Copy
De Nieuwsbrief van de Johannes Post Groep, Scouting Assen. Nieuws van de Welpen, Verkenners, Rowans en de Anthonie van Diemenstam.
Lastig te lezen of gekke opmaak? 
Lees de nieuwsbrief in je browser

De JPG Nieuwsbrief

Door: Niels Goedvolk (PR & Communicatie)
Hee hallo! Daar zijn we weer met de tweede digitale nieuwsbrief van de Johannes Post Groep!

Bedankt voor de vele positieve reacties naar aanleiding van de eerste editie. Wist je dat je oude edities van de nieuwsbrief in ons nieuwsbrief archief kan teruglezen? 

Momenteel krijg je de nieuwsbrief via de leidingteams. Wil jij echter direct de nieuwsbrief in je eigen postvak? Ga dan naar de website en neem een abonnement op de nieuwsbrief

De komende tijd zal voor alle speltakken in het teken staan van voorbereidingen voor het Noorderlijk Pinksterkamp. De hele groep heeft er erg veel zin in en is voor vele leden het hoogtepunt van het jaar. Helaas is het na NPK al tijd voor de laatste opkomst van het seizoen en afsluiting met een grote schoonmaak.

In de zomer zullen we ons 85-jarig jubileum groots vieren met een gezamenlijk zomerkamp in Elp! Daarover later meer informatie via de leiding en de website. We hopen dat iedereen mee gaat en ouders en belangstellenden een kijkje komen nemen op de bezoekdag!

Heb je tips, opmerkingen of wil je wat kwijt naar aanleiding van de nieuwsbrief? Stuur een mailtje of zeg het op facebook. Veel leesplezier toegewenst!

Inhoudsopgave

Akela weer terug uit Gambia!

Door: Hathi
De afgelopen weken hebben de welpen een aantal hele leuke opkomsten gehad. Zo hebben ze onder andere tonnenroof, levend ganzenbord en boskwartet gedaan en hebben ze geleerd hoe je knopen moet maken. De afgelopen opkomsten was er ook, voor de meeste welpen, een bekend gezicht terug bij het leidingteam. Akela is namelijk eind April weer teruggekomen uit Gambia, hier heeft zij ruim 5 maanden ontwikkelingswerk gedaan. 
 
Ook hebben een aantal Welpen weer meegelopen met de dodenherdenking op 4 mei. De Welpen Thomas C (Kees), en Marijn hebben namens de Johannes Post Groep één van de drie grote kransen die bij het herdenkingsmonument neergezet is overhandigt aan de personen die deze daar hebben neergelegd. 
Verder is het over enkele weken weer zover. Dan gaan de Welpen weer naar één van de leukste kampen van het jaar, het Noordelijk Pinksterkamp. Dit jaar gaan er 13 Welpen mee op NPK en het thema is superhelden. Het beloofd weer een fantastisch kamp te worden en de leiding is al een tijdje druk bezig met de voorbereiding. 

Komende zaterdag is er gewoon weer opkomst en wij hopen jullie dan weer te zien bij ons gebouw aan de Houtlaan. Wat we gaan doen is nog een verrassing!
Verkenners

Vikingen bereiden zich voor op NPK

Door: Avelien Nicolai (Verkennersleiding)
Van 10 tot 11 mei zijn de verkenners ondanks de regen gestart met voorbereidingskamp op NPK! De JPG zal zich daar presenteren als echte Vikingen. De stoere zeevaarders moeten natuurlijk ook hun kamp opzetten, dus gedurende dit weekend leren de verkenners alvast weer even hoe het is om de keuken, vuurtafel en tent op te zetten. Ook wordt er hard geoefend om het goed te maken voor de kampeervaardigheidsinspectie, die ook dit weekend was uitgenodigd om tips te geven.
Met de regen viel het gelukkig wel mee en het was dan ook een relaxte zaterdag. 's middags was het hele kampement opgebouwd, en het zag er super goed uit! De rest van het weekend was er nog tijd voor een dropping en om er voor te zorgen dat de JPG er ook goed uit ziet op het NPK, is er van papier maché een Viking helm geknutseld. De verkenners en het leidingteam hebben na dit weekend extra veel zin in NPK!
Rowans

Rowans zetten zich in voor dodenherdenking en bevrijdingsfestival

Door: Niels Goedvolk
Helaas hebben de rowans zelf geen stukje geschreven voor de nieuwsbrief. Gelukkig weet ik dat de rowans de afgelopen tijd het ook heel erg druk hebben gehad! De rowans bereiden zich natuurlijk ook voor op het NPK. Dit jaar is het thema TV en moeten alle subkampen strijden om de schaarse subsidie. Welke zender heeft het beste programma aanbod? 

