Copy
 
 

njm

 

Nyhedsbrev 28. januar 2016

NJM

Rundvisning i apotekersamlingen

Alt fra tørret hjorteblod til giftige biller gemmer sig i krukker og skuffer på apotekerloftet i Jens Bangs Stenhus. Her kan man blive klogere på 350 års apotekerhistorie og de sære ting, man blev udsat for som syg i gamle dage. Næste offentlige rundvisning er tirsdag 2. februar

Læs mere her
 
 

NJM

Glasproduktion i renæssancen

Museumsinspektør emeritus Jens N. Nielsen udgav sidste år et omfattende værk om dansk glasproduktion i renæssancen – primært baseret på de mange fund, man har gjort ved Danmarks første glashytte ved Glargårde nord for Hadsund. Onsdag 3. februar kan man møde forfatteren og høre mere.

Læs mere her
 
 

NJM

Guldmønter udstilles

I sommeren 2015 fandt to detektorfolk bogstaveligt talt guld. På en mark ved Sønderholm fandt de seks såkaldte kurantdukater fra Fredrik den 5.’s tid. Guldmønterne er i fin stand og har udgjort en mindre formue dengang i 1700-tallet. Fra 2. februar udstilles mønterne på Lindholm Høje Museet.

Læs mere her
 
 

NJM

Slå katten af tønden på Cirkusmuseet

Fastelavnssøndag byder man i Rold både på familiegudstjeneste og efterfølgende tøndeslagning på Cirkusmuseet. Man behøver ikke være klædt ud som cirkusartist. Prinsesser, superhelte og andet godtfolk er også meget velkomne.

Læs mere her
 
 

NJM

Aalborg i industritiden

Folk og Fabrikker er titlen på en helt ny udstilling, som åbner på Aalborg Historiske Museum 9. februar. Her får man et billede af hverdagen på mange af byens kendte fabrikker som C.W. Obels Tobaksfabrik, Eternitten og De Forenede Tekstilfabrikker. Allerede om aftenen 9.2. er der rundvisning i udstillingen.

Læs mere her
 
 

NJM

Foredrag om Simon Spies

Med udgangspunkt i sin biografi om Simon Spies fortæller forfatter og journalist, Andreas Fugl Thøgersen, den både sjove og bevægende historie om en af den nyere danmarkshistories største originaler. Arrangementet præsenteres i samarbejde med Folkeuniversitetet torsdag 11. februar.

Læs mere her
 
 

NJM

Nye billetpriser

For første gang i flere år har vi givet billetpriserne et lille nøk opad. Således koster det nu 75 kr. at komme ind på Lindholm Høje Museet og Vikingecenter Fyrkat. Prisen alle øvrige steder er 40 kr. Man kan med fordel købe et årskort til 250 kr., som giver fri adgang til 12 museer et helt år - for to personer. 

Læs mere her
 
 

NJM

Nye åbningstider

Vi har harmoniseret åbningstiderne for en række af vores museer, hvilket blandt andet betyder, at museerne i Hadsund, Mariager, Hobro og Hals nu alle har sæson fra 1. maj til 30. september og åbent tirsdag-søndag kl. 12-16. Tjek åbningstiderne for det enkelte museum på vores hjemmeside her
 
 

NJM

Lær vikingernes håndværk på Fyrkat

Vikingecenter Fyrkat danner ramme om en række spændende kurser, der udbydes i et samarbejde mellem Fyrkats Venner og LOF Mariagerfjord. Her er alt fra madlavning til bronzestøbning. Det første kursus, hvor man kan lære at lave sin egen kniv, finder sted 13. februar. Læs mere om det og de øvrige tilbud her
 
 
 
 

Vores samarbejdspartnere:

 
Denne email blev sendt til <<E-mailadresse>>
Afmeld nyhedsbrev
Vises nyhedsbrevet ikke korrekt? Kig her

Nordjyllands Historiske Museum
Algade 48, 9000 Aalborg
Tlf.: 99 31 74 00
mail: historiskmuseum@aalborg.dk

Email Marketing Powered by Mailchimp