Copy

Nordjyllands Historiske Museum


Aalborg Historiske Museum ◦ Apotekersamlingen ◦ Boldrup Museum ◦ Cirkusmuseet Gråbrødrekloster Museet ◦ Hadsund Egnssamling ◦ Hals Museum ◦ Havnø Mølle
Hobro Museum ◦ Lindholm Høje Museet ◦ Lystfartøjsmuseet ◦ Mariager Museum
Møllehistorisk Samling ◦ Vikingecenter Fyrkat
 

Sommeren går på hæld, men aktivitetsniveauet på museerne er stadig højt. Søndag 21. august byder Boldrup Museum på den store aktivitetsdag for hele familien, og samme weekend er der vikingekampe på Fyrkat. I Aalborg er der flere spændende byvandringer, og så er det nu, man kan tilmelde sig efterårets foredragsrække om arkæologi. Som noget nyt kan vi nu også tilbyde klassiske toner til museumsoplevelsen.
God læselyst og god fornøjelse. 
NJM

Kammerkoncert på museet

På tirsdag 16. august er der gratis kammerkoncert på Aalborg Historiske Museum. Det er unge klassiske talenter fra Orkester Norden, der byder på en times varieret koncertprogram i museets foredragssal. Der er fri entré for publikum på museet fra kl. 14, og de første toner til koncerten slås an kl. 15.30.

Læs mere her
 

 
NJM

Byvandring i det glade Aalborg 

Tag med rundt til byens glemte forlystelsessteder, og hør de artige historier om smugkroer og prostitution, værtshusliv, pinsemarkeder og natklubber. Byvandringen slutter med en ”historisk drink” i Duus’ Vinkælder.

Læs mere, og køb billet her
 

 
NJM

Krigerne dyster på Fyrkat

Lørdag 20. og søndag 21. august kan publikum følge de spændende slag mellem vikingegrupperne Nidhug og Ihwar, der kæmper om herredømmet på vikingeborgen. Ihwar vandt sidste år – kan de vinde titlen igen?

Læs mere her
 

 
NJM

Fåredag på Boldrup Museum

Søndag 21. august er det tid at klippe fårene på Boldrup Museum, men dagen byder også på et væld af andre aktiviteter – blandt andet høstarbejde, folkedans, pandekagebagning og trylleri. En skøn dag for hele familien. 

Læs mere her
 

 
NJM

Foredrag om arkæologi

Fire onsdage i efteråret kan man blive klogere på noget af al den nye viden, arkæologerne graver frem i disse år. Foredragsrækken byder blandt andet på nyt om vikingeborgen ved Køge og en massegrav fra Strøby Egede.

Læs mere her
 

 
NJM

Museum efterlyser genstande

Aalborg er en by med indbyggere fra hele verden, og i en ny udstilling vil Aalborg Historiske Museum gerne vise ting fra en række af byens nye borgeres oprindelige hjemlande. Derfor efterlyser museet spændende genstande.

Læs mere om, hvordan du kan bidrage her
 

 
NJM

Byvandring i middelalderbyen Aalborg

Fra Vesterport til Østerport med stop ved blandt andet Helligåndsklosteret, Østerå og Aalborghus går byvandringen gennem middelalderbyen Aalborg. Historierne er mange og spændende, og her får man dem lige der, hvor de udspillede sig.

Læs mere, og køb billet her
 

 
NJM

Knipledag på museet

Lørdag 27. august får Aalborg Historiske Museum besøg af Helen Toft Pedersen, der viser sine kniplede vifter frem og demonstrerer sit håndværk. Hun og andre kniplere vil være på museet hele dagen fra kl. 10-17.

Læs mere her
 

 
NJM

Rundvisning i Apotekersamlingen

Her er piller og pulver, miksturer og salver. Apotekersamlingen i Jens Bangs Stenhus rummer 350 års apotekerhistorie. På grund af ombygning springer vi to lørdage over, men fra 3. september tilbyder vi igen rundvisninger lørdage kl. 13.

Læs mere og køb billet her
 

 
NJM

Vind med nyhedsbrevet

Som modtager af vores nyhedsbrev deltager du hver måned automatisk i lodtrækningen om en præmie fra én af vores museumsbutikker. August er den første efterårsmåned, så vinderen denne gang får en fin plakat med spiselige svampe. Vinderen har fået direkte besked. Kender du nogen, der vil modtage vores nyhedsbrev, kan de tilmelde sig her.
 
 
 
 

Vores samarbejdspartnere:

 
Denne email blev sendt til <<E-mailadresse>>
Afmeld nyhedsbrev
Vises nyhedsbrevet ikke korrekt? Kig her

Nordjyllands Historiske Museum
Algade 48, 9000 Aalborg
Tlf.: 99 31 74 00
mail: historiskmuseum@aalborg.dk

Email Marketing Powered by Mailchimp