Naast actief op de reguliere opkomsten verhuren de rowans zichzelf aan projectorganisaties of bedrijven ter ondersteuning. Het geld wat binnenkomt wordt besteed aan het zomerkamp.

Met name de klus voor Bevrijdingsfestival Drenthe in Assen was pittig. Een hele week voordat het festival bij de baggelhuizerplas begint moet er al opgebouwd worden. De rowans plaatsen van hekwerk, tenten materiaal en ook nog een dikke stormbaan. Ook helpen de rowans mee met beveiliging. Het is echt een hele klus, ook voor de begeleiding. Er is echter door alle bezoekers volop genoten van de stormbaan! Goed werk!
Hoe de rowans de komende weken gaan vullen weet ik nog niet, maar hou de website voor verse updates in de gaten. En de volgende keer zie ik graag een stukje, anders verandert deze plek voor straf in een roze kleurplaat van K3! :)

De stam kan er weer tegenaan deze zomer!

Door: Peter Pitstra
... en terwijl ik die titel typ breekt het zonnetje gelukkig weer even tussen de regenbuien door. Maar snel over naar de stam. Sinds de vorige nieuwsbrief heeft de AVD het bijltje er nog niet bij neer  gegooid, viel Pasen weer niet tijdens Pinksteren (gelukkig maar), heeft onze dame een “botox” behandeling gehad en hebben we ook even stil gestaan.
 
Begin april waren we er weer bij: de Houtkloofdag. Gewapend met (kloof)bijlen zijn we de houtblokken te lijf gegaan. Ondanks onze enorme spierkracht kwam er pas echt schot in de zaak toen er wat zwaardere artillerie in de vorm van een houtkloofmachine bij kwam. Ten tijde dat deze tot de laatste druppel benzine zijn kruid had verschoten was er een flink gat geslagen in de stapels hout. Zo kunnen we allemaal ons gebouw met verwarming en het komende warme weer, weer  … euhm, warm stoken. Of buiten een kampvuurtje hebben.
 
En dan was het ook nog Pasen. Naast de paashaas, eieren en Bijbelse verhalen bij ons vooral bekend om de HIT. Alles liep weer als van gewend: de nieuwe schotten van Maxima nog even vlug in de beits en tijdens vertrek een band verwisselen: mooi dat het zo kan. Langzaam begint onze oude dame na wat drastische ingrepen er weer zo strak uit te zien, dat zelfs bij Jerney Kaagman weer een glimlach zou doorbreken.
 
Met hier en daar een bui(tje) was het weer ook niet slecht. De thermo onderbroeken van vorig jaar konden dan ook ingeruild worden voor korte broeken op zijn tijd.
Na een paar dagen (en nachten)en deels onnodig postje opbouwen, postje afbreken, terrasje hier, parkeerbeheer daar kon Maxima met de overgebleven Anthonen tevreden terug snorren naar Assen. Een goed begin van het “kampeerseizoen” en op naar Pinksteren. 

Ondertussen zijn we ook stil blijven staan op 4 mei. Samen met onze jeugdleden heeft een deel van de AVD meegelopen tijdens de stille tocht in Assen. Een mooie traditie, niet alleen omdat onze groep is vernoemd naar Johannes Post…
 
En dat brengt ons alweer met de blik op de toekomst. Er ligt een drukke doch mooie zomer in ons vooruitschiet. Over pak en beet een maand staan we wederom onze mannetjes tijdens het jaarlijkse NPK. Ditmaal is voor ons het thema: Oertijd. Onze horloges kunnen we thuislaten, want gezelligheid kent geen tijd. Onze ‘knuppels’ kunnen wel mee.
 
Ook het NaWaKa (Nationaal Water Kamp) heeft een editie deze zomer. Dit is een groot nationaal kamp voor waterscouts. Omdat ze wat beter zijn met boten helpen we ze altijd even mee met het opzetten van een paar tentjes (x10). Zo laten de Anthonen hun tronie ook op nationaal gebied zien. En als we Maxima even willen laten rusten kunnen we tussentijds vast ronddobberen op een bootje, gekaapt of niet.
 
