresenteerd en overhandigd aan gedeputeerde Bart Krol.

Utrechtse kinderen aan de slag met 50 dingenlijst

Leerlingen van basisschool het Schateiland uit Kanaleneiland zijn in de zomer en het najaar hun wijk ingetrokken om een deel van de 50 dingenlijst uit te voeren. Ze hebben in Park Transwijk, onder begeleiding van Serge Calon, filmopnames gemaakt, om zo andere kinderen te laten zien hoe leuk het is om buiten te spelen. Favoriete naar buiten-tips zijn: een hut bouwen, een dier uit je hand laten eten (in samenwerking met stadsboerderij Eilandsteede) en in een hoop bladeren springen. Het is mooi om te zien dat de kinderen de tips die je samen met anderen kunt doen, het leukst vinden. Een nieuwe naar buiten-tip is kleefkruidtikkertje.
De kinderen vinden het heel spannend om zichzelf, als buiten speel-held, terug te zien op het witte doek op 23 november.

Volop najaarsactiviteiten in Woerden

In Woerden is er weer een nieuwe groep kinderen gestart met natuuractiviteiten. Maar liefst 35 kinderen uit de wijk Snel & Polanen gaan zes weken lang op dinsdag- of donderdagmiddag naar buiten. Deze activiteiten worden aangeboden via Welzijn Woerden/Brede school.

Daarnaast zijn de activiteiten in het Speelbos op woensdagmiddag nog steeds een groot succes. Het Beweegteam verzorgt elke woensdag een afwisselend programma voor de kinderen. Van hutten bouwen en levend stratego tot watergames en vuur maken.

De Wagenspeelplaats in Amersfoort is vernieuwd!

In het project Groen doet Goed Soesterkwartier is op 8 oktober 2016 een belangrijke stap gezet: De Wagenspeelplaats, die in het kader van dit project is vernieuwd en aangevuld met o.a. een waterspeelplek, is heropend door de wijkwethouder Fleur Imming. Met gepaste trots vertelden de kinderen van de Kinderwijkraad Soesterkwartier over hun project ‘spannende buitenspeelplek’: “we gingen eerst kijken op verschillende natuurspeelplekken en hebben dan zelf bedacht wat we op onze eigen plek willen”.

Met veel hulp van ouders, de buurt en bedrijven die in het kader van mvo wilden bijdragen is het de kinderen uiteindelijk ook gelukt om een groot deel van de dromen uit te voeren. En nu spelen! Kijk voor meer info op de website

Fotowedstrijd 50 dingenlijst

In de zomer organiseerden we de tweede Naar buiten!-fotowedstrijd. Kinderen en ouders konden een foto van een Naar buiten!-tip insturen via sociale media met #naarbuitentip en een van de drie prijzen winnen. Hierboven de drie winnende foto’s.

Even voorstellen: Pien

Ik ben Pien en doe op dit moment mijn afstudeeropdracht bij Groen doet goed Utrecht. Ik studeer af voor de opleiding Toegepaste Psychologie (HBO) en ik ga onderzoeken hoe Groen doet goed de activiteiten zodanig kan optimaliseren dat deze activiteiten een optimale invloed hebben op de natuurbetrokkenheid van kinderen. Het onderzoek levert een adviesrapport op over welke elementen of factoren nog toegevoegd kunnen worden aan de activiteiten en waarschijnlijk maak ik ook een infographic van de resultaten.

Data bijeenkomsten 2016

10 november: Trekkersbijeenkomst, 10.00-12.30 uur
23 november: Filmpremière 50 dingenlijst, 15.30-18.30 uur
Website
Website
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Je ontvangt deze update omdat je interesse hebt getoond in Groen doet goed. Krijg je de update doorgestuurd? Je kan je hier rechtstreeks aanmelden. Geen interesse meer? Dan kan je je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp