Copy
bacc endavant |
Actualitat de l'entitat i del món de la bicicleta


#07

Noves quotes pels socis

Si t'estimes la bici, BACC

 
Durant les properes setmanes procedirem a fer el cobrament de la quota anual corresponent a l'any 2015 (mantenim preus). Si darrerament hi ha hagut cap modificació en les teves dades (compte bancari, adreça, mail...), comunica'ns-ho si us plau via formulari o escrivint-nos a socis@bacc.cat.

Fes servir també el formulari si desitges efectuar qualsevol canvi en la modalitat de quota. 
Totes les quotes inclouen una assegurança de responsabilitat civil. Com a novetat oferim l'opció Plus que inclou a més una assegurança amb reclamació de danys i perjudicis, entre d'altres cobertures.
  • Quota Individual: 26€
  • Quota Individual Plus: 45€
  • Quota Reduïda: 17€
  • Quota Reduïda Plus: 33€
  • Quota Familiar: 41€
  • Quota Familiar Plus: 41€ + 19€/membre (a triar quins membres)
Les Quotes Reduïdes s'apliquen de forma automàtica per a menors de 25 anys o majors de 65 anys. Les Quotes Familiars inclouen els membres d'una mateixa unitat familiar.

I si encara no ets soci, ho pots fer omplint el formulari del nostre web.

El BACC ofereix Biciescola i Bicipasseig aquesta primavera

A les Glòries i la Diagonal

 

El BACC ofereix dues activitats de primavera: classes de la Biciescola per aprendre a anar en bicicleta i un Bicipasseig guiat per conèixer la infraestructura ciclista, la normativa i guanyar confiança a l’hora de circular per la ciutat.

Consulta aquí la informació: Biciescola a les Glòries i Bicipasseig a la Diagonal.

Feu arribar la informació a aquells que puguin estar interessats!

Presentades al·legacions a la nova ordenança de circulació de Barcelona

 

Per als ciclistes, les ordenances són importants perquè defineixen les normes de convivència de la bicicleta amb els altres usuaris de la via a les nostres ciutats. En el nostre cas, cal afegir que tradicionalment les ordenances de Barcelona han estat inspiració per a les ordenances de molts altres indrets, tant al nostre país com a la resta d’Europa.

Així, una bona infraestructura no serveix de res sense unes bones normes. Per això sempre ens agrada recordar la nostre filosofia: “la bicicleta requereix protecció abans i després de l’accident”. Tradicionalment, però, les lleis de trànsit han estat redactades per, bàsicament, donar una protecció als conductor de vehicles motoritzats per tal de poder travessar amb fluïdesa les ciutats.

Consulta l'article complet i les al·legacions al nostre web.

Website
Twitter
Email
Copyright © 2015 Bicicleta Club de Catalunya - BACC, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp