Copy
Woondienst regio Roeselare is een samenwerkingsakkoord tussen de gemeentebesturen en OCMW's van de gemeenten Hooglede, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden.
 
Lees deze nieuwsbrief online
Facebook
www.woondienstregioroeselare.be
 
Nieuwsbrief april 2018

Inhoud van deze nieuwsbrief

Premies 2018

Op vlak van premies is er in 2018 niet veel veranderd.
De premie van Eandis voor spouwmuurisolatie is gedaald van 6€ per m² naar 5€ per m². 
Vanaf januari komt ook binnenmuurisolatie in aanmerking voor een premie van 15€ per m². 

Alle premies die gelden in de gemeenten, zijn hier te raadplegen. 

Renteloze energielening voor doelgroep

Voor bepaalde energiebesparende werken kan er in 2018 nog een energielening aangevraagd worden via de Vlaamse overheid. De rente daarvan ligt vast op 2%. 
Voor bepaalde personen is deze lening zelfs renteloos. Zij kunnen ook in 2019 nog tot 15.000€ lenen, af te betalen over een termijn van max. 10 jaar. 

Naast mensen met een sociaal tarief voor elektrciteit/ een verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds/ personen met problemen bij het betalen van energiefacturen, komen ook gezinnen met een gezamenlijk belastbaar inkomen in 2015 van max. 30.640€ in aanmerking voor deze renteloze lening. Meer info vindt u hier

Groepsaankoop groene stroom

Met meer dan 57.000 inschrijvingen is de zevende groepsaankoop 100% groene elektriciteit en aardgas van de Provincie West-Vlaanderen dit jaar al een groot succes. Dankzij de vele inschrijvers heeft de veiling een goed resultaat behaald. ENGIE Electrabel bracht hierbij het beste bod uit. 

Raadpleeg hier de tariefkaart voor elektriciteit. 
Raadpleeg hier de tariefkaart voor gas. 

Inschrijven en overstappen kan nog tot 30 april 2018 via www.samengaanwegroener.be. Mensen zonder mailadres kunnen terecht op het loket van de Woondienst.

 

Grijs maar wijs: renovatieproject 60+

In 2017 werd het renovatieproject '‘Grijs maar wijs" goedgekeurd in de 4 gemeenten Moorslede, Lichtervelde, Hooglede en Staden.

Mensen die de 60 jaar voorbij zijn, kunnen daarbij genieten van kwalitatieve begeleiding bij het plannen en uitvoeren van energiebesparende werken. De woondienst en energiesnoeiers komen aan huis om een persoonlijk energie- en kwaliteitsadvies te geven over de woning. In samenspraak met de klant kunnen offertes bij lokale aannemers worden opgevraagd. Bij de uitvoering van de werken wordt er bijstand verleend, en achteraf worden de correcte premies aangevraagd. 

Het project legt de focus op dakisolatie, hoogrendementsbeglazing en muurisolatie. Inschrijven is kostenloos en blijft heel het jaar mogelijk. Meer info: stephi.dumolein@roeselare.be

Trefmoment dak-en thuisloosheid

De voorbije 2 jaar werd er vanuit het impulsproject (z)Onderdak actief ingezet op het bovenlokaal en intersectoraal aanpakken van dak- & thuisloosheid in regio Midden West-Vlaanderen. Op 29 maart konden de betrokken diensten via een trefmoment op een interactieve manier kennis maken met het uitgewerkte actieplan, de recent opgestarte initiatieven én innovatieve methodieken in de strijd tegen dak- & thuisloosheid.

Wil je alles nog eens nalezen, of het je het moment moeten missen? Alle nuttige informatie vind je hier terug. De powerpoint zelf kan je hier raadplegen. 

 

VLOK automatiseert procedures rond woningkwaliteit 

Op 14 mei gaan alle gemeenten binnen de Woondienst Regio Roeselare aan de slag met de Vlaamse toepassing VLOK. De Woondienst Regio Roeselare behoort tot de pilootgemeenten, die eerst aan de slag kunnen met deze toepassing.  VLOK zal de lokale besturen ondersteunen bij al hun opdrachten rond woningkwaliteitsbewaking. Het wordt een onmisbaar hulpmiddel bij, onder meer, de volledige opvolging van procedures ongeschikt- en onbewoonbaarheid, de opmaak en het beheer van conformiteitsattesten en het registreren van besluiten met betrekking tot de nieuwe gemeentewet.  Meer informatie over de toepassing, opleidingen en dergelijke vindt u hier.
 

Roeselare: energiepremie en verhuurpremie 

Roeselare: wonen boven winkels

Stad Roeselare keurde onlangs twee lokale reglementen goed om verhuurders op de private huurmarkt te ondersteunen: de energiepremie en de verhuurpremie. Meer info vindt u via deze link
Stad Roeselare wil zo weinig mogelijk leegstaande winkels in het kernwinkelgebied. Daarom steunt de stad de ondernemers met subsidies. Ook wonen boven winkels wordt in het kader van 'Roeselare b(l)oeit' gesubsidieerd. De verschillende subsidies vindt u hier terug. 

Openingsuren

 
Woondienst regio Roeselare

Dinsdag             8u30-12u       Sociaal Huis Moorslede - Marktplaats 18A
                         13u-16u30     Sociaal Huis Lichtervelde - Statiestraat 80
Donderdag          9u-12u          Gemeentehuis Staden - Marktplaats 2
Vrijdag               8u30-12u       Sociaal Huis Hooglede - Hogestraat 170

Wonen Stad Roeselare 

Maandag t.e.m. vrijdag     8u30 - 12u        Botermarkt 2, Roeselare
Maandag ook                   14u - 18u


Contact:
Woondienst regio Roeselare
P.A.: Botermarkt 2, 8800 Roeselare
lgoddyn@roeselare.be
051 26 24 36 
- 0474 91 66 39

Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen, klik hier om u uit te schrijven.
Hebt u collega's die geïnteresseerd zijn in deze thema's, stuur dit bericht gerust door
Inschrijven kan ook op deze nieuwsbrief.-