Copy


Bekijk de webversie

Groen doet goed Utrecht

Beste lezer,
Het zonnetje schijnt weer vaker, knoppen aan de bomen lopen uit en vogels zingen weer vrolijke deuntjes, kortom het voorjaar staat voor de deur! Dit bruisende seizoen trekt mensen en kinderen als vanzelf naar buiten en ook vanuit Groen doet goed wordt er weer van alles georganiseerd dit jaar. In deze nieuwsbrief lees je de laatste nieuwtjes en activiteiten voor de komende tijd. 

Veel leesplezier!

Op pad met boswachter Beer in Woerden

Vijftien blije kindergezichtjes kwamen tijdens de voorjaarsvakantie NME centrum InBredius in Woerden binnen gewandeld. Samen met hun mama of oma bezochten zij de voorstelling van ‘Boswachter Beer’. De show was een waar avontuur vol met interactieve onderdelen en liedjes waar de kinderen vol plezier aan deelnamen. Boswachter Beer nam de kinderen mee op avontuur en liet de kinderen in de rol ruil kruipen van verschillende dieren zoals een prikkende egel of sluwe vos. Na een uur theater binnen gingen de kinderen samen met Boswachter Beer naar buiten om een heus boswachtersdiploma te behalen. Alle kinderen waren zo wijs dat ze zichzelf nu een echte boswachter mogen noemen, een prestatie om trots op te zijn! Lees het hele verslag hier. 

Buitenlesdag op 7 april in Zeist

Op dinsdag 7 april doen de gezamenlijke Groen doet goed-partners in Zeist mee aan de Nationale Buitenlesdag. Doel is om leerkrachten van alle groepen te enthousiasmeren en te inspireren om deze dag (en ook daarna) de reken-, taal- en tekenles buiten te geven in plaats van in de klas. Naast het aanbod lesideeën op buitenlesdag.nl kunnen deelnemende scholen in Zeist zich inschrijven voor begeleide buitenactiviteiten in de schoolomgeving, op bezoekerscentrum de Boswerf, de Kinderboerderij en in boswachterij Austerlitz.
Aan het begin van de schooldag zal wethouder Laura Hoogstraten op een van de scholen het startsein geven. Meer informatie en de partners in Zeist zijn te vinden op deze poster

De Buitenlesdag is een landelijke dag waar alle Nederlandse scholen aan mee kunnen doen. Meer informatie www.buitenlesdag.nl 

Natuurbeleving voor de allerkleinsten in De Ronde Venen 

Eén peuter loopt voorop in het buurtparkje, de knuffelkraai onder de arm. Hij speurt de bomen af naar èchte kraaien en roept enthousiast als hij die ziet. Ook de andere kinderen zoeken naar vogels tussen de kale takken, vooral de halsbandparkieten vinden ze leuk. Samen met hun moeders, één oma en Ineke Bams als begeleider hebben de kinderen kennisgemaakt met het thema. Eerst binnen, aan de hand van liedjes, vogelpoppen en andere materialen zoals boekjes, plaatjes, een vogelnestje en een nestkastje. Daarna was het tijd om naar buiten te gaan.
Deze activiteit gaat uit van Mama Lokaal, onderdeel van Ouders Lokaal, een ontmoetingsplek voor jonge moeders (en vaders en grootouders) in Abcoude en Mijdrecht. Dit jaar wordt dankzij Groen doet goed elk seizoen een natuuractiviteit aangeboden aan kinderen tot 4 jaar en hun ouders en verzorgers. Het gaat er vooral om dat (groot)ouders inspiratie opdoen en zien hoe leuk hun kind het buiten vindt. 

DOE-kaarten Groen doet goed 

Groen doet goed ontwikkelde Doekaarten voor de activiteiten van de 52x naar buiten kalender. In deze Doekaarten lees je wat je nodig hebt en wat je moet doen. Voor elk seizoen zijn verschillende kaarten beschikbaar, zodat kinderen elk seizoen de natuur kunnen ontdekken. Van waterbeestjes zoeken, kleefkruidtikkertje doen met je vrienden, herfstknutsels maken tot vogels spotten. Met deze Doekaarten is het nog makkelijker om vaker naar buiten te gaan, je vindt ze hier!

Groen doet goed plannen 2020  

In alle gemeenten staan er weer prachtige activiteiten en samenwerkingen op de planning voor 2020 om kinderen met hun ouders natuur te laten beleven. Van wildpluk-activiteiten tot het aanleggen van natuurspeelplekken, van natuurtheater tot buitenlessen op school. Op de website van Groen doet goed lees je alle plannen voor Amersfoort, De Ronde Venen, Houten, Nieuwegein, Utrecht, Woerden en Zeist

Over Groen doet goed

De afgelopen drie jaar hebben al meer dan 20.000 kinderen en ouders via Groen doet goed kennis gemaakt met de natuur in hun omgeving. Wij laten hen de natuur ontdekken, waardoor zij gezonder en gelukkiger opgroeien. Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen in Utrecht de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven. Wil je de eerdere edities van deze nieuwsbrief bekijken? Je vindt ze hier.

© Copyright IVN 2020
Afmelden voor deze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

      


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IVN · Plantage Middenlaan 2c · Amsterdam, Noord-Holland 1018 DD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp