Pressemeddelelse fra RETSFORBUNDET - Danmarks bæredygtige parti


 mandag den 19. august


Stop formynderiet
mod de ledige


- Det vigtigste krav til en kommende beskæftigelsesplan er at de ledige skal mødes med tillid i stedet for bureaukratisk kontrol og mistro, fastslår Poul Gerhard Kristiansen, politisk ordfører for Retsforbundet - Danmarks bæredygtige parti.

- Det vil være positivt, hvis beskæftigelsesminister Mette Frederiksens kommende udspil om en reform af beskæftigelsessystemet kan stoppe den omfattende mistænkeliggørelse af de ledige. Indholds- og virkningsløs kontrol er et håbløst ressourcespild, der låser de ansatte til negative opgaver og blokerer frem for at sætte de lediges kvaliteter frie. Det, vi har brug for er et system, som hviler på frihed og ansvarlighed frem for tvang og kontrol, siger Retsforbundets politiske ordfører Poul Gerhard Kristiansen.
 
Han understreger at det er positivt, hvis regeringen endelig vil satse på en indsats for at uddanne de ledige, så de får relevante forbedringer af deres jobmuligheder og ikke blot får kurser for kursusindustriens skyld.
 
- De lediges endeløse karruseltur i systemet har i virkeligheden kun været en alibiindsats. Den har ikke skaffet jobs, men kun skaffet meningsløs beskæftigelse for de ledige, for de arbejdsgivere, som har behandlet strømme af tomme ansøgninger og for de jobkonsulenter, som har brugt det meste af deres tid på kontrol og skemaer. Papirarbejde som ingen kan bruge til noget, men som er taget fra den tid der skulle have være brugt på at gøre en konkret indsats for at skaffe folk i arbejde.
 
- Et opgør med formynderiet skal suppleres med en bæredygtig økonomisk politik og skattepolitik, som skaffer reel beskæftigelse, siger Retsforbundets politiske ordfører.


Poul Gerhard Kristiansen kan kontaktes for yderligere kommentarer på tlf 28 74 78 55 eller mail poulgk@retsforbundet.dk


Fakta

Retsforbundet blev stiftet d. 21. oktober 1919 af tilhængere af den amerikanske økonom Henry George.

I begyndelsen var meningen, at vi ville skabe en fri, politisk forening og ikke et parti – deraf navnet.

Partiet har kollektiv ledelse, der består af 7 demokratisk valgte medlemmer.

Vi sad i folketinget i de fleste perioder fra 1924 til 1981.

Vi er stadig en del af Folkebevægelsen mod EU.

Besøg os på www.retsforbundet.dk eller på Facebook
Lyngbyvej 42, 2100 København Ø
Tlf. +45 51 20 44 63

Mail: info@retsforbundet.dk