Copy

Nordjyllands Historiske Museum


Aalborg Historiske Museum ◦ Apotekersamlingen ◦ Boldrup Museum ◦ Cirkusmuseet Gråbrødrekloster Museet ◦ Hadsund Egnssamling ◦ Hals Museum ◦ Havnø Mølle
Hobro Museum ◦ Lindholm Høje Museet ◦ Lystfartøjsmuseet ◦ Mariager Museum
Møllehistorisk Samling ◦ Vikingecenter Fyrkat
 

Efterårsferien venter lige om hjørnet, og rundt omkring på museerne er vi klar med spændende aktiviteter for store og små. Der er mørkevandring på skansen i Hals, på Fyrkat kan man opleve alt fra bueskydning til vikinge-wellness, i Aalborg svinger den strenge lærer spanskrøret, på Cirkusmuseet kan børnene lave deres eget fingercirkus, og på Lindholm Høje Museet er der åbent i Ildmagerens værksted. 
God læselyst og god efterårsferie.
 
NJM

Mørkevandringer på skansen

Når solen går ned torsdag 20. oktober, vil der være mørkevandringer på skansen i Hals. Den stemningsfulde aftenvandringer rundt på skansen byder på historier om overtro i gamle dage. 

Læs mere her
 

 
NJM

Ildmagerens værksted

På Lindholm Høje Museet åbner man Ildmagerens Værksted i efterårsferien fra mandag 17. til fredag 21. oktober. Disse dage mellem kl. 11 til 15 kan børn bage fladbrød eller lave et smykke i rav eller tin. 

Læs mere her
 

 
NJM

Efterårsferie på Cirkusmuseet

En piberenser, lidt lim og lidt fingersnilde er – næsten – alt, hvad der kræves for at lave sit eget fingercirkus med klovne og dyr. Kreativiteten og fantasien får frit spil på Cirkusmuseet i Rold i efterårsferien. 

Læs mere her
 

 
NJM

Rundvisning i Apotekersamlingen

De to lørdage omkring efterårsferien, 15. og 22. oktober, er sidste chance i år for at få et spændende kig i skuffer og krukker i Apotekersamlingen under loftet i Jens Bangs Stenhus.

Læs mere, og køb billet her
 

 
NJM

Bogorme og kragetæer i Hals

Hele efterårsferien holder museet bogudsalg med masser af gode historier til bogorme i alle aldre. I skriveværkstedet kan hele familien prøve sine kragetæer af – og skrive med pen og blæk. 

Læs mere her
 

 
NJM

Vikingerne indtager Fyrkat

Gæssene skal slagtes, båden skal på land, og rundt omkring i vikingernes værkstederne er der aktiviteter – noget af det kan man se på, andet kan man deltage i.

Se en lille film fra Fyrkat samt hele programmet for efterårsferien her
 

 
NJM

Besøg den gamle skolestue

Skulle man have et barn eller to, der savner at gå i skole, byder Aalborg Historiske Museum indenfor i den gamle skolestue tre dage i efterårsferien. Læreren er streng og ikke voldsomt pædagogisk.

Læs mere, og køb billet her
 

 
NJM

Vind med nyhedsbrevet

Som modtager af vores nyhedsbrev deltager du hver måned automatisk i lodtrækningen om en præmie fra én af vores museumsbutikker. Det er sæson for græskar, og vinderen i oktober får bogen Smagen af græskar, der gennemgår 20 af de mest velsmagende sorter, giver råd om dyrkning og anvendelse samt bringer en række opskrifter til inspiration. Et par halloween-ideer indgår også i bogen. Tillykke til vinderen, som har fået direkte besked. Kender du nogen, der kunne tænke sig at få vores nyhedsbrev, kan de tilmelde sig her.
 

 
 
 
 
 

Vores samarbejdspartnere:

 
 
Denne email blev sendt til <<E-mailadresse>>
Afmeld nyhedsbrev
Vises nyhedsbrevet ikke korrekt? Kig her

Nordjyllands Historiske Museum
Algade 48, 9000 Aalborg
Tlf.: 99 31 74 00
mail: historiskmuseum@aalborg.dk

Email Marketing Powered by Mailchimp