Vlak daarop zal de stam met een delegatie aanwezig zijn tijdens het gezamenlijke zomerkamp. Uiteindelijk zijn we een onderdeel van de JPG. Voor een deel zullen we ‘dienen’, maar voor een deel ook niet. In elk geval maken we er met zijn allen een knallend kamp voor ons 85ste jubileum.
Ondertussen hebben jullie de naam Maxima al een aantal keer voorbij zien komen. Onze vertrouwde maar ook oude dame en al jaren deels gezichttrekker van de stam, is de afgelopen jaren helaas in haar gezondheid achteruit gegaan. De Vereniging Klassieke Vrachtwagens Anthonie van Diemenstam (VKVA), een soort “dochtervereniging” vanuit de stam voor de vrachtwagens is daarom jaren geleden opgericht. Inmiddels zijn een aantal onderdelen van haar lichaam vervangen en opgeknapt, maar we zijn er nog niet. Een facelift is onder andere nog nodig, en dat kost nog wat geld. Daarom zijn inmiddels de voorbereidingen gestart om aan het eind van de zomer via verschillende, feestelijke, activiteiten hier extra geld voor binnen te slepen. Voor nu nog een verrassing maar hier zult u de komende maanden meer van horen.
 
En zo, na een blik terug en vooruit, zal ik er net als de stam even tegenaan gaan om in de inmiddels ontstane buien mijn boodschappen te halen.

Zonnig spoor!

De groepsagenda:

 • 2 juni: Training Gewenst Gedrag
 • 1 juni: Materiaallijst Zomerkamp inleveren bij materiaalbeheer
 • 6 – 10 Juni: Noorderlijk Pinksterkamp Marnerwaard (opgaveformulier)
 • 19 mei: Beheerstichtingvergadering
 • 20 juni: Laatste opkomst van het seizoen (vrijdagavond)
 • 21 juni: Grote schoonmaak en BBQ
 • 28 juni: TT (Geen opkomst)
 • 5 juli – 17 augustus: Zomervakantie (geen opkomst)
 • 9 – 15 augustus: Gezamenlijk Zomerkamp (opgaveformulier / meer informatie)
 • 23 augustus: Eerste opkomst seizoen 2014 / 2015
 • 13 September: Aanwezig op S.W.A.M.P Marsdijk (Meer info volgt)

Nieuws van Johannespostgroep.nl

Nieuwe fietsenrekken dankzij hulp ouders

Enkele betrokken ouders hebben geklust aan nieuwe fietsenrekken voor de groep. 
> Lees verder op de website

Online shoppen? Via JPG website hoppen!

Bezoek je online winkel via onze Sponsorclicks pagina. Voor elke succesvolle transactie krijgen we een  bedrag (commissie). 
> Lees verder op de website

Technieken: een Lets vuur maken

Ook al eens een Lets vuur gemaakt? Dan kook je bovenop de stam hout. 
> Lees verder op de website

Kom ook bij de Johannes Post Groep!

Rowans

Kom meedoen en laat je uitdagen!

Volg ons via facebook!

Maak contact met mede scouts en andere facebookers die de Johannes Post Groep leuk vinden! Wordt ook fan!

In de volgende nieuwsbrief:

 • Verhalen over het epische NPK
 • Scoutingtechnieken uitgelegd door Joop in de Knoop
 • En natuurlijk nieuws van de Welpen, Verkenners, Rowans en de Stam.

Kopij aanleveren voor: Donderdag 19 juni 2014

Facebook
Website
De Nieuwsbrief is het periodieke groepsblad van de Johannes Post Groep en de Anthonie van Diemenstam, Scouting Assen.

Jaargang: 32
Nummer: 2
Datum: 15 mei 2014

Redactie: PR & Communicatie (Niels Goedvolk)
 
Leuke foto's of stukjes kun je sturen naar: post@johannespostgroep.nl. 

Inleveren kopij voor volgende nieuwsbrief: Donderdag 19 juni 2014
Afmelden voor de JPG Nieuwsbrief    Bijwerken van je voorkeuren


Copyright © 2014 

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar alle leden, ouders/verzorgers en betrokkenen van de Johannes Post Groep. Wil je je afmelden? Stuur een email naar post@johannespostgroep.nl.

Email Marketing Powered by Mailchimp