Copy


Bekijk de webversie

Groen doet goed Utrecht

Beste lezer,
Het einde van het jaar is in zicht en wat kunnen we trots zijn op de vele buitenactiviteiten die de kinderen in Amersfoort, De Ronde Venen, Houten, Nieuwegein, Utrecht, Woerden en Zeist mochten doen in 2019. Op dit moment worden de plannen gemaakt voor het nieuwe jaar, dit belooft veel goeds! In deze nieuwsbrief lees je de laatste nieuwtjes in de Groen doet goed gemeenten.
Veel leesplezier en tot volgend jaar!

Kastanjes poffen boven vuur in Amersfoort

“Ik heb nog nooit eerder vuur gemaakt!” Dat het een beetje koud en nat is houdt de kinderen van ‘de natuurwerkplaats’ absoluut niet tegen om juist in de herfst lekker naar buiten te gaan, daarvoor is het veel te leuk! Susan Katsman doet met een vast groepje van ongeveer acht kinderen zes weken lang verschillende natuuractiviteiten, zoals braakballen pluizen en knutselen met zaden en vruchten. Daarna volgt er weer een serie voor een nieuwe groep kinderen.
Op 11 november gingen ze vuur maken en kastanjes poffen. Wil je weten hoe? Lees het hele verslag hier

Samenwerking Kidsproof

Groen doet goed heeft al jaren een mooie samenwerking met Kidsproof: hèt platform waarop ouders kunnen zoeken naar kinderactiviteiten. Heel veel ouders maken gebruik van deze website en daarom is het mooi dat hierop ook de buitenactiviteiten van Groen doet goed te vinden zijn. Wil je weten welke (buiten) activiteiten de komende tijd op de planning staan? Neem gerust eens een kijkje op de website van Kidsproof

Belevenissen bij speelbos Molenvliet in Woerden

Bij Speelbos Molenvliet valt van alles te beleven. Het wijkpark Molenvliet is geen saai park met alleen gras, maar heeft bosjes, een trimparcours, een heuvel, slootjes, een wilgentunnel, en een doolhof van heggen en struiken. Jeroen Merk van Beweegteam Woerden verzorgt hier wekelijks kinderactiviteiten op woensdagmiddag. De activiteiten zijn vrij toegankelijk, hebben een educatief component en stimuleren de natuurbeleving van de kinderen.Wil je lezen wat ze zoal doen? Lees het op de website!

'Noordse Park in beweging' in Utrecht 

Speeltuin Noordse Park vierde op 22 oktober de afronding van het project ‘Noordse Park in beweging”. Dit project was erop gericht de buurt weer naar buiten te krijgen. Hiervoor is de speeltuin steeds groener en aantrekkelijker gemaakt, met moestuintjes, gras in plaats van stenen, een echte friettuin en bosjes vol snoepfruit. De afsluiting werd gevierd met wethouder Everhardt die, onder applaus van veel fans van de speeltuin en samen met de kinderen, een paar prachtige fruitbomen heeft geplant.

Speeltuin Noordse Park heeft een deel van dit project kunnen realiseren dankzij Groen doet Goed.

Herfstvakantie Nieuwegein

Het Speelkwartier in Nieuwegein is inmiddels echt een vaste prik in de schoolvakanties. Onder het motto ‘Beleef het in het natuurkwartier!’ kwamen jonge gezinnen deze herfstvakantie heksenbezems, kruidenboter en brandnetelpesto maken. Vooral het buiten verzamelen van de benodigde ingrediënten en materialen wekte veel enthousiasme op: kinderen struinden fanatiek rond door de herfstkleuren en zetten ouders aan het werk om de takken voor de bezem goed of af te keuren. Naast knutselen was er ook nog een natuur-survival speurtocht en konden er broodjes worden gebakken boven het kampvuur. Benieuwd naar wat er de komende tijd op het programma staat? Bekijk dan hier de activiteiten kalender.

Over Groen doet goed

De afgelopen drie jaar hebben al meer dan 20.000 kinderen en ouders via Groen doet goed kennis gemaakt met de natuur in hun omgeving. Wij laten hen de natuur ontdekken, waardoor zij gezonder en gelukkiger opgroeien. Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen in Utrecht de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven. Wil je de eerdere edities van deze nieuwsbrief bekijken? Je vindt ze hier.

© Copyright IVN 2019
Afmelden voor deze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

      


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IVN · Plantage Middenlaan 2c · Amsterdam, Noord-Holland 1018 DD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp