Deze P.I.M.P.spiratie mag je niet missen!
Volop nieuws, tips, inspiratie, een primeur & meer. Vanaf nu ligt P.I.M.P. in je werk ook voor jou onder handbereik.
Bekijk deze P.I.M.P.spiratie in je browser
 

P.I.M.P.spiratie

Inhoud

Contactgegevens

Als je mijn e-mailadres in het adresboek van je mailprovider zet, voorkom je dat mijn mails onbedoeld in de 'spambox' terecht komen.

TIP

Je droombaan heb je niet opeens. Daar gaat heel wat aan vooraf. Gun jezelf tijd om na te denken over jouw P.I.M.P. elementen. Spontaan zullen ze niet ontstaan. Neem jezelf dat niet alleen voor, maar plan tijd hiervoor in. In de waan van alle dag vergeet je het anders.

> Blok vandaag nog tijd in je agenda om hiermee aan de slag te gaan.
Tweet
Share
+1
Forward to Friend

TIJD OM STIL TE STAAN

Het einde van het jaar dient zich aan. Een tijd om stil te staan, terug te kijken op wat het afgelopen jaar je heeft gebracht. Maar ook om vooruit te kijken. Om alvast te dromen over wat jij zelf kunt doen om je dromen in 2014 uit te laten komen.

Om je daarbij te helpen, heb ik 5 vragen voor je op een rijtje gezet. Om onder de kerstboom eens bij stil te staan. Zodat je in 2014 sprankelend in beweging kunt komen om P.I.M.P. in je werk te brengen.

De feestdagen betekenen ook: kadootjes! Ik deel graag een primeur met jullie en geef daarbij één van jullie deze primeur kado. Daarnaast wil ik jullie ook de gelegenheid geven om mij kado te doen. Huh? Ja, je kunt mij ook kado doen…

Ik wens je stilstand toe. Om daarna sprankelend vooruit te kunnen. En uiteraard ook ‘gewoon’ hele fijne feestdagen en veel geluk, gezondheid en P.I.M.P. voor het nieuwe jaar. Maak er wat moois van!Maartje

Vijf vragen om stil te staan


Waar kom ik vandaan?
Denk eens terug aan het begin van 2013. Hoe zag je (werkende) leven er toen uit? Wat deed je? Wat deed je niet? En hoe voelde je je daarbij? Wat waren je wensen en voornemens?

Waar sta ik nu?
Op welk punt ben je nu aanbeland? Waar sta je, ten opzichte van het begin van het jaar? Wat is er veranderd? In positieve zin? En in negatieve zin? Welke wensen en voornemens heb je uit laten komen?

Waar wil ik naar toe?
Hoe ziet jouw bestemming er uit? Wat doe je dan? Wat laat je ook? Waar doe je dat? En met wie doe je dat? Probeer dit zo concreet mogelijk te maken. Maak er een beeld van. Een moodboard, een tekening, maakt niet uit. Als je je eindbestemming maar probeert voor je te zien.

Wat is er nodig om op de plaats van bestemming te komen?
Je weet waar je nu staat en waar je naar toe wilt. Stippel het pad uit dat je te gaan hebt. Welke stappen zijn nodig? Maak ook dit weer zo concreet mogelijk. Probeer de stappen zo te formuleren, zodat je ze af kunt vinken.

Welke stap kan ik morgen al zetten?
Het begin is altijd het moeilijkst. Help jezelf dus. Door een eerste concrete stap te formuleren die je morgen al kunt zetten. Maak die stap zo klein mogelijk.

Ok, die laatste vraag is natuurlijk helemaal niet om stil te staan, maar om juist in beweging te komen. Klopt. Want uiteindelijk willen we vooruit, toch? En als we nu al een eerste stap zetten, is de volgende stap een stapje dichterbij...

Kadootjes


Maak kans op "beren schieten"


Wat ik de laatste tijd merk, is dat veel mensen het heft in eigen hand willen nemen. Om er voor te zorgen dat ze P.I.M.P. gaan ervaren in hun werk. Maar 'iets' houdt ze tegen. Om stil te staan bij bovenstaande vragen. Of om juist in beweging te komen. En dat is zo zonde!

Voor iedereen is dat ‘iets’ anders. Ik noem dat ‘iets’ een beer. Precies, beren op de weg.

Ik ga een nieuwe sport beoefenen:
Beren schieten. Ik ga de uitdaging aan om samen met jullie die beren (een kopje)  kleiner te maken, uit de weg te ruimen, of om te vormen tot knuffelberen. Zodat je in actie kunt komen en het heft in eigen hand kunt nemen.

Wil jij van je beren af? Laat me dan weten wat jouw beren zijn. Van allen die hun beren met mij durven te delen, mag één persoon de primeur  van de workshop “Beren schieten” op dinsdag 28 januari 2014 kosteloos meemaken. Ik laat je uiterlijk 6 januari weten of jij de gelukkige berenschieter bent.

Een Loopbaancoach kado


Het klinkt wat raar. Roept misschien ook wat rare beelden op. Een loopbaancoach onder de kerstboom? Maar echt, het kan! In figuurlijke zin dan hè.

Wens jij iemand meer P.I.M.P. toe in zijn of haar werk? En wil je daar graag een steentje aan bijdragen? Dan kun je nu bij P.I.M.P. your career een kadobon bestellen. Degene die de kadobon ontvangt, kan zelf bepalen op welke manier hij of zij deze bon in wil zetten. Als korting op een coachingstraject, om bij een workshop in te wisselen of om bijvoorbeeld een CV quickscan mee aan te vragen.

Als je vóór 15 december jouw kadobon bestelt, zorg ik er voor dat die feestelijk verpakt voor de kerstdagen op de deurmat ligt. Bij jou, of de gelukkige ontvanger.


 

Inspiratie top 3

De meest gelezen & besproken inspiratiebronnen van het afgelopen kwartaal.

1. CVinspiratie - hoe je niet overgeleverd wordt aan de willekeur van de recruiter

2. Gun jij jezelf een droombaan?

3. Een schouderophalen bij de bakker...

Agenda

Toe aan P.I.M.P. in je werk? Nieuwe inspiratie? Of is het gewoon echt tijd om in actie te komen? Hieronder de eerstvolgende activiteiten. De volledige agenda bekijk je hier.
P.I.M.P. your career is Maartje Koppen. Maartje Koppen is P.I.M.P. your career. Loopbaancoaching voor Passie. Inspiratie, Motivatie en Positieve energie.
P.I.M.P. your career
Wijde Begijnestraat 8
Utrecht, 3512 AX
Netherlands

Add us to your address book


Email Marketing Powered by Mailchimp
Wil je de P.I.M.P.spiratie niet meer ontvangen? Meld je dan hier af. Natuurlijk ben je op een later moment altijd weer welkom!

Ken je iemand die ook wel wat P.I.M.P. kan gebruiken in zijn of haar loopbaan? Stuur deze P.I.M.P.spiratie dan gerust door. Graag zelfs!
Ontvang je nog niet automatisch de P.I.M.P.spiratie? Meld je dan nu aan!