Copy
Uitnodiging Expositie 'Stoer, Krachtig of Prachtig'. U mag het zeggen! Tevens uitnodiging voor onze jaarlijkse Nieuwjaarsborrel.
Bekijk deze mail in een browser


'Stoer Krachtig of Prachtig'
U mag het zeggen! 
Zaterdag 28 januari wordt om 13.00 uur in de Dutch Art & Design Salon, Lange Putstraat 10 ’s-Hertogenbosch, Expositie ‘Stoer Krachtig of Prachtig’  geopend.  U mag het zeggen!
Iedereen is van harte welkom op de opening, tevens onze nieuwjaarsborrel. Hét moment om kunstenaars te ontmoeten en jezelf te laten verrassen. Laat de kunst door je aderen stromen en proost met ons op een mooi kunstzinnig 2017. De toegang is gratis.
De expositie is te bezichtigen tot en met 25 maart 2017.

Gerard Galema

De abstract expressionistische kunst was liefde op het eerste gezicht voor Gerard. Kunstenaars als Karel Appel en Willem de Kooning hebben een onuitwisbare indruk op hem gemaakt. Galema’s schilderijen zijn kleurrijk maar ook ingetogen van aard. Er is altijd een zoeken naar het grote gebaar en tegelijkertijd een oriëntatie naar een minimalistische insteek. Zijn werk heeft een subtiele gelaagdheid en diepgang. Met het dynamische spel van vorm en kleur schept Galema een kader waarbinnen de toeschouwer zijn fantasie de vrije loop kan laten gaan.

Antoinette Janssen

is een nieuwe kunstenares in de Salon. Houdingen zijn de rode draad in haar werk. Kleuren zichtbaar in de huid. Snelheid die lijkt door te gaan en tegelijk verstild. Pas op latere leeftijd ging ze naar de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk, nog later volgde ze drie jaar de kunstacademie in Londen. Ze werd verliefd op papier omdat het een materiaal is waarop je veel technieken kunt toepassen. De laatste tijd ontdekte ze dat kartonnen het ook goed als drager doen. Het heeft een industriële en stoere uitstraling en het is heel puur materiaal.

Adje van Herwijnen

Als keramiste heeft Adje door de jaren heen aan veel evenementen en kunstexposities meegedaan. Pas later ontdekte ze de Raku techniek die haar letterlijk in vuur en vlam zette. Vooral het stoken in de buitenlucht en de verrassing hoe je werk uit de oven komt vindt zij heel stimulerend. Haar objecten krijgen daarna meestal een ‘finishing touch’ met metaal of een ander materiaal waardoor ze een geheel eigen uitstraling krijgen. Het belangrijkste vindt Adje dat mensen genieten van haar werk!

Nieuw in de Salon
de tassen van Krista van Dijk

Krista ziet de tas vooral als een gebruiksproduct. Maar ook als een product wat helemaal moet kloppen, daarmee bedoelt ze dat alles één geheel moet vormen. Ze heeft zich gefocust op de verbinding van de schouderband aan de tas zodat de schouderbanden betrokken worden bij de rest van het ontwerp en zo één geheel vormen met de tas. In de Lahti tas kun je dat mooi zien, een tas waarbij de ronde lijnen in de tas doorlopen in de schouderband waardoor er geen begin maar ook geen eind lijkt te komen aan de lijnen. Hierdoor is de noodzakelijke zijnaad verdwenen en in plaats van een praktisch element een beeldend element in de tas geworden.

Anar Creations

Binnenkort nieuw in de Salon de exclusieve shawls met prachtige prints van Anar Creations waarover in de volgende nieuwsbrief en binnenkort ook op facebook meer informatie volgt. De shawls zijn vanaf volgende week in de Salon, maar wees gewaarschuwd ‘zien is kopen’.


nieuw


gerna
scheepens
 


nieuw


sacha
wendt
 
Copyright © 2017 Dutch Art & Design Salon, alle rechten voortbehouden.


Verander hier uw abonnement.
U kunt uw instellingen updaten of u schrijft zich uit

Email Marketing Powered by Mailchimp