Copy

Nordjyllands Historiske Museum


Aalborg Historiske Museum ◦ Apotekersamlingen ◦ Boldrup Museum ◦ Cirkusmuseet Gråbrødrekloster Museet ◦ Hadsund Egnssamling ◦ Hals Museum ◦ Havnø Mølle
Hobro Museum ◦ Lindholm Høje Museet ◦ Lystfartøjsmuseet ◦ Mariager Museum
Møllehistorisk Samling ◦ Vikingecenter Fyrkat
 

Kære læser af vores nyhedsbrev. Rigtig godt nytår. Vi glæder os til at dele store og små nyheder, gode arrangementer og spændende fund med dig. I dette årets første nyhedsbrev kan du blandt andet læse om fundet af 2000 år gamle katteknogler i Aalborg, om det store arbejde, der venter med klargøring af REGAN Vest, inden vi kan åbne koldkrigs-bunkeren for publikum, og så slår vi et slag for vores årskort, som giver en række fordele. God læselyst


 
NJM

Pilgrimsmærker udstilles

De seneste måneder er der gjort fine fund midt i Aalborg i forbindelse med kommunens gravearbejde omkring Budolfi Plads – blandt andet af velbevarede pilgrimsmærker. Til februar udstiller vi nogle af fundene på Aalborg Historiske Museum.

Læs mere her
 

 
NJM

Årskort med mange fordele

Det koster kun 300 kroner, og for det kan to personer besøge 12 af vores afdelinger lige så mange gange, de har lyst inden for et år. Kortet giver også 10 pct. rabat i museumsbutikkerne, og i løbet af året vil man få andre gode tilbud – i februar og marts 2017 er der således fri entré på Springeren Maritimt Center i Aalborg for vores årskortholdere.

Læs mere her
 

 
NJM

REGAN Vest på finansloven

Med en årlig bevilling på 2,6 mio. kr. på finansloven for 2017 kan Nordjyllands Historiske Museum påbegynde arbejdet med at klargøre koldkrigs-bunkeren REGAN Vest til åbning for offentligheden. Forude venter mellem tre og fire års arbejde, før publikum kan lukkes ind.

Læs mere om arbejdet her
 

 
NJM

Katteknogler blandt årets fund

Knogler af 2000 år gamle katte er med på Slots- og Kulturstyrelsens liste over de ti mest interessante fund i 2016. Fundet blev gjort af museets arkæologer i forbindelse med udgravninger ved det nye universitetshospital i Aalborg. 

Læs om årets ti mest interessante arkæologiske fund her
 

 
NJM

Nye åbningstider

Mange museer verden over er lukket om mandagen. Fra 2017 vil Lindholm Høje Museet også være det. Det samme gælder Aalborg Historiske Museum og Gråbrødrekloster Museet, der tillige vil være lukket om søndagen.

Læs mere om åbningstider her
 

 
NJM

Håndværkerkurser på Fyrkat

Vikingedragter, sko, knive, perler, skeer i horn og meget mere kan man lære at fremstille, når Fyrkats Venner i samarbejde med LOF Mariagerfjord igen i år udbyder de populære håndværkerkurser på Vikingecenter Fyrkat.

Læs mere om årets kursustilbud her 
 

 
NJM

Foredrag om Grathe Hede

I 2015 blev en gammel drøm realiseret med en mindre arkæologisk undersøgelse af den sagnomspundne kapeltomt på Grathe Hede. Museumsinspektør Kirsten Nellemann Nielsen fortæller, om udgravningen kastede nyt lys over historien.

Læs mere om foredraget her
 

 
NJM

Koncert i Gråbrødekloster Museet

Igen i år indgår Gråbrødrekloster Museet, som ligger tre meter under jorden i gågaden i Aalborg, i musikfestivalen Northern Winther Beat Festival, der finder sted den sidste weekend i januar. 
Fredag den 27. kan man opleve irske Cian Nugent i kælderen.

Læs mere her
 

 
NJM

Vind med nyhedsbrevet

Vi fortsætter traditionen med at udlodde en gave fra en af vores museumsbutikker. Hver måned trækker vi lod blandt alle modtagere af vores nyhedsbrev. Januar 2017 er vinderen Oluf Skadhauge, som får et helt nyt spil, der hedder Kongekort. Det er et historiske kortspil for børn og voksne, hvor alle danske regenter fra Gorm den Gamle til Margrethe 2. dyster på regeringstid, krige, børn, magt og popularitet. Du kan købe spillet på Aalborg Historiske Museum og læse mere om det her
 

 
 
 
 
 

Vores samarbejdspartnere:

  
Denne email blev sendt til <<E-mailadresse>>
Afmeld nyhedsbrev
Vises nyhedsbrevet ikke korrekt? Kig her

Nordjyllands Historiske Museum
Algade 48, 9000 Aalborg
Tlf.: 99 31 74 00
mail: historiskmuseum@aalborg.dk

Email Marketing Powered by Mailchimp