Copy

Nordjyllands Historiske Museum


Aalborg Historiske Museum ◦ Apotekersamlingen ◦ Boldrup Museum ◦ Cirkusmuseet Gråbrødrekloster Museet ◦ Hadsund Egnssamling ◦ Hals Museum ◦ Havnø Mølle
Hobro Museum ◦ Lindholm Høje Museet ◦ Lystfartøjsmuseet ◦ Mariager Museum
Møllehistorisk Samling ◦ Vikingecenter Fyrkat
 
 
 
 
Hvis du ikke nåede at få billet til vores uhyggelige byvandringer i Aalborg, inden de blev udsolgt, så har du igen chancen. Vi har sat flere af de populære byvandringer i salg. Er du mere til vikinger, så er der også råd for det. Du kan nemlig også komme med på en særlig rundvisning på Lindholm Høje, som afsluttes med lækker mad i Café Lindholm. Ellers har nyhedsbrevet denne gang bl.a. nyt om iltflaskerne i REGAN Vest, fåredag på Boldrup Museum samt en gave til Hadsund Egnsmuseum.  

God fornøjelse.

 
NJM

Uhyggelige byvandringer

Aalborgs fortid gemmer på grumme historier om pest og borgerkrig, henrettelser, tortur og hekseforfølgelser. Vi har sat flere billetter i salg til byvandringerne, hvor vi fortæller alle de uhyggelige og bloddryppende historier fra byens fortid. Tør du tage med? Næste gang er 21. august.
Læs mere, og køb billet
 

 
NJM

Sommer på Fyrkat

Udvalgte dage i sommerhalvåret er der aktiviteter ved vikingegården og på Fyrkat i Hobro. Du kan for eksempel møde bronzestøberen, smage vikingemad, eller du kan tage med på en rundvisning på selve området, hvor Harald Blåtands gamle borg lå for 1000 år siden.
Se sommerens program
 

 
NJM

I vikingernes fodspor

20. og 27. august kan du komme med på en fascinerende tur tilbage til vikingetiden og få historien om de mennesker, der levede og døde – og ligger begravet – på det smukke område ved Lindholm Høje. Rundvisningen afsluttes i Café Lindholm, hvor der serveres et Lindholmbræt med nordjyske delikatesser.
Læs mere, og køb billet
 

 
NJM

Iltflasker til REGAN Vest

Oprindeligt var der 132 iltflasker med hver 50 liter ilt i REGAN Vest. Ilten skulle tilføres luften i anlægget, hvis radioaktiviteten uden for bunkeren blev så koncentreret, at man ikke længere kunne hente frisk luft udefra. Reelt var der kun ilt til 350 personer i en lille uge. Der har ikke været iltflasker i REGAN Vest i 20 år, men nu får den del af bunkerens historie ”kød og blod” igen, idet vi har fået et stort batteri iltflasker, der nu er på plads i ventilationsrummet.
Læs mere
 

 
NJM

Fåredag i Boldrup 

Søndag 18. august emmer det gamle stråtækte husmandssted i Simested ådal af aktiviteter. Museets får bliver klippet, kornet tærskes, hestene arbejder på museets marker, og overalt på museet er der masser af aktiviteter for hele familien.
Læs mere
 

 
NJM

Filmarrangement i Hadsund

Havnø Mølles Venner og Museumsforeningen for Hadsund og Omegn har samlet penge ind til et nyt filmfremvisningsanlæg, som de nu har doneret til Hadsund Egnsmuseum. I forbindelse med overrækkelsen af den flotte gave, vises filmen ”Ålekrogsfiskeri i Mariager fjord” på museet 14. august.
Arrangementet er gratis, men da der er begrænset plads, udleveres billetter på museet efter først-til-mølle-princippet.
Læs mere
 

 

Retro viskestykker og grydelapper

Drømmer du dig tilbage til 70’erne? Så har du nu muligheden for at friske dit køkken op med retro viskestykker og grydelapper i orange og brune 70’er farver. Museumsbutikken på Aalborg Historiske Museum har fået et parti hjem, og du kan købe viskestykker for 35 kr. og grydelapper for 29 kr.

Som modtager af vores nyhedsbrev deltager du automatisk i den månedlige lodtrækning om en præmie fra en af vores museumsbutikker. Her i juli er præmien føromtalte retro viskestykke samt et par grydelapper til en samlet værdi af 93 kr. Vinderen er Vagn Egede Jensen, som har fået direkte besked.
Kender du nogen, der gerne vil modtage nyhedsbrevet, kan de tilmelde sig her
 

 
 


 

 

 
 
 

Vores samarbejdspartnere: 

 
 
                             


 
 

De støtter REGAN Vest:


 

 
 
 
 
Denne email blev sendt til <<E-mailadresse>>
Afmeld nyhedsbrev
Vises nyhedsbrevet ikke korrekt? Kig her

Nordjyllands Historiske Museum
Algade 48, 9000 Aalborg
Tlf.: 99 31 74 00
mail: historiskmuseum@aalborg.dk

Email Marketing Powered by Mailchimp