Copy
bacc endavant |
Actualitat de l'entitat i del món de la bicicleta


#04

Arrenca la Setmana de la #biciBCN2014!

Participa en les activitats del BACC

 

El BACC participa en la Setmana de la Bicicleta 2014 de Barcelona oferint les següents activitats:

Bicieixam – Gimcana cultural en bici (*)
Divendres 13 de juny a les 20 hores

Taller de Mapeig Urbà sobre la bicicleta a Barcelona
Dissabte 14 de juny de 10 a 14 i de 16 a 20 hores

Pedala per Barcelona – Bicicletada diürna (*)
Diumenge 15 de juny a les 11 hores

Fotografia la Setmana de la Bicicleta
Durant tota la setmana

Informa’t de cada activitat clicant sobre elles. Les activitats es realitzaran al stand del BACC, situat al Moll de Bosch i Alsina de Barcelona.

(*): Inscriu-te gratuïtament en aquestes activitats en cas de voler participar-hi

Viu la Setmana de la Bicicleta amb el BACC!

Comença la reforma de la Diagonal

Com serà pels ciclistes?

 
Consulta el comunicat de premsa i les al·legacions presentades pel BACC.
 

La modificació del projecte de la Diagonal ens dóna uns resultats ambivalents. D‘una banda, la onerosa reforma gairebé no tindrà millores des del punt de vista de la mobilitat, donat que el trànsit es mantindrà en menys espai (més congestió?) i el transport públic no gaudirà de cap canvi substancial, mantenint els presents i importants dèficits.

En aquest sentit, el que podria ser un canvi de paradigma per a la ciutat no serà més que un canvi essencialment cosmètic però que inclou una modificació destacable del carril bici, en passar a calçada i sense segregació amb fitons.

De fet, el carril bici desapareixia a les primeres propostes del projecte i en aquests moments es manté. No obstant, existeix el risc que en alguns trams no es restitueixi després de les obres, tot i que se’ns manifesta el compromís que es mantindrà sense interrupcions.

Des del BACC seguirem treballant intensament per aconseguir un carril bici amb les màximes prestacions en seguretat viària, connectivitat, visibilitat i fluïdesa.

Llegeix les característiques de la reforma en l'article complet del nostre web.
 

Les mascaretes anti-pol·lució a debat

Valorem-ne l'efectivitat o les alternatives

 

L’ús de la bicicleta ha suposat una solució per a la mobilitat i augmenta progressivament cada any, com també ho fa la pol·lució en moltes ciutats. Per això cada cop més ciclistes es plantegen incorporar una mascareta amb filtres de protecció en el seu equipament.

Des del BACC hem estat analitzant-ho des de l’experiència amb diversos usuaris, premsa i altres entitats, per donar una resposta clara i una solució davant la problemàtica de la qualitat de l’aire.

En un entorn on l’aire està contaminat, la mesura més efectiva sempre és la circulació per carrers on el trànsit rodat sigui baix, i a ser possible evitant hores punta. Tanmateix, i davant l’existència de carrils bici per zones on el trànsit sol ser elevat, una mascareta pot alleugerar la càrrega contaminant de l’aire respirat.

Malauradament no hi ha cap producte disponible que sigui eficaç pel que fa a les partícules més contaminants, ja que són tan petites que traspassen qualsevol filtre d’una màscara semi-facial.

El camp de les mascaretes anti-pol·lució necessita força desenvolupament científic i tècnic. I per altra banda recau en l’administració establir les correctes recomenacions a l’hora de circular en bicicleta o fer esport a l’aire lliure en entorns urbans. Cal evitar-ho davant de certs factors ambientals, o ens podem protegir i de quina manera?

Llegeix l'
article complet en el nostre web.


 
Website
Twitter
Email
Copyright © 2014 Bicicleta Club de Catalunya - BACC, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp