Copy
bacc endavant |
Actualitat de l'entitat i del món de la bicicleta


#01

Nova Junta del bacc

Un canvi ple d'optimisme

A finals de l'any 2013 es va convocar una assemblea extraordinària de l'entitat de la qual va sortir escollida una nova Junta encapçalada per l'Albert Sanz com a President. L'acompanyen en Carlos Benito, l'Adrià Arenas i l'Albert Ballbé.

L'entitat es centrarà en dos objectius principals: defensar els drets i deures dels ciclistes, i donar atenció a les necessitats del soci.

Des del primer moment hem seguit mantenint contacte i reunions amb l'administració i altres entitats. Com a altre aspecte important potenciarem la comunicació, començant amb l'estrena d'aquest butlletí -bacc endavant- i reprenent l'activitat a les xarxes socials. També estrenarem en breu el nou web, en el qual estem ultimant detalls.

Tenim il·lusió i ganes de tirar endavant el bacc. Esperem actuar amb encert i comptar amb la vostra confiança i participació.

Més eixos creuen BCN

Connexions per arribar a Sants, el Poblenou i Sant Andreu

Des del passat mes d'octubre estan en marxa les obres per ampliar i millorar la xarxa de carrils bici de Barcelona. Podem destacar els eixos Llobregat-Besòs per Provença i Pujades i els eixos mar-muntanya per Calàbria i Felip II - Bac de Roda.

Així mateix, són molt importants les actuacions que eviten desconnexions entre carrils bici i les que donen seguretat en les interseccions. Aquí podem mencionar l'av. Diagonal entre Sicília i Marina o les places Tetuan i Francesc Macià.

El que si hem de criticar és que durant els períodes d'obres i reformes en l'espai públic, els carrils bici no es mantinguin en la programació i desapareguin, amb una temporalitat de molts mesos. No sempre s'ofereixen alternatives ni hi ha la suficient senyalització. Tenim exemples a l' av. Paral·lel, el pg. de Sant Joan i la pl. de les Glòries. Seria inacceptable que en la reforma de l'av. Diagonal és contemplés la possible interrupció.

Contaminació

Reflexions

Barcelona és una de les ciutats més contaminades d’Europa i aquest problema s’ha convertit en crònic ja que portem més de 12 anys superant els límits establerts per la UE, sense que les mesures aplicades siguin efectives. S'han d'abordar les conseqüències.

El principal focus emissor de la contaminació urbana és la gran densitat de vehicles que circulen per la ciutat i l’àrea metropolitana. Les mesures proposades en els Plans de Millora de la Qualitat de l'Aire sovint no són concretes i manquen d’ambició per part del Govern.

Per aquest motiu i ara més que mai la bicicleta, tan coneguda pels seus efectes positius, hauria de ser la punta de llança d’un canvi radical en la mobilitat per aconseguir una ciutat respirable. Tampoc podem oblidar el transport públic, castigat novament per la pujada de tarifes. Posem-nos en marxa!

Twitter
Copyright © 2014 Bicicleta Club de Catalunya - BACC, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp