Pressemeddelelse fra RETSFORBUNDET - Danmarks bæredygtige parti


tirsdag den 27. august


Thorning lader sig føre af vinden


- Helle Thorning Schmidt lader sig føre som en marionetdukke af det, hun kalder "vore nærmeste allierede", altså USA og Storbritannien. Det konstaterer Retsforbundet efter statsministerens nye udmelding om at gå bag ryggen på FN, hvis sikkerhedsrådet ikke reagerer overfor Syrien.

Dette er en besynderlig dansk udenrigspolitisk zigzaglinie. Man ser hvordan vinden blæser og efter en smule såkaldt diplomatisk pres ser det ud til at statsministeren nu er villig til at opgive det klare krav som udenrigsminister Villy Søvndal anførte så sent som i går  mandag: "Det afgørende er, at vi ikke tager ansvaret væk fra FNs Sikkerhedsråd i den nuværende situation," sagde Søvndal.

Desværre nøjes statsministeren ikke blot med at desavouerer sin udenrigsminister, men undergraver endnu engang FN og organisationens muligheder for fredsskabende arbejde.

Hvis man går uden om FN risikerer man snarere at optrappe konflikten frem for at løse den, hvis store dele af det internationale samfund ikke står bag et indgreb i en situation, som er så uoverskuelig som situationen i Syrien.

Derudover er det en helt urimelig trussel overfor FNs Sikkerhedsråd når Thorning i virkeligheden siger at hvis ikke rådet kommer med en løsning som USA, Storbritannien og Danmark kan lide, så laver vi vores eget indgreb. Det er ikke en farbar måde at føre globalt samarbejde på, fastslår Retsforbundet.


Retsforbundet kan i denne sag kontaktes for yderligere kommentarer på tlf 28 74 78 55 (Poul Gerhard Kristiansen, politisk ordfører) eller tlf 61 69 01 72 (Jan Møgelbjerg, udenrigspolitisk ordfører)


Fakta

Retsforbundet blev stiftet d. 21. oktober 1919 af tilhængere af den amerikanske økonom Henry George.

I begyndelsen var meningen, at vi ville skabe en fri, politisk forening og ikke et parti – deraf navnet.

Partiet har kollektiv ledelse, der består af 7 demokratisk valgte medlemmer.

Vi sad i folketinget i de fleste perioder fra 1924 til 1981.

Vi er stadig en del af Folkebevægelsen mod EU.

Besøg os på www.retsforbundet.dk eller på Facebook
Lyngbyvej 42, 2100 København Ø
Tlf. +45 51 20 44 63

Mail: info@retsforbundet.dk