Copy

Nordjyllands Historiske Museum


Aalborg Historiske Museum ◦ Apotekersamlingen ◦ Boldrup Museum ◦ Cirkusmuseet Gråbrødrekloster Museet ◦ Hadsund Egnssamling ◦ Hals Museum ◦ Havnø Mølle
Hobro Museum ◦ Lindholm Høje Museet ◦ Lystfartøjsmuseet ◦ Mariager Museum
Møllehistorisk Samling ◦ Vikingecenter Fyrkat
 

Det er højsæson, og alle 14 udstillingssteder er åbne for publikum i denne tid. Når solen skinner, er der skønt på Fyrkat, som har masser af vikingeaktiviteter, og skulle det regne, kan man udforske vores fælles historie inden døre på mange af vores museer – flere af dem byder på specielle aktiviteter for børn. Det gør Sortkrudtfestivalen i Hals også den sidste weekend i juli. Her krydser vi i høj grad fingre for godt vejr.
God fornøjelse med nyhedsbrevet og god sommer. 

NJM

Sortkrudtfestival i Hals

Den sidste weekend i juli buldrer kanonerne atter på Hals Skanse, når den årlige Sortkrudtfestival byder på krudt og kugler og masser af aktiviteter – ikke mindst rigtig meget sjov for børnene. 

Læs mere og køb billet her
 
 

NJM

Ph.d. om den kolde krig

Vi har fået penge til et forskningsprojekt, der skal forsøge at belyse det store spørgsmål, mange stillede sig under den kolde krig: Hvad sker der, hvis krigen kommer? Ph.d.-projektet skrives med udgangspunkt i bunkeren REGAN Vest. 

Læs mere her
 
 

NJM

Møllen maler om onsdagen

Hver onsdag kl. 10-16 i august er der åbent for publikum i Havnø Mølle, hvor vi viser rundt, og hvis vejret tillader det, maler vi også mel. Møllen er fra 1842 og Nordjyllands ældste vindmølle. 

Læs mere her
 
 

NJM

Byvandringer i Hals

I løbet af sommeren tilbyder Hals Museum historiske byvandringer i de hyggelige gader i Hals. Her kan man høre store og små historier om byen og dens udvikling fra vikingetid til i dag.

Læs mere og køb billet her
 
 

NJM

Rundvisning i Apotekersamlingen

Her er piller og pulver, miksturer og salver. Apotekersamlingen i Jens Bangs Stenhus rummer 350 år apotekerhistorie. Vi tilbyder rundvisninger hver lørdag kl. 13 hele sommeren.

Læs mere og køb billet her
 
 

NJM

Bronzestøbning på Fyrkat

Alle hverdage 10-17 frem til fredag 5. august demonstrerer Ken Ravn bronzestøbning som i vikingetiden. Han støber især smykker, men også nålehuse og andre mindre genstande. Det er muligt at købe de færdigstøbte smykker.

Læs mere her
 
 

NJM

Vind med nyhedsbrevet

Som modtager af vores nyhedsbrev deltager du hver måned automatisk i lodtrækningen om en præmie fra én af vores museumsbutikker. Juli er syltemåned, så vinderen denne gang, Mogens Drastrup, får et fint lille sæt med opbevaringskasse og sylteglas. Vinderen har fået direkte besked. Kender du nogen, der vil modtage vores nyhedsbrev, kan de tilmelde sig her
 
 
 
 

Vores samarbejdspartnere:

 
Denne email blev sendt til <<E-mailadresse>>
Afmeld nyhedsbrev
Vises nyhedsbrevet ikke korrekt? Kig her

Nordjyllands Historiske Museum
Algade 48, 9000 Aalborg
Tlf.: 99 31 74 00
mail: historiskmuseum@aalborg.dk

Email Marketing Powered by Mailchimp