Copy
bacc endavant |
Actualitat de l'entitat i del món de la bicicleta


#02

Glòries, entorn caòtic!

La bicicleta és la gran oblidada


Espererem amb ganes veure feta realitat la nova plaça de les Glòries perquè podrem gaudir d'una superilla pacificada pels vianants i els ciclistes. No obstant ens sobta que sent aquest l'objectiu final, a dia d'avui encara no es tingui realment en compte la bicicleta en la planificació de les obres.

Després de visitar la zona hem comprovat com no s'han habilitat els itineraris provisionals anunciats. O potser ens diran que sí, i que són justament la solució que veiem, clarament molt mal resolta.

La planificació de les obres ha de millorar de forma urgent per incloure-hi la bicicleta! En cap de les últimes obres a la ciutat (Paral·lel, Sant Joan o Glòries) s'han habilitat els itineraris provisionals que pertoquen. A banda del resultat definitiu és també molt important planificar els usos temporals. Els únics que hem de patir les obres som vianants i ciclistes?

Llegeix l'article complet en el nostre web, amb reportatge fotogràfic inclòs.

 

Registre de bicicletes robades

Una eina amb possibilitats

 
Els Mossos d'Esquadra han obert al públic el seu registre de bicicletes robades per tal que si algú ha patit un robatori pugui consultar si la seva bicicleta està en algun dels dipòsits d'aquest cos policial.

Aquesta mesura és positiva però es queda a mitges. Cal enfocar el problema des d’una òptica integral que resulti eficaç per trencar el cercle dels robatoris.

Pel 
BACC, caldria que es registrés qualsevol compravenda que tingués lloc a nivell nacional. També que es restringís la venda i reparació de bicicletes en tendes especialitzades i compromeses, i evitar la revenda de bicicletes robades.

De moment tocarà seguir recordant als ciclistes que aparquin bé la seva bicicleta i que la registrin al seu ajuntament. En cas de robatori, feu la corresponent denúncia als
Mossos d’Esquadra.

Llegeix l'
article complet en el nostre web.

 

Bicing, properes passes

Patrocini i bicicletes elèctriques

 
La introducció d'un patrocini no pot comportar cap reducció en la qualitat: la redistribució i els indicadors del servei han de tornar als nivells habituals. Ni pot suposar una modificació de la tarifa, en la seva quantia o tipologia: s'ha de mantenir l'abonament actual com a principal, a un preu que no creixi per sobre de l’IPC.

L'Ajuntament no ha de reduir la seva aportació al bicing: els ingressos addicionals han de servir per un "major upgrade" que permeti que una part de la flota sigui elèctrica i que s'habilitin més bicicletes i més estacions, especialment allà on se n'han retirat i a zones altes on encara no han arribat mai.

La sostenibilitat econòmica del servei no passa per augmentar les tarifes o reduir el nivell del servei sinó per introduir més usuaris, tant habituals com ocasionals, especialment com a complement al transport públic mitjançant la propera T-Mobilitat. El benefici seria recíproc amb la intermodalitat que es donaria.

 
Website
Twitter
Email
Copyright © 2014 Bicicleta Club de Catalunya - BACC, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp